ارسال به دیگران پرینت

خداحافظی با سوت و پرچم ایرانی در جام جهانی

در روزهایی که فدراسیون فوتبال ایران رئیس جدید خود را نشناخته، اتفاقاتی در این مجموعه رخ می‌دهد و عزل و نصب‌هایی صورت می‌گیرد که در نوع خود عجیب و بحث برانگیز است. از جمله این موارد، تصمیمی است که درباره علیرضا فغانی پرافتخارترین داور تاریخ فوتبال آسیا گرفته شده و نام او از لیست داوران بین‌المللی ایران خط خورد.

خداحافظی با سوت و پرچم ایرانی در جام جهانی

داوری که علاوه بر فینال المپیک، بازی رده‌بندی جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه و همین طور فینال جام باشگاه‌های جهان را قضاوت کرده ولی ۲۴ شهریور سال گذشته برای زندگی و تحصیل فرزندانش به استرالیا مهاجرت کرد و رسماً داور لیگ برتر استرالیا شد. با این حال این داور ۴۲ ساله همچنان آمادگی لازم را برای افتخارآفرینی با پرچم کشورمان در مسابقات بین‌المللی را دارد و فوتبالدوستان ایرانی امیدوار بودند که فغانی با قضاوت در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر، سومین حضور پیاپی خود در این رقابت‌ها را تجربه کند. اما حالا و پس از گذشت ۳ هفته از بازگشت دوباره فریدون اصفهانیان بازنشسته به کمیته داوران فدراسیون فوتبال به عنوان سرپرست این کمیته، شاهد حذف شدن نام فغانی بوده‌ایم. اتفاقی که از چند وقت پیش زمزمه‌های آن به گوش می‌رسید و او ۲۷ مهرماه و پس از اینکه خبر قضاوتش در مسابقات منطقه شرق لیگ قهرمانان آسیا به عنوان داور ایران مطرح شد، اعلام کرد خروج نامش از لیست بین‌المللی ایران شیطنت بود ولی این بار و با تغییراتی که در کمیته داوران رخ داد، این موضوع رنگ حقیقت به خود گرفت و نام علی اصغر مؤمنی، داور مازندرانی با سابقه ۴ سال قضاوت در لیگ برتر را به لیست داوران بین‌المللی ایران اضافه شده است. فدراسیون فوتبال و کمیته داوران موظف بودند تا زمان نهایی تعیین‌شده از سوی فیفا (۱۸ آبان) لیست داوران بین‌المللی ایران را برای AFC و فیفا ارسال کنند و حالا کمیته داوران و دپارتمان داوری لیستی ۵نفره از داورانی ارائه کرده که در فوتبال ایران قضاوت می‌کنند و در رأس آنها نام موعود بنیادی‌فر قرار دارد.

نکته ای که در این بین به آن اشاره شده این است که فیفا برای حضور داوران در لیست الیت ۳ قانون دارد که یکی از آنها سن داوران است که کمتر از ۲۵ و بیشتر از ۴۵ نباشد و دیگر قبول شدن آنها در تست های بدنی است. اما نکته مهم این است که بنا بر نظر فیفا داور مشخص شده باید ۱۲ ماه در سطح ملی قضاوت کرده باشد و بهترین نمره را در هر بازی کسب کرده باشد اما به این بهانه که فغانی در این یک سال که از ایران رفته، قضاوتی در سطح ملی نداشته نامش در لیست داروان الیت ایران قرار نگرفته است.

برای پیگیری موضوع خبرنگار «ایران» با علیرضا فغانی تماس گرفت. این داور تأکید کرد تمایلی به مصاحبه ندارد اما خط خوردن نامش از لیست داوران بین‌المللی ایران را تأیید کرد. بدین ترتیب با اینکه لیست داوران الیت به صورت رسمی اعلام نشده اما بنابر تغییراتی که رخ داده، ایران از داشتن کوبل داوری در جام جهانی آینده محروم شده است. چرا که پیش از این به نظر می‌رسید حضور فغانی به همراه کمک‌هایش منصوری و ابوالفضلی در جام جهانی قطر قطعی باشد اما حالا با خروج نام فغانی از لیست بین‌المللی ایران، دیگر هیچ تضمینی وجود ندارد که کمک‌های ایرانی هم رنگ جام جهانی را ببینند. جالب اینجاست که داوران برجسته ایرانی مانند محمد فنایی که در فینال جام جهانی ۱۹۹۴ کمک داور بوده و یا داوران دیگری مانند علی خسروی و مسعود مرادی که سابقه قضاوت در المپیک را در کارنامه خود دارند، مخالف خروج نام فغانی از لیست داوران الیت بوده‌اند ولی نظر آنها لحاظ نشده است. در این میان و به گزارش تابناک، در تماس با داوران سرشناس هم از آنها خواسته شده به نفع فغانی اظهار نظر نکنند و به چند داور بازنشسته که ناظر بازی‌های لیگ برتر هستند، گفته‌اند اگر با رسانه‌ها حرف زدند، بگویند معرفی مؤمنی به جای فغانی به نفع فوتبال ایران است و به جایگاه دو کمک داور ایرانی که در تیم داوری فغانی بودند، آسیب نمی‌زند اما به نظر می‌رسد جامعه داوری معتقد است کمیته داوران با این کار ضمن حذف فغانی و محروم کردن ایران از داشتن داور ممتاز سطح اول جهان، به منصوری و ابوالفضلی هم ضربه زده است. البته گفته می‌شد که فغانی با نام استرالیا می‌تواند در جام جهانی قضاوت کند ولی طبق قانون باید ۵ سال از حضور داور در کشور دیگر گذشته باشد و موضوع دیگر هم این است خود استرالیا هم قبول نمی‌کند داوری غیر استرالیایی، نماینده این کشور در جام جهانی باشد اما مهم‌تر از همه این است که خود فغانی هم در گفت‌وگو با خبرنگاران حضور خود در جام جهانی قطر را پایان یافته خوانده بود.

 

منبع : ايسنا
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه