ارسال به دیگران پرینت

آیا زمان اصلاح قیمت نفت فرا رسیده است؟

قیمت نفت در پی موافقت سازمان غذا و داروی آمریکا با واکسن کووید ۱۹ شرکت فایزر و بایون تک، در روزهای اخیر به بالاترین حد از اوایل بهار صعود کرده است و روز پنج شنبه در بالاترین حد ۹ ماه اخیر ایستاد.

آیا زمان اصلاح قیمت نفت فرا رسیده است؟

 مقامات دولت آمریکا اعلام کرده اند واکسن کووید ۱۹ در اختیار چند صد مرکز واکسیناسیون در سراسر کشور قرار خواهد گرفت. اما معامله گرانی که قراردادهای نفت و سوخت را با اشتیاق جدید در چند هفته اخیر خریداری می کردند، اکنون آماده اصلاح بازار می شوند. معامله گران صندوقهای پوشش ریسک خرید قراردادهای نفت و مشتقات را کاهش داده اند.

اگرچه معامله گران برای پنجمین هفته متوالی است که با علاقه به خرید می پردازند اما حتی پس از آغاز واکسیناسیون در آمریکا به دو دلیل حفظ این علاقه خرید دشوار است؛ یکی این که معلوم نیست چه مدت طول خواهد کشید تا واکسیناسیون همه جمعیت انجام شود و دیگری مربوط به عوامل بنیادین بازار نفت است.

موافقت رگولاتوری با توزیع واکسن فایزر-بایون تک در آمریکا گام مهمی در جهت مثبت برای نفت شمرده می شود اما به تنهایی کافی نیست. چالشهای بی شماری در خصوص دسترس پذیری به واکسن و مسائل لجستیکی وجود دارد. شبکه سی ان ان در گزارشی اعلام کرد اگرچه کارکنان بهداشتی نخستین کسانی بودند که از روز دوشنبه واکسن را دریافت کردند اما ماهها طول خواهد کشید تا همه جمعیت آمریکا واکسینه شوند.

دولت فدرال اوایل امسال ۱۰۰ میلیون دوز واکسن فایزر را خریداری کرد که با توجه به دو مرحله ای بودن این واکسن، ۵۰ میلیون نفر واکسینه خواهند شد. فایزر اعلام کرده که تا اواسط سال آینده قادر نیست مقادیر بیشتری واکسن تولید کند. به عبارت دیگر مدتی طول خواهد کشید تا اوضاع به حال عادی برگردد.

اروپا در وضعیت نامعلومی در خصوص واکسیناسیون قرار دارد. دولتها نگران اجباری کردن واکسیناسیون کووید ۱۹ هستند اما بی اعتمادی عمومی فزاینده ای وجود دارد که ممکن است تلاشها برای دستیابی به ایمنی جمعی از طریق تزریق واکسن را به خطر بیاندازد.

سپس مسئله عرضه و تقاضا وجود دارد که ممکن است نفت را از مسیر صعودی منحرف کند. اوپک پلاس آماده افزایش تولید روزانه به میزان نیم میلیون بشکه از ژانویه می شود. آمریکا نفت بیشتری تولید می کند و لیبی هم تولید روزانه نفت را اوایل دسامبر به ۱.۲۵ میلیون بشکه رساند.

از سوی دیگر اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود، برآوردش از تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۰ را پایینتر برد. اوپک اکنون انتظار دارد تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۰ به میزان ۹.۷۷ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کرده و به ۸۹.۹۹ میلیون بشکه در روز برسد در حالی که در گزارش نوامبر میزان تقاضای امسال را بیش از ۹۰ میلیون بشکه در روز پیش بینی کرده بود. همچنین برآوردش از رشد تقاضا در سال ۲۰۲۱ را کمتر کرد و اکنون انتظار دارد تقاضا برای نفت در سال ۲۰۲۱ به میزان ۵.۹۰ میلیون بشکه در روز رشد کرده و به ۹۵.۸۹ میلیون بشکه در روز برسد که ۴۱۰ هزار بشکه در روز کمتر از برآوردهای قبلی این گروه است. ایران هم به تازگی اعلام کرده که صادرات نفت را در سال آینده به ۲.۳ میلیون بشکه در روز افزایش می دهد.

از سوی دیگر، احیای اقتصادی آسیا و خروج اروپا از دومین قرنطینه اش مطمئنا برای نفت مثبت است. طبق گزارش اخیر بلومبرگ، ذخایر سوخت پیوسته روند کاهشی داشته اند و هند، چین و ژاپن بهبود تقاضا برای بنزین را گزارش کرده اند. از نظر بسیاری از تحلیلگران، بهبود تقاضا زمان می برد و تا سال آینده طول خواهد کشید و قیمت را با وجود چالشهایی که وجود دارند، بالاتر می برد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، ابرها از روی بازار نفت کنار می روند و ممکن است مدتی طول بکشد تا آسمان بازار نفت کاملا صاف شود اما نباید فراموش کرد که در حال حاضر، تقاضا مهمترین عامل تاثیرگذار روی بازار است.

 

منبع : ايسنا
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه