ارسال به دیگران پرینت

تاثیر کرونا بر زایمان زودرس

طبق گزارش CDC که بر اساس دیتای حاصل از COVID-NET بین اول مارس تا ۲۲ آگوست ۲۰۲۰ و بر روی زنان با تست مثبت PCR انجام شد (تست در زمان بستری و یا کمتر از ۱۴ روز از آن)، یک چهارم آن‌ها که بین ۱۵ تا ۴۹ سال (متوسط ۲۹) سن داشتند، باردار بودند. CDC اعتقاد دارد که کووید۱۹ باعث premature birth می‌شود چون ۱۲/۶٪ از ۴۴۵ مادر مبتلا پیش از هفته ۳۷ زایمان کردند که از افزایش ۲۵ درصدی زایمان زودرس در قیاس با غیرمبتلایان خبر می‌دهد.

تاثیر کرونا بر زایمان زودرس

از بین آنها ۴۲/۵ درصد هیسپنیک، ۲۵/۵٪ سیاهپوست و ۱٪ با بیماری زمینه‌ای بودند (۸٪ آسم و ۴٪ فشار خون).

۲٪ آنها در تریمستر اول و ۱۰٪ در تریمستر دوم و ۸۸٪ در تریمستر سوم بستری شدند. در تریمستر اول و دوم ۵۶/۸٪ در اثر عوارض عمومی کووید۱۹ بستری شدند در حالی که ۸۲٪ موارد بستری در تریمستر سوم به دلیل عوارض زایمانی بوده است. 

از بین زایمان‌های زنده، ۲۳/۱٪ مادران علامت دار و ۸٪ مادران بدون علامت زایمان زودرس داشتند. از این بین دو نوزاد زنده که از مادران علامت‌دار و با ونتیلاسیون مکانیکی بودند، در بیمارستان مردند‌ و دو مادر علامت‌دار نیز در بیمارستان فوت شدند. از آنجایی که بیماری شدید و نتیجه بارداری مشکل دار در بین زنان باردار مبتلا به کووید۱۹ که بستری شدند دیده می‌شود، CDC بر روی پیشگیری و شناسایی زنان باردار مبتلا تاکید دارد. CDC  پیشنهاد می‌دهد که نوزادان متولد از مادران باردار تست PCR شوند و قرنطینه مادران مبتلا در بیمارستان انجام شود و نهایت تلاش بشود که نوزاد پس از تولد مبتلا نشود. 

به گزارش CDC نیمی از مادران مبتلا در زمان پذیرش در بیمارستان بدون علامت بودند. در موارد علامت‌دار بیشترین آن تب یا لرز (۶۰٪) و سرفه (۵۹٪) بود. 

نهایتا از بین ۲۷۲ مبتلای علامت‌دار ۱۶/۲٪ آنها به ICU رفتند و ۸/۵٪ نیازمند ونتیلاسیون تهاجمی شده و ۱٪ مادران فوت کردند. البته هیچکدام از بدون علامت‌ها گرفتار ICU و مرگ نشدند. 

از ۵۹۸ مورد بارداری بستری شده به دلیل کووید۱۹ تعداد ۱۰ مورد (۲/۲٪) به دلیل سقط، مرده‌زایی و یا سقط درمانی از دست رفتند، و ۹۷/۸٪ زنده متولد شدند. 

با توجه به اینکه حدود ۵٪ زنان که در دوران باروری خود هستند در هر جامعه‌ای باردار هستند و از طرفی ۲۶/۵٪ زنان بستری به دلیل کووید۱۹ در بیمارستان باردار بودند، می‌شود از احتمالا بسیار بالاتر بستری شدن زنان باردار در اثر کووید۱۹ سخن گفت.

نتیجه می‌گیریم تست کردن زنان باردار در زمان پذیرش، بکار بردن همه اقدامات ممکن برای عدم ابتلای نوزاد، ایزوله کردن مادر مبتلا و هشدار به زنان باردار در مورد خطرات ابتلا بخصوص در ترددهای بیمارستانی و جامعه شاید از میزان آسیب‌های کووید۱۹ به مادران و نوزادان بکاهد. و بدانیم که تریمستر سوم خطرناکترین دوره بارداری برای ابتلا به کووید۱۹ است.

 دکتر حسن رودگری

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

 

 

به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه