ارسال به دیگران پرینت

کووید ۱۹، زنگ خطرِ چاقی را دوباره به صدا درآورد

همه گیری بیماری کووید-۱۹ نشان داد که چاقی و اضافه وزن حتی در کوتاه مدت هم می‌تواند برای بدن مضر باشد.

کووید ۱۹، زنگ خطرِ چاقی را دوباره به صدا درآورد

 همه گیری بیماری کووید-۱۹ بار دیگر اپیدمی چاقی را در کانون توجهات قرار داد و معلوم کرد که چاقی دیگر بیماری نیست که فقط در درازمدت آسیب رسان باشد و بلکه حتی در مدت زمان کوتاهی هم می تواند به شدت به بدن آسیب وارد کند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در ایالات متحده گزارش کرده است: ۷۳ درصد از پرستارانی که به دلیل ابتلا به بیماری کووید-۱۹ بستری شده اند دچار عارضه چاقی بوده‌اند. علاوه بر این، نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد چاقی در اثربخشی واکسن کووید-۱۹ اختلال ایجاد می‌کند.

در ابتدای همه‌گیری کرونا پزشکان معتقد بودند که چاقی تنها خطر ابتلا به نوع شدیدتر بیماری کووید-۱۹ را افزایش می دهد و بر احتمال ابتلا به این بیماری تاثیری ندارد اما اکنون بررسی‌های تازه نشان می دهد که چاقی نه تنها خطر ابتلا به نوع شدید بیماری کووید-۱۹ و مرگ ناشی از آن را افزایش می دهد بلکه بر افزایش احتمال ابتلا نیز تاثیر دارد.

در ماه مارس نتایج مطالعه انجام شده نشان داد: فشار خون بالا، دیابت و بیماری عروق کرونر قلب در بیماران مبتلا به نوع شدید بیماری کووید-۱۹ شایع تر است. هرچند در ماه آوریل محققان از چاقی به عنوان فاکتور خطرزای مستقل در ابتلا به بیماری کووید-۱۹ یاد کردند.

علاوه بر این در دو مطالعه دیگر که با حضور نزدیک به ۱۰ هزار بیمار انجام گرفت، مشخص شد افراد مبتلا به بیماری کووید-۱۹ که دچار چاقی هم هستند در مقایسه با بیمارانی که شاخص توده بدنی (BMI) آنان طبیعی و سالم است ممکن است در مدت ۲۱ روز فوت کنند در حالی که این رقم در بیماران گروه دوم ۴۵ روز است.

به گزارش ساینس الرت، شواهد موجود بار دیگر تاکید می‌کند که افراد چاق با خطر بیشتری در این همه‌گیری مواجه هستند.

 

منبع : ايسنا
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه