دولت در سال جدید با حذف ارز ترجیحی پیشنهاداتی برای یارانه جدید دارد. به تازگی پرداخت یارانه گوشت به عنوان یارانه جدید توسط دولت مردان مطرح شده است.این یارانه جدید بر اساس گمانه زنی ها به 300 هزار تومان می رسد. یارانه جدید به گفته برخی از نمایندگان به صورت کالا پرداخت خواهد شد.در ادامه به آخرین اخبار از یارانه جدید می پردازیم.
محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به پرداخت یارانه کالاهای اساسی بعد از اجرای اصلاح نظام پرداخت یارانه گفت: یکی از موضوعات مهم در حوزه اجرای ساماندهی پرداخت یارانه کالاهای اساسی کشور موضوع اختصاص یارانه به مردم است. انتقاداتی به این وضعیت ایجاد شده که به دنبال آن از طرف کمیسیون اقتصادی مکاتبهای با رئیس جمهور داشتیم مبنی بر اینکه باید پایگاه جامع رفاه ایرانیان اصلاح شود و از همه مهمتر اطلاعات و نحوه محاسبه دهکها از ظرفیت یارانه کالاهای اساسی به روز شود.
وی توضیح داد: به دلیل عدم به روزرسانی اطلاعات و فرمول عملی در آنها بخش زیادی از جمعیت کشور از دریافت یارانه جدا شدهاند. کما اینکه تاکنون هم سامانه مربوط به پرداخت یارانه به گونهای بوده که یک طرفه عمل میکرده بدان معنا که اگر فردی از پرداخت یارانه حذف میشد در کنارش افرادی که شرایط دریافت یارانه را داشتند، به این سامانه اضافه نمیشدند.
پورابراهیمی ادامه داد: با توجه به اهمیت سامانه رفاه ایرانیان به عنوان مرجع پرداخت یارانه از رئیس جمهور خواستیم که 95 درصد جامعه تحت پوشش برای دریافت یارانه قرار گیرند چون بعضا حتی از روستاها به ما مراجعه کردند که یارانه دریافت نمیکنند یا اینکه ملاک حذف یارانه دریافت حقوق تمامی اعضای خانواده بوده است که این هم دارای اشکالاتی است. برای رفع این اشکالات نشست مشترکی با وزیر کار برگزار خواهد شد و این موضوع را بررسی میکنیم. مردم نگران نباشند و بدانند که همه آحاد جامعه مشمول دریافت یارانه کالاهای اساسی خواهند شد به جز درصدی که تمکن مالی دارند.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه «روش گردآوری اطلاعات باید تغییر کرده و شفاف باشد»، افزود: اینکه خانواری دارای واحد مسکونی و خودرو است نباید ملاکی برای حذف یارانه باشد چون ممکن است همان خانواده فرزند معلولی داشته که آن در محاسبه یارانه لحاظ نشده است یا اینکه افراد از دارایی خودرو و ماشین برخوردار باشند اما حجم قابل توجهی بدهی داشته باشند و این بدهیها برای پرداخت یارانه محاسبه نشده است. به همین دلیل است که تأکید ما این بوده که باید این موارد در تعیین دهکها مبنای عمل باشد بدان شکل که تعهدات و هزینههای خانوار و بعد دارایی و منابع درآمدی آنها محاسبه شود.
وی تأکید کرد که باید بازنگری جدی در پایگاه جامع رفاه ایرانیان به عنوان مبنای محاسبه دهکها صورت گیرد و اطلاعات ورودی و درآمد خانواده در کنار هزینههای آنها مبنای عمل قرار گیرد. ما این اطمینان را به مردم میدهیم که در شرایط کنونی هر خانواری نیازمند دریافت یارانه کالاهای اساسی باشد میتواند از آن بهرهمند شود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه «از دولت میخواهیم ظرفیت پرداخت یارانه را به ۹۵درصد افزایش دهد»، گفت: مجلس و کمیسیون اقتصادی به این موضوع ورود کرده و نشست مشترکی با وزیر کار خواهیم داشت چون موضوع بازنگری و دهکبندیها در دستور کار مجلس است. رئیس جمهور هم اعلام کرده به هر خانواری که درباره یارانهها اعتراض کرده این ماه یارانه تعلق میگیرد. پیشنهاد ما این است که برای یک بار دیگر امکان ثبت نام برای خانوارها فراهم شود تا آنها بتوانند از ظرفیت دریافت کالاهای اساسی برخوردار شوند.
حجتالله عبدالملکی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حساب شخصی توئیتر خود نوشت: مبلغ یارانه بهعنوان حق هر ایرانی که در 9 دهک درآمدی قرار دارد محفوظ است؛ با دستور رئیسجمهور کمک معیشتی ماه اول به حساب همه افراد متقاضی در سامانه واریز شده است و بعد از تأیید قابل برداشت خواهد بود؛ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ظرف یکماه همه درخواستها را بررسی خواهد کرد.
علی شهیدی، جانشین معاونت رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره دهکبندی خانوارها و معیارهای پرداخت یارانه جدید توضیح داد: نزدیک به ۴۰ شاخص و مواردی همچون اطلاعات مسکن، خودرو، تراکنش بانکی، حقوق و بعضاً اطلاعات بورس در این شاخصها مورد بررسی قرار گرفته و بر مبنای آن خانوارها ضریب خورده و در یکی از دهکهای دهگانه قرار گرفتهاند.
او گفت: فقط برخورداری از یک یا دو شاخص در دهکبندی خانوارها دخیل نبوده بلکه مجموع اطلاعات اقتصادی خانوارها مبنای محاسبه دهک بوده است.