ارسال به دیگران پرینت

تقویت لیر با عقب نشینی بانک مرکزی ترکیه

تصمیم بانک مرکزی ترکیه با افزایش نرخ بهره باعث تقویت ارزش لیر شد.

تقویت لیر با عقب نشینی بانک مرکزی ترکیه

 بانک مرکزی ترکیه برای نخستین بار در طول دو سال اخیر و با یک حرکت کاملا متضاد رویکرد قبلی اعلام کرد نرخ بهره را با دو درصد افزایش به ۱۰.۲۵ درصد می رساند. این تصمیم که بر خلاف انتظار بسیاری از کارشناسان اتخاذ شد به لیر کمک کرد تا از قعر تاریخی خود جدا شود. بانک مرکزی ترکیه در بیانیه خود هم چنین بر حضور پرقدرت خود در بازارهای مالی تا بازگشت ثبات اقتصادی تاکید کرده است. 

در حالی که مقامات ترکیه دستیابی به تورم پنج درصدی را هدف گذاری کرده اند، باقی ماندن تورم در سطح بالای ۱۲ درصدی باعث شده است شمار زیادی از شهروندان این کشور برای محافظت از ارزش پول خود در برابر تورم اقدام به خرید و نگهداری دلار کنند. برخی دیگر نیز ترجیح داده اند تا با پول خود یورو یا اوراق قرضه مبتنی بر یورو خریداری کنند.

 ارزش پول ملی ترکیه از سال ۲۰۱۸ تاکنون ۴۸ درصد در برابر اسکناس آمریکایی تضعیف شده است. بانک مرکزی نیز ذخایر ارزی کمی در اختیار دارد که این مساله روی توانایی این نهاد در کنترل نوسانات ارزی تاثیر منفی گذاشته است.

به دنبال سیگنال دهی جدید بانک مرکزی ترکیه، لیر که روز گذشته به پایین ترین سطح تاریخ خود رسیده بود بار دیگر روی صعودی به خود دید و به بالاترین نرخ برابری این هفته خود رسید تا جایی که نرخ برابری دلار در کانال ۷.۶ لیر تثبیت شد.

 در آخرین دور از معاملات ارزی استانبول، هر دلار با ۰.۱۵ درصد کاهش به ۷.۶۰۴ لیر رسید. لیر ترکیه کماکان نسبت به ابتدای سال در موقعیتی ضعیف قرار دارد و تنها طی هشت ماه، ۲۵ درصد ارزش خود در برابر دلار را از دست داده است.

 در برابر دیگر ارزهای مهم، نرخ برابری هر یورو معادل ۸.۸۹۲ لیر و هر پوند معادل ۹.۷۳۹  لیر اعلام شد.

 

منبع : ايسنا
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • ناشناس ارسالی در

      عجیب است که با کاغذ ، جهان اداره میشود ، راز استعمار جدید ، کاغذ است ، هرکه این راز را بداند ، کشورش را نجات میدهد ، کاغذی بنام دلار ، با دلار با هیچ چیز نمیتوان جنگید ، مگر کاغذ ، کاغذی بنام پول ، ایا ببر کاغذی را میشناسید .

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه