ارسال به دیگران پرینت

حقوق | حقوق بازنشستگان

حقوق بازنشستگان به ۲۰ میلیون تومان نرسید؛ شایعات تکذیب شد

در روزهای اخیر اخباری مبنی بر افزایش حقوق بازنشستگان به ۲۰ میلیون تومان در پی اجرای طرح همسان‌سازی حقوق، در فضای مجازی منتشر شده بود.

حقوق بازنشستگان به ۲۰ میلیون تومان نرسید؛ شایعات تکذیب شد

حقوق بازنشستگان به ۲۰ میلیون تومان نرسید؛ شایعات تکذیب شد

در روزهای اخیر اخباری مبنی بر افزایش حقوق بازنشستگان به ۲۰ میلیون تومان در پی اجرای طرح همسان‌سازی حقوق، در فضای مجازی منتشر شده بود.

در تاریخ شانزدهم اردیبهشت ماه امسال یکی از خبرگزاری‌ها در گفتگو با یک نماینده مجلس در ارتباط با موضوع همسان‌سازی حقوق بازنشستگان مسائلی را طرح کرد که بعداً توسط برخی رسانه‌ها مورد قلب و تغییر واقع شد.

موضوع افزایش حقوق مستمری بازنشستگان صندوق‌های مختلف از جمله صندوق تامین اجتماعی به حدود ۲۰ میلیون تومان از طریق اجرای قانون همسان‌سازی از قول یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی به یکی از خبرهای پربازدید فضای مجازی بدل شده است، این درحالی است که این خبر مربوط به گمانه‌زنی رسانه‌ها است و نقل آن از قول عضو کمیسیون برنامه و بودجه صحت ندارد.

در تاریخ شانزدهم اردیبهشت ماه امسال خبرگزاری تسنیم در گفتگویی با حمیدرضا حاجی بابایی (عضو کمیسیون تلفیق و کمیسیون برنامه و بودجه) در ارتباط با موضوع همسان‌سازی حقوق بازنشستگان مسائلی را طرح کرد که بعداً توسط برخی رسانه‌ها مورد قلب و تغییر واقع شد.

حاجی بابایی در این مصاحبه اعلام کرده بود: بر اساس برنامه هفتم توسعه، متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از اول فروردین ماه بایستی اجرایی شود. اما هنوز قانون برنامه هفتم به دولت ابلاغ نشده و بعد از تصویب شورای نگهبان احکام جدید حقوق بازنشستگان صادر خواهد شد.

حاجی بابایی با اشاره به اینکه، متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از اول فروردین ماه امسال باید اجرا بشود، گفت: بودجه آن هم پیش بینی شده، اما اینکه چرا از اول فروردین ماه اضافه پرداختی‌ها صورت نگرفته بدلیل برخی موضوعات قانونی است. موضوع ۹۰ درصد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در برنامه هفتم مصوب شده است، یعنی سازوکار اجرایی آن در برنامه هفتم توسعه است که هنوز از سوی شورای نگهبان تایید نشده است.

رئیس کمیسیون تلفیق بودجه گفته است: بر این اساس وقتی برنامه هفتم توسعه تبدیل به قانون بشود، دولت مکلف است احکام جدید حقوق بازنشستگان را نیز صادر کند. هر زمانی که احکام جدید از سوی دولت صادر شد از اول فروردین متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان محاسبه شده و ما به التفاوت واریز خواهد شد.

آنچنان که از این مصاحبه برمی‌آید، سطح همسان‌سازی در پایان اجرای این برنامه توسعه طبق قانون باید به ۹۰ درصد برسد و این نماینده مجلس درباره زمان شروع اجرای قانون سخن گفته است، ولی با این وجود، حاجی بابایی در این مصاحبه هرگز از مبلغ ۲۰ میلیون تومان و ارائه ارقامی که برخی رسانه‌ها آن را «شگفت انگیز» خواندند، صحبتی نکرده است.

طبق قانون اجرای طرح همسان‌سازی در چندین مرحله انجام می‌گیرد. ساده‌ترین توضیح را چندی پیش سخنگوی شورای نگهبان در جریان تایید طرح همسان‌سازی در برنامه هفتم توسعه به این نحو ارائه کرد: «حکم برنامه هفتم درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و ظرف ۳ سال، بازنشسته باید ۹۰ درصد حقوق شاغلان را دریافت کند.» میزان ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز بدین صورت است این افزایش از سال ۱۴۰۳ در سال اول ۴۰ درصد و در سال‌های دوم و سوم هر سال ۳۰ درصد افزایش می‌یابد.»

به این ترتیب طبق قانون سه سال طول می‌کشد که میزان مستمری افراد به اندازه ۹۰ درصد حقوق شاغلین همان سطح افزایش یابد و با این وجود رقم آن پس از سه سال مشخص نیست!

اما با این وجود چند هفته بعد از این مصاحبه حاجی بابایی با خبرگزاری تسنیم، برخی از رسانه‌های ظاهراً معتبر در اقدامی عجیب با اضافه کردن یک خط به کل مصاحبه، موضوع افزایش حقوق بازنشستگان تا ۲۰ میلیون تومان را مطرح کرده و با تیترهایی مانند «افزایش شگفت‌انگیز حقوق بازنشستگان تا ۲۰ میلیون تومان در جریان همسان‌سازی» فضای فکری بازنشستگان را ملتهب ساختند.

شیوه اقدام رسانه‌ای به این نحو بود که در تاریخ پنجم و ششم خرداد (بیش از سه هفته پس از این مصاحبه) تعداد قابل توجهی از این رسانه‌ها در میان اظهارات حاجی بابایی یک عبارت را اضافه کردند که در مصاحبه اصلی وجود نداشت! جمله‌ای که مخاطب تصور می‌کرد از زبان یک مقام بالای آگاه بیان شده است: «انجام همسان‌سازی حقوق بازنشستگان نزدیک است و بر اساس این اقدام حقوق بازنشستگان با افزایش ۹۰ درصدی نزدیک به ۲۰ میلیون تومان می‌شود.»

منبع : ایلنا
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه