دکتر مهناز نیل ساز متخصص آموزش سلامت با بیان این مطلب، تاکید کرد: بر اساس آخرین نتایج منتشر شده در نشریه بین المللی nature پرهیز از دورهمیهای کوچک خانوادگی به عنوان یکی از مهمترین عوامل موثر بر کاهش و انتشار شیوع بیماری کووید 19 معرفی شده است.
وی با بیان اینکه در اکثریت خانوادهها حداقل یک یا چند فرد شاغل وجود دارد که اکثرا دورکار نیز نبوده و در سطح جامعه تردد دارند، عنوان کرد: این افراد میتوانند ناقل احتمالی انتقال بیماری به سایر اعضای خانواده خود باشند، از طرفی شرکت در دورهمیهای خانوادگی هرچند محدود نیز میتواند انتشار و انتقال این بیماری در محافل خانوادگی را افزایش دهد.
نیل ساز با بیان اینکه در بخش عمده ای از این دورهمیها ماسک زده نمیشود، گفت: حتی درصورت استفاده از ماسک، به دلایل گوناگون از جمله پذیرایی، ماسکها بطور موقت برداشته میشوند. علاوه بر این هرچه زمان حضور افراد در جمع بیشتر باشد، به تناسب تعداد افراد حاضر در محل، بتدریج فضا مملو از ویروس میشود که در صورت عدم تهویه مناسب هوا (به ویژه در فصل سرما که اغلب ورودی های هوا بسته است) حتی در صورت استفاده از ماسک توسط افراد، احتمال انتقال بیماری بیشتر میشود.
این متخصص آموزش سلامت در پایان ضمن توصیه مبنی بر پرهیز از هرگونه دورهمی دوستانه و خانوادگی در شرایط بحران کرونا، تاکید کرد: در این راستا اگر ضرورتی مبنی بر این اجتماعات وجود دارد، بر مواردی همچون زدن ماسک بطور دایم و بدون وقفه، رعایت فاصله حداقل دو متری افراد از هم، برگزاری جلسات با تعداد محدود افراد، تهویه مناسب محل تجمع، پرهیز از پذیرایی و کوتاه نمودن زمان جلسه تاکید میشود.
دیدگاه تان را بنویسید