حقوق فرد بازنشسته بدون وارث یک دغدغه برای بسیاری از افراد است. این اصل که اموال فرد فوت شده بعد از فوت او به نزدیکان وی منتقل شود یک اصل قدیمی است که در قانون وجود دارد. بااینوجود، گاه وضعیتی پیش میآید که در آن، فردی فوت کرده؛ اما خویشاوندی از وی بر جای نمیماند تا بهعنوان وارث، اموال او را به ارث ببرد. همراه مجله اینترنتی دلتا باشید.
زمان واریز افزایش حقوق بازنشستگان اعلام شد | جزییات مهم از احکام جدید حقوق بازنشستگان
نحوه برخورداری از حقوق متوفی چگونه است؟
اعضای خانواده فرد بازنشسته یا از کار افتاده مستمری بگیر پس از فوت وی اگر شرایطی که در قانون بیان شده است را داشته باشند، میتوانند از حقوق وی استفاده کنند.
چه افرادی از مستمری فرد متوفی بهرهمند میشوند
همسر دائم بیمه شده متوفی: “زوجه دائم متوفی، از حقوق متوفی برخوردار خواهد شد و ازدواج وی، مانع دریافت حقوق مذکور نمیشود”.
شوهر بیمه شده زن متوفی: مرد در شرایطی از مستمری زن خود بهرهمند میشود که که تحت تکفل زن بوده و سن او از شصت سال بیشتر باشد یا ازکارافتاده بوده و درهرحال، مستمری دریافت نکند.
فرزند پسر متوفی: درصورتیکه سن وی حداکثر، ۲۰ سال باشد و پس از آن، چنانچه مشغول به تحصیل در مقاطع دانشگاهی داشته باشد یا اینکه معلول ازکارافتاده نیازمند شناخته شود.
فرزند دختر متوفی: درصورتیکه شغل و شوهر نداشته باشد.
فرزندخوانده متوفی: طبق قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بیسرپرست و بدسرپرست، فرزندخوانده، در حکم فرزند حقیقی بوده و از کلیه حقوق و مزایای قانونی بهرهمند خواهد شد.
پدر و مادر متوفی: درصورتیکه تحت تکفل او بوده، سن پدر از شصت سال و سن مادر از پنجاه و پنج سال، بیشتر باشد یا آنکه به تشخیص کمیسیون پزشکی ازکارافتاده باشند. در این مورد نکته مهم آن است که مستمری دریافت نکند.
حقوق فرد بازنشسته بدون وارث طبق قانون مدیریت خدمات کشوری
درباره حقوق فرد بازنشسته بدون وارث که طبق قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق از صندوق بازنشستگی دریافت میکند، باید این نکته را ذکر کنیم که قانون تکلیف حقوق وی را برای ورثهاش مشخص کرده است.
این وراث شامل همسر وی، اولاد دختر تا زمانی که ازدواج نکرده باشد و اولاد پسر تا زمانی که اشتغال به تحصیل یا ۲۵ سالگی تعیین کرده است.
حالا در مورد کارمندی که هیچ وارثی ندارد باید گفت صندوق به محض اطلاع پیدا کردن از فوت فرد بازنشسته بدون وارث باید حقوق او را قطع کنند. درصورتیکه صندوق از این موضوع اطلاع پیدا نکند، کارت بانکی فرد متوفی نزد هر کسی باشد و آن فرد از آن کارت استفاده کند، رفتار این فرد که از کارت استفاده میکند مصداق جرم تصرف در اموال دولتی و تحصیل مال نامشروع است. صندوق بازنشستگی میتواند تحت این عنوان فرد را تحت تعقیب قرار دهد.
ناگفته پیداست هر کسی از حقوق فرد بازنشسته بدون وارث مطلع شد باید هر چه سریعتر برای جلوگیری از تضییع حقوق عمومی به سازمان بازنشستگی مربوطه اطلاع دهد.
سرنوشت حقوق بازنشستگی بعد از فوت مستمری بگیر زن
چنانچه مستمری بگیر زن باشد و فوت کند، حقوق بازنشستگی بعد از فوت او تحت شرایط زیر به بازماندگان اختصاص پیدا می کند:
شوهر مستمری بگیر فوت شده مشروط بر اینکه تحت تکفل زن بوده باشد و سن او از ۶۰ سال تجاوز کرده باشد و یا طبق نظر کمیسیون پزشکی موضوع ماده ۹۱ این قانون از کارافتاده باشد و در هر حال از سازمان تامین اجتماعی حقوق دریافت نکند، می تواند از مستمری بیمهشده متوفی (زن) برخوردار شود.
فرزندان مستمری بگیر زن فوت شده در صورتی می توانند از حقوق بازنشستگی بعد از فوت مادر استفاده کنند که اولا پدر آنها در قید حیات نباشد یا واجد شرایط مذکور در بند اول این ماده باشد و از مستمری دیگری استفاده نکند و دوما سن آنها کمتر از ۱۸ سال تمام باشد و یا منحصرا به تحصیل اشتغال داشته باشند و تا پایان تحصیل و یا به علت بیماری یا نقص عضو طبق گواهی کمیسیون پزشکی موضوع ماده ۹۱ این قانون قادر به کار نباشند.
همچنین پدر و مادر مستمری بگیر زن فوت شده در صورتی که تحت تکفل او بوده باشند و سن پدر از ۶۰ سال و سن مادر از ۵۵ سال تجاوز کرده باشد و یا آنکه به تشخیص کمیسیون پزشکی موضوع ماده ۹۱ این قانون از کارافتاده باشند و در هر حال مستمری از سازمان دریافت نکنند، میتوانند از حقوق بازنشستگی بعد از فوت دخترشان استفاده کنند.
دیدگاه تان را بنویسید