خبرگزاری رسمی تاجیکستان «خاور»، امامعلی رحمان رئیسجمهور تاجیکستان امروز سه شنبه با «وی فنگی» وزیر دفاع چین در کاخ «ملت» در شهر دوشنبه دیدار کرد.
به گزارش خاور، طرفین تحولات اخیر افغانستان به ویژه در مناطق شمال شرق این کشور را مورد بحث و گفتگو قرار داده و بر اهمیت مذاکرات بین الافغانی تاکید کردند.
رئیس جمهور تاجیکستان و وزیر دفاع چین همچنین درباره همکاری های دوجانبه در زمینه های مختلف به ویژه در خصوص تقویت مرز با افغانستان و مسائل منطقه و جهان تبادل نظر کردند.
دفتر مطبوعاتی منطقه نظامی مرکزی روسیه نیز ساعاتی پیش با صدور بیانیه ای اعلام کرد که نیروهای مسلح روسیه، تاجیکستان و ازبکستان در جنوب تاجیکستان و نزدیک مرز با افغانستان رزمایش مشترکی برگزار خواهند کرد.
بر اساس اعلام این خبرگزاری، بیش از یک هزار و ۵۰۰ نیرو از روسیه، تاجیکستان و ازبکستان در این رزمایش شرکت خواهند کرد.
در این رزمایش که در تاریخ ۵ تا ۱۰ آگوست سال جاری میلادی برگزار میشود، بیش از ۳۰۰ نوع اسلحه و تجهیزات نظامی مختلف استفاده خواهد شد.
رزمایش مذکور به منظور جلوگیری از حملات احتمالی گروههای تروریستی و نابودی آنها برگزار می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز مطبوعات کمیته دولتی امنیت ملی تاجیکستان پیشتر گزارش داده بود که در ۲۱ ژوئن، گروهی از اعضای طالبان به گذرگاه شیرخان در بندر ولایت قندوز حمله و ۱۳۴ نظامی افغانستانی پس از درگیریهای شدید با طالبان در ۲۲ ژوئن از طریق این گذرگاه به سوی تاجیکستان فرار کردهاند.
از سوی دیگر، امرالدین ولی، معاون رئیس شورای ولایتی قندوز در افغانستان پیشتر به رسانهها اعلام کرده بود که شبهنظامیان طالبان به گذرگاه تجاری شیرخان در مرز این کشور با تاجیکستان حمله کرده و کنترل این گذرگاه را به دست آوردند.
گروه طالبان نیز در همان روز اعلام کرد که طی این حمله کنترل گذرگاه شیرخان و ساختمانهای نهادهای دولتی را به دست آورده و نیروهای امنیتی در منطقه به شبهنظامیان این گروه تسلیم شدهاند.
گذرگاه شیرخان معروف به «شیرخانبندر» یکی از مهمترین گذرگاههای مرزی بین افغانستان و تاجیکستان بوده و روزانه دهها دستگاه وسیله نقلیه حامل کالاهای تجاری از این گذرگاه عبور میکنند.
از یک طرف دور جدید مذاکرات بین الافغانی در دوحه پایتخت قطر ادامه دارد و از طرف دیگر درگیری گروه طالبان با نیروهای امنیتی در سراسر افغانستان افزایش یافته است.
این در حالیست که با آغاز خروج اشغالگران خارجی به سرکردگی تروریستهای آمریکایی از افغانستان، واشنگتن در تلاش است تا از افزایش ناامنی در این کشور به عنوان بهانهای برای سوءاستفاده بهره برداری کند.
دیدگاه تان را بنویسید