ارسال به دیگران پرینت

دریاچه ارومیه | ذخایر لیتیوم دریاچه ارومیه

محتشمی‌پور، معاون وزارت صمت: دریاچه ارومیه به لحاظ ذخایر لیتیومی اهمیت چندانی ندارد | داشتن لیتیوم بدون دانش فرآوری، مزیت نیست

رضا محتشمی‌پور، معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت، با بیان اینکه لیتیوم در تمام شورابه‌ها وجود دارد اما وجود این ماده به تنهایی دلیلی بر اقتصادی بودن آن نیست، تأکید کرد که دریاچه ارومیه جایگاه مهمی در ذخایر لیتیومی ندارد.

محتشمی‌پور، معاون وزارت صمت: دریاچه ارومیه به لحاظ ذخایر لیتیومی اهمیت چندانی ندارد | داشتن لیتیوم بدون دانش فرآوری، مزیت نیست

معاون وزارت صمت: دریاچه ارومیه به لحاظ ذخایر لیتیومی اهمیت چندانی ندارد

رضا محتشمی‌پور، معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت، با بیان اینکه لیتیوم در تمام شورابه‌ها وجود دارد اما وجود این ماده به تنهایی دلیلی بر اقتصادی بودن آن نیست، تأکید کرد که دریاچه ارومیه جایگاه مهمی در ذخایر لیتیومی ندارد. وی همچنین به نبود پایلوت‌های صنعتی برای فرآوری لیتیوم در کشور اشاره کرد و نسبت به فضاسازی‌های رسانه‌ای درباره کشف ذخایر عظیم لیتیوم هشدار داد.

محتشمی‌پور توضیح داد: ما یک محدوده لیتیومی در یکی از استان‌ها داشتیم که بعضی از آقایان کانسنگ موجود در این محدوده را به اسم ماده معدنی معرفی می‌کردند، در حالی که از یک تن کانسنگ در منطقه مورد بحث حدود 80 تا 85 گرم لیتیوم موجود داریم؛ وقتی که عدد خود کانسنگ را به عنوان ذخیره لیتیوم مطرح کنید خیلی می‌تواند غلط‌انداز باشد، این مباحث بیشتر در رسانه‌ها مطرح می‌شد، وگرنه که در لایه‌های فنی همه کاملا متوجه آمار بودند.

استاد مهندسی علوم آب دانشگاه اهواز: بحران کم آبی اول این استان ها را درگیر می٬کند

محتشمی‌پور توضیح داد: ما یک محدوده لیتیومی در یکی از استان‌ها داشتیم که بعضی از آقایان کانسنگ موجود در این محدوده را به اسم ماده معدنی معرفی می‌کردند، در حالی که از یک تن کانسنگ در منطقه مورد بحث حدود 80 تا 85 گرم لیتیوم موجود داریم؛ وقتی که عدد خود کانسنگ را به عنوان ذخیره لیتیوم مطرح کنید خیلی می‌تواند غلط‌انداز باشد، این مباحث بیشتر در رسانه‌ها مطرح می‌شد، وگرنه که در لایه‌های فنی همه کاملا متوجه آمار بودند

معاون وزیر صمت تصریح کرد: ما ذخایر خیلی بهتر از این منطقه هم در کشور داریم، عمدتا در ذخایر شورابه ما مقدار و عیار لیتیوم خیلی بالاتر است.

محتشمی‌پور درخصوص انتشار اخباری مبنی بر ارتباط خشک شدن دریاچه ارومیه با کشف لیتیوم در این دریاچه نیز گفت: دریاچه ارومیه خیلی جای مهمی به لحاظ ذخایر لیتیومی نیست، در حال حاضر نمک دریاچه ارومیه صرفا برای تولید کربنات سدیم و در خود استان استفاده می‌شود. این موضوع از آن دست شیطنت‌های رسانه‌ای بود که به یکباره باعث اخلال در کار تولیدکننده‌های کربنات سدیم استان آذربایجان غربی هم شد و ارتباطی با لیتیوم نداشت.

معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت تاکید کرد: البته در تمام شورابه‌ها لیتیوم وجود دارد، منتها وجود یک ماده دلیل بر اقتصادی بودنش نیست. ما ذخایر شورابه‌ای بهتری داریم که می‌تواند منبع تولید لیتیوم در کشور باشد، ولی اساسا لیتیوم و کلا فلزات راهبردی بدون دانش فرآوری و توان صنعتی خیلی مزیت محسوب نمی‌شوند و ما در فرآوری لیتیوم هنوز در نقطه خوبی نیستیم.

 

منبع : اقتصادآنلاین
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه