محمد خانحسینی مشغول اجرای نمایش «چ.ف.ت. بر وزنِ رفت» در تئاتر شهرزاد بود که بعد از دو اجرا به دلیل تعطیلات کرونایی، متوقف شد.
او تصور میکرد بعد از یک هفته، بار دیگر اجرای خود را از سر میگیرد ولی با ادامهدار شدن تعطیلی تئاتر، اجرای او هم مانند تعدادی دیگر از گروههای نمایشی، متوقف ماند.
این کارگردان تئاتر بعد از اعلام بازگشایی سالنهای نمایش علاقهمند بود تا اجرای خود را از سر بگیرد ولی این بار مشکلاتی دیگر، مانع اجرای دوباره نمایش او شد.
خانحسینی با تشریح این مشکلات، یادآوری کرد: بعد از بازگشایی سالنهای نمایش، تئاتر «شهرزاد» اجرای دوباره را مطرح کرد ولی حقیقتش این است که هیچکدام از پیشنهاداتشان ، شوقی برای اجرای دوباره در ما ایجاد نکرد.
او با بیان اینکه نمایشش تهیهکننده خصوصی داشته است، ادامه داد: تا به حال نزدیک ۲۸۰ تا ۲۹۰ میلیون تومان هزینه کردهایم که برای تئاترهای معمولی، هزینه کمی نیست. درباره تئاترهای لاکچری صحبت نمیکنم ولی برای نمایشهای معمولی مثل کار ما کمتر کسی حاضر به سرمایهگذاری است چون سودی نصیبش نمیشود، به هر حال بخش بزرگی از اجاره سالن و دستمزد گروه اجرایی پرداخته شده است ولی متاسفانه شرایط شوقانگیزی برای اجرا، پیش رویمان نیست.
خانحسینی افزود: ما تنگناهای مالی سالنها و حتی وزارت فرهنگ و ارشاد را درک میکنیم. توقعی هم برای کمک مالی نداشتیم ولی انتظار داشتیم دستکم کسی سراغی از ما بگیرد و حالمان را جویا شود اما افسوس با گروههایی مانند ما حتی در حد درد دل هم همراهی نشد.
او اضافه کرد: در لیست گروههایی که از کرونا متضرر شده بودند، ثبتنام کردیم ولی هیچ خبری نشد. هرچند نمایش ما در سالن خصوصی اجرا میشد ولی همه ما زیر نظر اداره کل هنرهای نمایشی فعالیت میکنیم.
او تاکید کرد: چشمداشتی برای حمایت مالی نداشتیم ولی توقع داشتیم در این شرایط سخت، دستکم رایزنی کنند و در بخش تبیلغات دست گروهها را بگیرند. میتوانستند از شهرداری بیلبورد شهری بگیرند و با صدا و سیما هم برای تبلیغ تلویزیونی هماهنگ کنند تا دستکم در بخش تبلیغات، پشتگرمی داشته باشیم و کمی برای اجرای دوباره شوق پیدا کنیم.
خانحسینی با اشاره به پروتکلهای بهداشتی که در دوران کرونا در سالنهای تئاتر اعمال میشود، افزود: ما اجاره یک سالن ۳۰۰ نفره را دادهایم و حالا باید با ۱۵۰ تماشاگر اجرا کنیم. سالن پیشنهاد کرد که بعد از ۳۰ اجرایی که در قراردادمان قید شده، به مدت ۱۰ شب با قرار ۳۰ درصد حق سالن و ۷۰ درصد سهم گروه، اجرایمان را ادامه بدهیم در حالیکه میشد همین تغییر را در همان ۳۰ اجرای اولیه هم اعمال کنند یا اگر اجازه میدادند اجرایمان تا ۴۵ شب ادامه پیدا کند، کمی دلگرم میشدیم.
او ابراز تاسف کرد: در این وضعیت هیچ کس حاضر نیست کمی از سود خود چشمپوشی کند. به طور مثال سایت فروش بلیت نمایش در تمام مدت رونق تئاتر و کنسرتهای موسیقی، سود خوبی داشته است ولی در این شرایط حاضر نیست کمی با گروهها راه بیاید و سود کمتری بگیرد.
او در پاسخ به این پرسش که اگر این همراهیها میشد، حاضر به اجرای دوباره بودید، تاکید کرد: قطعا با وجود تمام خطرات حاضر به اجرا بودیم چون برایمان خیلی مهم بود که کارمان دیده شود ولی تا آمدیم اوج بگیریم، پرمان شکست.
او با ابراز تاسف از اوجگیری دوباره کرونا اضافه کرد: این روزها که اصلا زمان مناسبی برای اجرا نیست و کسی حال و حوصله تئاتر دیدن ندارد. از اواخر مرداد ماه هم که ماه محرم آغاز میشود و نمایش ما که کمدی است، امکان اجرا ندارد. ما هم فعلا اجرا را به تعویق انداختیم. شاید بعدتر وضعیت بهتر شود و بتوانیم دوباره روی صحنه برویم.
خان حسینی در پایان تاکید کرد: به کسی خرده نمیگیریم. در این مدت بسیاری از مراکز و مشاغل، زیانهای بسیاری متحمل شدهاند. شرایط سالن را هم درک میکنم ولی ای کاش همه کمی بیشتر همراهی میکردند.
نمایش «چ.ف.ت. بر وزنِ رفت» یک کمدی اعتراضی است که با بازی کامران تفتی، سید جواد یحیوی، دُنا تارُفی، کیارش حقگو روی صحنه بود.
دیدگاه تان را بنویسید