ارسال به دیگران پرینت

انتقاد به برخی آثار تصویری |"ایوب‌خان" می‌آید

امیر دژاکام که با نمایش «ایوب خان» در جشنواره تئاتر فجر حضور دارد، با انتقاد از سطح کیفی نازل برخی آثار تصویری گفت: این روزها مارکتینگ حماقت بیداد می‌کند.

انتقاد به برخی آثار تصویری |"ایوب‌خان" می‌آید

این نمایشنامه‌نویس و کارگاردان تئاتر از انگیزه‌هایش برای اجرای تئاتر در دوران کرونا سخن گفت و از کم‌مایگی برخی آثار تصویری انتقاد کرد.

او گفت: این روزها صاحبان قدرت و سرمایه در سینما و شبکه نمایش خانگی برای تحمیق توده‌ها دست به تولید آثار سطحی و کم‌کیفیت می‌زنند. آنان در این آثار هرگز به عمق موضوعات نمی‌پردازند و فجایع را با قند و شکر می‌آمیزند و چهره‌های کم‌دانش را به عنوان بازیگر معرفی می‌کنند. چنین سریال‌هایی خدم و حشم دارند و دکورهای مجلل و سایت‌های آن چنانی و روابط عمومی‌شان انواع اخبار را در صفحات زرد اینستاگرام منتشر می‌کنند.

دژاکام ابراز تاسف کرد: سرمایه دست کسانی است که حماقت می‌فروشند؛ آنچنان که مارکتینگ حماقت بیداد می‌کند. این روزها یک شادی سالم و طبیعی در جامعه وجود ندارد. هر زمان بشر به سرچشمه اصیل دست نیابد، حتما نوع قلابی آن را تهیه می‌کند. وقتی سرگرمی شرافتمندانه نباشد، حماقت جایگزین می‌شود و نام این کار، عمر کشتن است یعنی کشتن زمان زندگی. آیا بسیاری از سریال‌های شبکه نمایش خانگی جز نادان نگه داشتن مردم، چیز دیگری هستند؟!

این فعال تئاتر افزود: در این شرایط من می‌خواهم تئاتر اجرا کنم. نمایش «ایوب خان» نمایش شرافتمندانه‌ای درباره دردها و رنج‌های زندگی است. زندگی با همه غم‌ها و شادی‌هایش ادامه دارد، حتی در شرایط مرگباری که این ویروس ذره‌بینی به ما تحمیل کرده، باز هم زندگی ادامه دارد و مجموعه این شرایط مرا به اجرای تئاتر برمی‌انگیزد.

دژاکام که پیش از این اعلام کرده بود نمایش «ایوب خان» را در فضاهای گوناگون از جمله فضای باز اجرا  می‌کند، درباره اجرای این نمایش در سالن چهارسو تئاتر شهر که قرار است از دوشنبه آغاز شود،توضیح داد: پیش‌تر هم گفته‌ام این نمایش در هر مکانی قابل اجراست. ضرب‌المثلی هست که می‌گوید به درویش گفتند بساطت را جمع کن، دهانش را بست و رفت. نمایش ایرانی هم چنین خاصیتی دارد که در هر مکانی قابل اجراست.

او یادآوری کرد: سال‌ها تجربیات متفاوتی در زمینه نمایش ایرانی داشته‌ام، هرچند دوستانی که در حوزه نمایش‌های سنتی فعالیت می‌کنند، هرگز این تلاش‌ها را به رسمیت نشناختند. با این حال تمام آثار من بر مبنای معاصرسازی ریخت و مضمون نمایش‌های ایرانی است.

این مدرس تئاتر با بیان اینکه مکان اجرا در نمایش «ایوب خان» جزو کارکترهای نمایش محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: اجرای این نمایش در فضای باز نیازمند شرایط خاصی بود مثلا جایگاهی برای نشستن تماشاگران، آب و هوای تمیزی که گروه و مخاطب را آزار ندهد، سکوت و آرامشی که بتوان در آن تمرکز کرد و ... قرار ما برای اجرا در مکان‌هایی مانند پارک چیتگر یا سعدآباد بود که شرایط فراهم نشد و از سوی دیگر با چند شهر هم رایزینی کردیم که آن‌ هم هنوز به نتیجه نرسیده است.

دژاکام با بیان اینکه نوبت اجرایی در تالار اصلی مجموعه تئاتر شهر داشته است، افزود: با مدیریت پیشین این مجموعه، آقای اسدی صحبت کرده بودم و متن‌مان هم تصویب شده بود و تهیه‌کننده‌ای هم در کنار ماست ولی وضعیت تئاتر در دوران کرونا به گونه‌ای است که تصمیم گرفتیم اجرا در تالار چهارسو را جایگزین اجرا در تالار اصلی کنیم تا شرایط بهتر شود.

این کارگردان اضافه کرد: نمایش ما هیچ دکوری ندارد به جز چند صندلی تاشو. کل سالن خالی است و در اجرای این نمایش 14 بازیگر جوان مستعد معرفی می‌کنم که سه سال است در حال تلاش و تمرین هستند و اطمینان دارم جزو بازیگران خوش آینده کشور مان خواهند شد.

برخی از اعضای گروه اجرایی نمایش «ایوب‌خان» به شرح زیر هستند: مشاور کارگردان: آیدا دژاکام، دستیار کاگردان: زینب تحقیقی، دانیال ابراهیمی، لباس و دکور: آیلین بایراک، انتخاب موسیقی: الناز ملک‌پور، عکاس: آیدا دژاکام، مصطفی فرج‌پور، روابط عمومی: آروین موذن‌زاده.

 

منبع : ايسنا
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه