آخرین تلاشهای دلار تلگرامی برای حفظ حمایت ۶۰
نرخ دلار تلگرامی که از اواخر فروردینماه روند نزولی به خود گرفته، حالا در کف کانال ۶۰ و در آستانه نفوذ به دامنه ۵۰ قرار دارد.
نرخ دلار غیررسمی کانالهای تلگرامی که از ابتدای امسال روند صعودی داشت و اواسط فروردینماه به مرز ۷۰ هزار تومان هم رسیده بود، در روندی کاملاً نزولی هم اینک در حال مبارزه برای حفظ کانال ۶۰ هزار تومان و جلوگیری از سقوط به دامنه ۵۰ هزار تومان است.
کانالهای تلگرامی که معمولاً وظیفه نرخسازی را بر عهده دارند و معمولاً نرخ هر روز را بالاتر از قیمت کف بازار اعلام میکنند، از صبح امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ قیمتها را به نیمه پایین کانال قیمتی ۶۰ هزار تومان کاهش دادهاند. البته برخی از این کانالها مظنه خرید ۵۹ هزار را هم اعلام میکنند، اما برخی دیگر در حال مقاومت در برابر حمایت روانی ۶۰ هزار تومان هستند.
البته در بازار آزاد تهران وضعیت متفاوت است و جو سنگین فروش و جا زدن خریداران که از مدتی قبل شروع شده، عملاً حمایت ۶۰ را واگذار کرده و وارد کانال ۵۹ هزار تومان شده است؛ اگر چه خریدار دلار ۵۹ هزار تومانی بهسختی پیدا میشود.
دلار از روزهای پایانی سال قبل روند صعودی و البته مشکوکی را شروع کرده بود که اوج آن دلار ۷۰ هزار تومانی در نیمه دوم فروردین ماه و همزمان با حمله اسرائیل به ایران و لحظهشماری برای پاسخ ایران بود. با این حال پاسخ قاطع و تاریخی ایران در شامگاه ۲۵ فروردین همچون آب سردی بر پیکر بازار ارز بود و با روشن شدن ناتوانی صهیونیستها در پاسخ مجدد، روند ریزشی دلار آزاد عملاً از اواخر فروردینماه کلید خورد.
حالا با گذشت کمتر از سه هفته از این تحولات، نرخ دلار در ریزشی مستمر از ۷۰ به ۶۰ هزار تومان رسیده و یکی پس از دیگری در حال از دست دادن حمایتهای قیمتی است.
البته به موازات تحولات سیاسی، اتفاقات دیگری هم افتاد که بازار ارز به خوبی آن را دریافت و در پیشبینیهای خود لحاظ کرد. خبرهایی که پس از سفر اخیر رئیس کل بانک مرکزی ایران به عربستان درباره گشایشهای ارزی جدید منتشر شد، برای فعالان بازار معنای خاصی داشت.
کریمی، معاون بینالملل بانک مرکزی هفته گذشته درباره سفر فرزین به ریاض گفت: خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایشهایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشورها که سالها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی میشود.
او همچنین گفت: بانک مرکزی طی ماههای گذشته ۴۴۵ میلیون یورو از بدهیهای سال گذشته ایران به بانک توسعه اسلامی را از محل منابع مسدود شده تأمین کرد که این باعث شد فرصتهای جدیدی برای تأمین مالیهای جدید این بانک صورت پذیرد، چون تا زمانی که ایران بدهی داشت عملاً تأمین مالی جدیدی صورت نمیگرفت.
معاون بینالملل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: توانستیم پرداخت حج عمره امسال را از محل منابع مسدودی خودمان به بانکهای عربستانی منتقل کنیم، اما هدف اصلی در این سفر این بود که این پرداختها را تبدیل به یک رابطه پولی و بانکی با بانکهای ذیربط در عربستان کنیم که بتواند برای پرداختهای عربستان به صورت پایدار درآید.
گفتنی است تسهیل و افزایش دسترسی ایران به منابع ارزی خود در خارج، بهبود درآمدهای نفتی و فروکش کردن التهابات سیاسی در کنار کنترل تورم، نقدینگی و پایه پولی در یک سال اخیر، روند کاهش انتظارات تورمی در کل اقتصاد بهویژه در بازار ارز را بهبود داده است که میتواند با ریزش بیشتر نرخ دلار هم بینجامد.
دیدگاه تان را بنویسید