فیلترینگ دائمی اینستاگرام و واتساپ موضوعی است که این روزها به یکی از مهم ترین ترندهای این روزهای فضای مجازی تبدیل شده است. به نظر میرسد اگر این تصمیم نهایی شود، تیر خلاصی به قلب کارآفرینان اینترنتی خواهد بود. اما داستان چیست؟ با تکراتو همراه باشید.
دادستان کل کشور در اظهارات جدید خود به نوعی بر فیلترینگ دائمی اینستاگرام و واتساپ صحه گذاشت تا آخرین امیدهای کسبوکارهای اینترنتی نیز ناامید شود.
دادستان کل کشور در جدیدترین اظهارات خود ضمن تایید این موضوع که کسبوکارهای اینترنتی از زمان اعمال فیلترینگ ها و محدودیتهای اینترنتی با مشکل مواجه شدهاند تاکید کرده که در هر حال اینستاگرام و واتساپ شاهد برگزاری کلاسهای جرم و جنایت، بیعفتی و هرزگی است.
فیلترینگ دائمی اینستاگرام و واتساپ
فیلترینگ واتساپ و اینستاگرام دائمی است؟
آپدیت 20 مهر: شورای عالی فضای مجازی در جدیدترین جلسه خود با بررسی آخرین وضعیت فضای مجازی و میزان پیشرفت شبکه ملی، به نظر به دنبال تداوم فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ است.
خبرآنلاین با سرتیتر «مصوبات شورای عالی فضای مجازی در حضور سید ابراهیم رئیسی چه بود؟» به این موضوع پرداخت.
این رسانه درباره تصمیمات شورای عالی فضای مجازی درخصوص اتفاقات اخیر و همچنین وضعیت فیلترینگ و محدودیت های واتساپ و اینستاگرام چنین نوشت:
دولت همان رویکرد اعلامی از سوی سخنگویش را در جلسه شورای عالی فضای مجازی هم پیش برد. پرهیز از تصمیم گیری عجولانه درباره پلتفرم های خارجی شبکه های اجتماعی که بخشی از کسب و کار مردم بر بستر آنها شکل گرفته، تداوم محدودیت های اعمالی امنیتی بر آنها، تلاش برای وادار ساختن آنها به رعایت قوانین ضد گسترش خشونت که در پالیسی اعلامی خود این شرکت ها وجود دارد و البته مهمتر از آنها تمرکز بر حمایت از اکوسیستم استارتاپی داخلی برای توسعه امکاناتی.
مصوبات شورای عالی فضای مجازی در حضور سید ابراهیم رئیسی چه بود؟
آپدیت 18 مهر: براساس آخرین اخبار منتشر شده در وب سایت اینترنت شرق با رو تیتر «شرق از احتمال دائمیشدن فیلترینگ اینستاگرام و پلتفرمهای خارجی گزارش میدهد» عنوان خود را اینگونه انتخاب کرد: «فیلترینگ ماندگار است؟».
به گزارش تکراتو و به نقل از شرق: «به موجب ماده ۳۳ منشور حقوق شهروندی، شهروندان حق دارند که آزادانه و بدون تبعیض از امکان دسترسی و برقراری ارتباط و کسب اطلاعات و دانش در فضای مجازی بهرهمند شوند. این حق از جمله شامل احترام به تنوع فرهنگی، زبانی، سنتها و باورهای مذهبی و مراعات موازین اخلاقی در فضای مجازی است.»
در بخشی از این مقاله این گونه آمده:
علی حدادی، عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس در این باره گفت: «ما با فیلترینگ پلتفرمهای خارجی و به دنبال آن محدودکردن کسبوکارهای فضای مجازی مخالف هستیم و ابهامات طرح در فرایند بررسی مرتفع خواهد شد».
همچنین قاسم ساعدی نماینده دشت آزادگان و از موافقان پیشین طرح صیانت در این باره به «شرق» گفت:
طبق اطلاعات من قرار بر فیلترینگ دائمی فضای مجازی نیست، بلکه منظور و برنامه دولت مدیریت فضای مجازی است.
در بخشی دیگر نیز چنین آمده: «غلامرضا نوریقزلجه، نماینده مخالف فیلترینگ در مجلس در این باره به «شرق» گفت: “پلتفرم اینستاگرام نه تنها فضایی برای سرگرمی و تفریح مردم است بلکه فضایی برای کسب درآمد و کسبوکارهای اینترنتی و مجازی است. بنابراین دولت تا پیش از اینکه بتواند پلتفرم جایگزینی که اعتبار و کارایی اینستاگرام را داشته باشد معرفی کند، چطور میخواهد آن را قطع کند؟ قطع و فیلترینگ آن یعنی قطع کسبوکارها و تعطیلی ارتباطات. وقتی چنین ظرفیتی را ندارند و نمیتوانند جایگزین کنند، چطور میتوانند آن را قطع نگه دارند؟”
آپدیت 16 مهر: براساس آخرین اخبار منتشر شده در وب سایت اینترنتی خبر آنلاین با سرتیتر «تایید فیلتر دایمی اینستاگرام و واتساپ/ زارعپور: پلتفرمی که قوانین جمهوری اسلامی را به رسمیت نمی شناسد بستر مناسب برای کسب و کارها نیست»، به نظر میرسید فیلتر کردن اینستا و واتساپ دائمی خواهد بود.
در بخشی از این خبر این گونه آمده:
زارعپور در پاسخ به این سوال که اینستاگرام دیگر برنمیگردد: گفت فعلا تصمیمی در این باره گرفته نشده است. وزیرارتباطات در پاسخ به این سوال که آیا قرار است روبیکا جایگزین اینستاگرام شود گفت: برنامهای در این زمینه نداریم. زارعپور در نهایت توصیه کرد باز هم توصیه کرد کسب و کارها روی پلتفرمی که قواعد کشور را رعایت نمیکنند نروند.
به گفته حجتالاسلام منتظری، بایستی مردم از همان ابتدا که بسترهای داخلی مناسب برای راهاندازی کسب و کار اینترنتی فراهم شده بود به این پلتفرمهای داخلی مهاجرت میکردند تا با مشکلات امروز مواجه نشوند!
محمدجعفر منتظری در همایش بررسی نقش نخبگان در جهاد تبیین تاکید کرده که امروز دشمن میکوشد از ابزارهای فرهنگی استفاده کند تا ارزشهای اعتقادی ما را زیر سوال ببرد. او اذعان کرد که پیش از این باید هوشیار میبودیم تا دشمن به فکر شبیخون فرهنگی نیفتد. دادستان کل کشور افزود:
کاش آن زمان که مقام معظم رهبری بحث مقابله با تهاجم فرهنگی در فضای مجازی و ایجاد شبکه ملی اطلاعات را مورد تاکید قرار داده بودند، اقدام میکردیم. امروز فردی که در گذشته مسئولیت ایجاد این شبکه را برعهده داشته است، در توئیتی فیلتر کردن اینترنت را زیر سوال برد، ای کاش جلسه و مناظرهای بود تا من با شواهد مبین ثابت میکردم که او در این جنایت دست دارد.
دادستان کل کشور با اشاره به اختلالات در کسب و کارهای مردمی تاکید کرده که کوتاهیها، تقصیرا و تعمد در بیتوجهی به بیانات شخص اول مملکت کار را به اینجا رسانده و حالا در اینستاگرام و واتساپ شاهد برگزاری کلاسهای بیعفتی و هرزگی هستیم.
حجت الاسلام منتظری همچنین توضیح داد که آتش زدن قرآن و مسجد و حسینیه در شرایط کنونی کار فضای مجازی است. جوانان نمیدانند که در پشت پرده مجازی و در واقعیت چه اتفاقاتی که نمیافتد. او در ادامه از آنانی که «حقوقدان بسیجی» خطابشان کرده خواسته تا مسائل حقوقی چون مرگ مهسا امینی را بشکافند تا شائبهها برطرف شود.
در مجموع آنچه از اظهارات اقای منتظری برداشت میشود اینکه دولت قصد ندارد به این زودیها فیلترینگ اینستاگرام و واتساپ را بردارد و شاید هم قرار است برای همیشه این دو شبکه محبوب اجتماعی فیلتر بمانند.
آیا فیلترینگ دائمی اینستاگرام و واتساپ ، تیر خلاصی به قلب کارآفرینان اینترنتی است؟ نظر شما در این خصوص چیست؟
دیدگاه تان را بنویسید