کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی در حاشیه نشست قرارگاه ساماندهی مرغ کشور جمع خبرنگاران اظهار کرد: علیرغم تولید کافی مرغ در کشور، در دوماه گذشته تصویر نامناسبی از وضعیت و پتانسیل تولید به نمایش گذاشته شد و در روز چهارشنبه ۱۱ فروردین ماه دولت تصمیم گرفت یک ستاد یا قرارگاه را برای ساماندهی مرغ تدارک ببیند و مسئولیت آن به وزارت جهاد کشاورزی داده شد.
وی افزود: این قرارگاه که در اصل یک واحد هماهنگی بزرگ برای ارتباط و هماهنگی همه دستگاهها برای کنترل بازار است، کار خود را از شامگاه ۱۱ فروردین شروع کرده است و در روزهای تعطیل پنجشنبه و جمعه به کار خود ادامه داد و تصمیمات زیادی در این قرارگاه گرفته شد که یکی از این تصمیمات، برنامهریزی برای استانهایی بود که به لحاظ قیمت مرغ دچار مشکل بودند.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: استانهای دچار مشکل قیمت تهران، البرز و سیستان و بلوچستان بودند و همچنین موضوع دیگر، نظارت بر نظام توزیع و میزان توزیع و تامین مرغ برای استانهای مختلف بود.
وی افزود: با توجه به این که ما مطمئن بودیم که مرغ به اندازه کافی تولید میشود، با برنامهریزیهایی که انجام دادیم، روز شنبه نزدیک به یک هزار و ۱۱۶ تن مرغ و امروز بالغ بر یک هزار و ۴۵۰ تن مرغ وارد استان تهران کردیم؛ ورود مرغ همچنان ادامه دارد و برای استان البرز هم تدارک دیدهایم.
خاوازی ادامه داد: با این روند، بازار دیگر متلاطم نیست و با بازدیدی که از میادین و مراکز فروش عمده و خرده فروشی داشتم، شرایط توزیع مناسبتر شده و رضایت مصرفکننده را در پی داشته است که این روند میتوانست دوماه و نیم پیش هم اتفاق بیفتد چراکه تولید به اندازه کافی وجود داشت.
وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد: قرارگاه در حال برنامهریزی است تا دیگر شاهد این اتفاقات نباشیم.
ممنوعیت قطعه بندی و بسته بندی مرغ تا اطلاع ثانوی
وی با اشاره به این که در خصوص تمام مشکلات مربوط به تامین و توزیع مرغ در قرارگاه بحث شده است، خاطرنشان کرد: تمام منافذی که مرغ را از دست دهکهای پایین جامعه خارج میکرد شناسایی شد، از طرفی هم تعداد غرف در میادین میوه و ترهبار بسیار کم بود و جوابگوی نیاز مردم نبود و علیرغم توزیع بالای مرغ باعث ایجاد صف میشد.
خاوازی ادامه داد: تولیدکنندگان، وزارت کشور، وزارت صمت، وزارت اطلاعات و وزارت دادگستری به کمک آمدند تا بتوانیم آرامش را بر بازار حاکم کنیم و پایش تا ثبات کامل بازار ادامه خواهد داشت.
وی با اشاره به اقدامات موقت قرارگاه ساماندهی مرغ گفت: موضوع دیگر بسته بندی مرغ در قالب زنجیرهها و واحدهای تولیدی بزرگ بود که با قیمت بسیار بالا عرضه میشد، از این رو تا اطلاع ثانوی بسته بندی مرغ را ممنوع کردیم.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در یک واحد بسته بندی مرغ حدود ۳۶۵ تن مرغ در یک شیفت کاری وارد میشد در حالی که این واحد در سه شیفت مشغول کار بود و اگرچه ما موافق از بین رفتن اشتغال نیستیم، اما بسته بندی مرغ و عرضه آن با قیمت بالاتر اتفاق خوبی برای مردم نبود از این رو این رویه ممنوع شد.
وی افزود: علیرغم این که ریاست جمهوری و دولت موافق افزایش قیمت مرغ نبودند اما به جهت این که از مهر سال گذشته افزایش قیمتی در حوزه مرغ نداشتیم و هزینههای تولید مانند حمل و نقل، ریزمغذیها و جوجه یکروزه نیز افزایش یافته بود و ارز ۴۲۰۰ تومانی هم ۴۰ تا ۵۰ درصد هزینههای تولید مرغ را پوشش میداد، دولت با افزایش قیمت مرغ به کیلویی ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان موافقت کرد.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: جلسات بسیاری را با تولیدکنندگان و متخصصین اقتصادی داشتیم و علیرغم میل باطنی و تنها برای پایداری تولید، با افزایش قیمت موافقت شد و قیمت مرغ زنده در زمان تحویل به کشتارگاه به ۱۷ هزار و ۱۰۰ تومان رسید و کشتارگاهها هم باید مرغ را با قیمت ۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان تحویل عمده فروشیها بدهند و عمده فروشیها هم با قیمت ۲۴ هزارو ۹۰۰ توامن به خرده فروشیها عرضه کنند.
خاوازی تصریح کرد: قرارگاه ساماندهی مرغ کشور با بررسی همه اجزای مرتبط و هماهنگ کردن این اجزا در حوزه مرغ، ترتیبی اتخاذ خواهد کرد تا کمبود و به تبع آن افزایش بی رویه قیمت مرغ در حاشیه بازار تکرار نشود.
وی افزود: برای تولید مرغ یک سال برنامهریزی میشود، گلههای اجداد، گلههای مادری، جوجه یک روزه و تامین نهاده دامی به اندازه کافی تا گوشت مرغ به میزان کافی تولید شود.
وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: نهادههای دامی به میزان کافی تامین شده و در ۵ ماه گذشته تمام اجزا تولیدکننده مرغ، نهادههای خود را به صورت ۱۰۰ درصد تحویل گرفتهاند.
وی با اشاره به این که نظارت کامل وزارت صمت و تعزیرات برقرار است، گفت: امیدواریم بازار به خوبی تثبیت شود، در دو روز گذشته هم مرغ به وفور وارد تهران شد، که روز گذشته ۷۰ تن و امروز هم ۲۰۰ تن مرغ مازاد در بازار وجود داشت.
خاوازی با اشاره به برخورد با متخلفان بازار مرغ بیان کرد: پرونده بسیاری از متخلفان توسط تعزیرات و دادستانها در حال بررسی است و این افراد شامل تولیدکننده، کشتارگاه و کامیونهای حمل مرغ که در بین راه ناپدید میشدند، هستند اما مسیر کار به گونهای طراحی شده تا دیگر روزنههای این چنینی نداشته باشد.
وزیر جهاد کشاورزی، اقدام دیگری که در قرارگاه ساماندهی مرغ پیگیری میشود را تولید قراردادی دانست و خاطرنشان کرد: تولیدکننده مرغ را تولید کرده و در اختیار وزارت جهاد کشاورزی و صمت قرار دهند تا از طریق مباشران خصوصی و دولتی، این محصول به موقع در اختیار مردم قرار گیرد.
خاوازی با اشاره به این که ثبت سفارش نهادههای دامی در اختیار وزارت جهاد کشاورزی است، عنوان کرد: با اقدامات خوبی که برای تولید مرغ صورت گرفت دست واردکنندگان خاص از وارد کردن دان مرغ کوتاه شد و از این پس، همه تولیدکنندگان میتوانند دان مرغ وارد کنند.
دیدگاه تان را بنویسید