در بخشی از بیانیه آمده است: «پاندمی کووید 19 و در نتیجه شوکی که به بازار کار و اقتصاد وارد کرد، تاثیر عظیمی روی زندگی و معیشت مردم داشته است.
شوربختانه، کودکان اغلب جزو اولین گروهی هستند که (از عواقب چنین موضوعی) رنج میبرند. این بحران میتواند میلیونها کودک گروه آسیبپذیر را به سمت کار کودک سوق دهد.
تا همین حالا هم برآوردها نشان میدهد که حدود 152 میلیون کودک کار در دنیا وجود دارند که از این میان 72 میلیون نفرشان درگیر کارهای سخت و زیانآورند. این کودکان حالا به خاطر شرایط پیشآمده در خطر بزرگتری هم قرار گرفتهاند.»
سال گذشته مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گزارشی جامع در مورد وضعیت کار کودکان ایران منتشر کرد.
گزارش دادههای مربوط به سال 96 و مقایسهاش با دو سال قبلتر را شامل میشد و در بخشی از آن آمده بود: «بررسی وضع فعالیت کودکان 17-10ساله کشور در سال ۱۳۹۶ نشان میدهد که از حدود 9 میلیون کودک حدود ۴۹۹ هزار کودک فعال شاغل و در جستوجوی کار هستند که نسبت به سالهای ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ با افزایش ۹۶ و ۶۰۰ درصدی روبهرو بودهاند.
از میان این کودکان حدود ۴۱۰ هزار کودک شاغل و ۸۹ هزار کودک در جستوجوی کار بودهاند که نسبت به سالهای ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ کودکان شاغل به ترتیب 10.2 و 11.5 درصد افزایش و کودکان در جستوجوی کار در سال ۱۳۹۴ با افزایش 7 درصدی و در سال ۱۳۹۵ با کاهش 13.5 درصد روبهرو بوده است.
یافتههای این پژوهش طی سالهای ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶ درباره وضع فعالیت کودکان بیانگر این است که بیشتر این کودکان را پسران تشکیل میدهند.»
همچنین در بخش «گروههای عمده شغلی جمعیت کودک» این گزارش ذکر شده بود: «با نگاهی به توزیع کودکان شاغل 17-10 ساله بر حسب گروههای عمده شغلی میتوان نتیجه گرفت که بیشترین تعداد کودکان شاغل در گروه «صنعتگران و کارکنان مشاغل مربوط» است و از تعداد 91 هزار و 996 نفر در سال ۱۳۹۴ به تعداد ۱۲۴ هزار و 679 نفر در سال ۱۳۹۶ رسیده که روند افزایش 16.4 درصدی را نشان میدهد.»
انجمن حمایت از کودکان کار در ایران که هر ساله برنامههایی برای بزرگداشت این روز برگزار میکرد، امسال و به دلیل شیوع کرونا اعلام کرده است که مراسم امسال به صورت آنلاین برگزار خواهد شد.
این وبینار در تاریخ 24 خردادماه، ساعت20 برگزار میشود و شرکتکنندگان برای حضور در آن و شرکت در بخش پرسش و پاسخ باید ثبتنام کنند.
دیدگاه تان را بنویسید