عراق بدهی خود به ایران را پرداخت میکند
خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع آگاه در وزارت امورخارجه عراق گزارش داد که بغداد میتواند با مجوز آمریکا بخشی از بدهیهای خود به ایران بابت خرید گاز و برق را پرداخت کند.
یک منبع آگاه در وزارت امورخارجه عراق خبر داده است که اکنون این کشور قادر است با مجوز آمریکا ۲.۷۶ میلیارد دلار از بدهیهای خود بابت خرید گاز و برق از ایران را بپردازد.
این منبع آگاه که خواست نامش فاش نشود، گفت که فواد حسین، وزیر امورخارجه عراق در جریان دیدار اخیر خود با آنتونی بلینکن، وزیر امورخارجه آمریکا که روز پنجشنبه در حاشیه نشست ریاض برگزار شد، توانسته است این مجوز را دریافت کند.
عراق برای تامین نیازهای خود در بخش گاز و برق وابستگی زیادی به ایران دارد اما در سالهای اخیر به دلیل تحریمهای واشنگتن علیه تهران نتوانسته است بدهیهای خود به ایران را پرداخت کند.
به گزارش ایسنا، احمد الصحاف، سخنگوی وزارت امورخارجه عراق روز شنبه با اشاره به رایزنیهای وزیر خارجه این کشور با همتایان آمریکایی و عمانی تاکید کرد که فواد حسین نتایج خوبی درخصوص امور مالی میان تهران و بغداد به دست آورده است.
وی تصریح کرد: فواد حسین در جریان کنفرانس بین المللی مبارزه با تروریسم که در ریاض برگزار شد، گفتوگوهای خوبی با آنتونی بلینکن، وزیر امورخارجه آمریکا داشت و این گفتوگوها منجر به پیشرفتهای مهمی درخصوص امور مالی میان ایران و عراق شده است.
پیش از این رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق، از آزادسازی بخشی از منابع بلوکه شده ایران در این کشور خبر داد و گفت: در واقع این گشایش ارزی میتواند به ثبات بازار ارز و همچنین کالاهای اساسی کمک قابل توجهی کند.
یحیی آل اسحاق اظهار کرد: همانطور که در خبرها آمده، خوشبختانه طبق شنیدههاحدود سه میلیارد دلار از منابع ایران در عراق آزاد شده و برای تامین ارز مورد نیاز حجاج و خرید کالاهای اساسی تخصیص پیدا کرده است. البته جزئیات دقیق این گشایش و نحوه تخصیص را باید بانک مرکزی اعلام کند. این اتفاق به طور قطع تاثیر مثبتی بر بازارها خواهد داشت چرا که هم نیازهای بانک مرکزی مرتفع و هم کالاهای اساسی خریداری شده است. در واقع این گشایش ارزی میتواند به ثبات بازار ارز و همچنین کالاهای اساسی کمک قابل توجهی کند.
وی درباره مجموع منابع بلوکه شده ایران در عراق نیز گفت که با توجه به اینکه تعاملات مستمر ما با عراق ادامه دارد و معاملات اقتصادی در حوزههای مختلف انرژی انجام میشود، رقم منابع همواره در حال تغییر است.
به گفته این فعال اقتصادی، با توجه به مقدمات فراهم شده، میتوان انتظار داشت که این بخش از منابع نیز برای آزادسازی در دستور کار قرار بگیرد، هر چند جزئیات و نحوه تعامل و چگونگی آن باید از سوی بانک مرکزی تایید و اطلاع رسانی شود.
از ایران میخواهیم فورا به ارسال پهپاد به روسیه پایان دهد
مکرون در گفتگوی تلفنی با ابراهیم رئیسی «در مورد جدی بودن پیامدهای امنیتی و انسانی تحویل پهپادهای ایران به روسیه هشدار داد.»
کاخ الیزه روز شنبه اعلام کرد که امانوئل مکرون روز شنبه طی گفتوگوی تلفنی با ابراهیم رئیسی از ایران خواست که فوراً به حمایت از جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اوکراین، از طریق تحویل پهپاد پایان دهد.
بر پایه گزارش کاخ ریاست جمهوری فرانسه، مکرون در این گفتگوی تلفنی «در مورد جدی بودن پیامدهای امنیتی و انسانی تحویل پهپادهای ایران به روسیه هشدار داد.»
در مقابل، محمد جمشیدی، معاون امور سیاسی دفتر رئیس جمهوری ایران با انتشار پیامی در حساب توییتری خود، نوشت: « مکرون ، رئیس جمهوری فرانسه امروز با دکتر رئیسی تماس تلفنی برقرار کرد و آنها ۹۰ دقیقه با هم صحبت کردند.»
جمشیدی در ادامه این پیام، افزود: « مکرون تاکید کرد که خواهان تعامل با جمهوری اسلامی ایران است.»
به نوشته او، «دو طرف در مورد چگونگی ارتقای روابط به ویژه در مورد مذاکرات جاری و تحولات منطقهای بحث و تبادل نظر کردند و در مورد نقشه راهی برای تعامل به توافق رسیدند.»
به نوشته یورنیوز، این تماس تلفنی که هنوز جزئیات بیشتری از آن منتشر نشده، حدود یک ماه پس از آزادی بنجامین بریر، زندانی فرانسوی ۳۷ ساله، و شهروند ۶۴ ساله فرانسوی-ایرلندی یعنی برنارد فیلان از حبس در ایران برقرار شده است. آزادی این دو شهروند فرانسوی به دنبال آزادی فریبا عادلخواه محقق فرانسوی-ایرانی در دهم فوریه گذشته صورت گرفت، اگرچه خانم عادلخواه هنوز نتوانسته خاک ایران را ترک کند.
فرانسه اعلام کرده که چهار شهروند دیگر این کشور همچنان در ایران زندانی هستند. افزون بر این، کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه، اعلام کرده که در مجموع ۳۵ شهروند اتحادیه اروپا در ایران زندانی هستند.
فراتر از مسایل موجود در خصوص سرنوشت شهروندان فرانسوی زندانی در ایران، گفتگوی تلفنی رئیس جمهوری فرانسه با همتای ایرانی خود در شرایطی صورت گرفت که مذاکرات ایران و جامعه بینالمللی برای احیای توافق هستهای ایران سال ۲۰۱۵ به بنبست رسیده؛ توافقی که فرانسه به عنوان یکی از اعضای گروه ۱+۵ از امضاکنندگان آن محسوب میشود.
دیدگاه تان را بنویسید