ارسال به دیگران پرینت

نتیجه تنش اخیر بین بایدن و پوتین؛ اهمیت خاورمیانه برای آمریکا کمتر می‌شود؟

منش سیاسی پوتین نشان می دهد که او به بایدن پاسخ خواهد داد؛ نه تنها از راههای دیپلماتیکِ شناخته شده، بلکه با به کار گیری راههای جنگ سرد و اطلاعات دستگاههای جاسوسی روسیه، از تجسس سنتی گرفته تا عملیات سایبری.

نتیجه تنش اخیر بین بایدن و پوتین؛ اهمیت خاورمیانه برای آمریکا کمتر می‌شود؟

القدس العربی، چاپ لندن نوشت: همزمان با انتشار گزارش اطلاعاتی آمریکا در خصوص دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری اخیر در ایالات متحده و اعمال تحریمهای جدید آمریکا علیه مسکو، جو بایدن در یک حمله بی سابقه به ولادیمیر پوتین، وی را قاتلی خواند که بهای دخالتش در انتخابات را خواهد پرداخت.

در ادامه این مطلب آمده است: مجلس دومای روسیه اهانت بایدن به پوتین را اهانت به مردم روسیه و یک هیستری ناشی از ناتوانی رئیس جمهور ایالات متحده دانست.

منش سیاسی پوتین نشان می دهد که او به بایدن پاسخ خواهد داد؛ نه تنها از راههای دیپلماتیکِ شناخته شده، بلکه با به کار گیری راههای جنگ سرد و اطلاعات دستگاههای جاسوسی روسیه، از تجسس سنتی گرفته تا عملیات سایبری، ترور معارضان روس در خارج و دخالت در انتخابات آمریکا و غیر آمریکا.

پیش بینی می شود که پوتین اثبات کند سیلی خوردن از بایدن را بی پاسخ نمی گذارد، ضمن اینکه تاکید می کند تحریمها در مورد روسیه، وسیع ترین دولت جهان، فایده ای ندارد، چرا که این دولت از حق وتو در سازمان ملل برخوردار بوده و با معاملات سلاح خود در تمام جهان نفوذ دارد. علاوه بر این، پوتین در داخل روسیه هم با تحرکات معارضان سیاسی مقابله می کند و مخالفان را در یکی از بدترین زندان های روسیه زندانی می کند.

یکی از مهمترین ابزارهای پوتین برای اظهار جبروت کشورش، سلاح هسته ای است، چرا که روسیه بزرگترین ذخیره هسته ای در جهان را داراست، روسیه حدود هفت هزار بمب اتمی دارد؛ در مقابل، آمریکا 6780 بمب اتمی دارد. مسکو همچنین پایبندی به توافق موشکهای با برد متوسط با قابلیت حمل کلاهک های هسته ای را پس از اعلام واشنگتن در مورد استقرار این موشکها در آسیا، به حالت تعلیق درآورد.

مساله جالب توجه در این باره، تصمیم نخست وزیر بریتانیا، مورد اعتماد ترین هم پیمان واشنگتن برای افزایش تعداد کلاهک های هسته ای است. او در توجیه این تصمیم، به مجموعه ای از تهدیدات تکنولوژیک استناد کرد.  اولین واکنش بین المللی به این مساله، از سوی وزارت خارجه روسیه بود که اعلام کرد تصمیم لندن، تهدیدی برای توازن وحشت بین مسکو و واشنگتن است.

این تصمیمات، اظهار نظرها و عکس العملها، مجموعه ای از حوادثی که در حال حاضر جریان دارد را تفسیر می کند. برای نمونه، وزیر دفاع آمریکا گفته بود زمانی که ایالات متحده سرگرم تمرکز بر مسائل خاورمیانه بود، چین اقدام به تجهیز و نوسازی ارتش خود کرد.

ذکر «خاورمیانه» در این میان، بدین معناست که دولت بایدن برنامه اوباما در مورد تمرکز بر چین و روسیه را ادامه می دهد و مسائل کشورهای عربی بخشی از خاورمیانه ای است که از اهمیت کمتری برای دولت جدید آمریکا برخوردار است.

 

منبع : انتخاب
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه