نازی معینی، فلوشیپ جراحی پستان و عضو هیأت علمی پژوهشکده معتمد جهاد دانشگاهی در پاسخ به این سوال که در ارزیابی اولیه تودههای سرطانی پستان انجام چه آزمایشهایی ضرورت دارد، گفت: به غیر از سونوگرافی، ماموگرافی و نمونه برداری، بقیه آزمایشها بنا به میزان پیشرفت بیماری متفاوت خواهد بود؛ برای مثال اگر بیماری با علائم پیشرونده به دیگر اعضای بدن همراه باشد، اسکن ریه و اسکن استخوان نیز درخواست خواهد شد.
معینی در پاسخ به این سوال که آیا همیشه جراحی قدم اول محسوب میشود، گفت: در بسیاری از موارد شیمی درمانی قبل از عمل انجام میشود. در این رابطه، نمونه برداری از تودههای پستانی و رنگ آمیزی سلولی آنها خیلی از مسائل را برای ما مشخص میکند. تودههایی که به شیمی درمانی حساس هستند خیلی زود با شیمی درمانی کوچک میشوند؛ در این صورت ترجیح میدهیم، شیمی درمانی در این بیماران قبل از جراحی انجام شود.
عضو هیأت علمی جهاد دانشگاهی گفت: در بعضی از انواع سرطان پستان، مجبور به تخلیه کامل پستان هستیم، این نوع نادر از سرطان پستان (سرطان التهابی پستان) با قرمزی و تورم شدید پوست پستان همراه است.
عضو پژوهشکده سرطان پستان گفت: تخلیه غدد لنفاوی زیر بغل در صورتی انجام میشود که در این غدد درگیری سرطان ایجاد شده باشد، تشخیص درگیری غدد لنفاوی زیر بغل، با انجام تکنیکهای خاصی قبل از انجام عمل امکان پذیر است.
این جراح در پاسخ به این سوال که انجام ندادن شیمی درمانی در چه افرادی امکان پذیر است، گفت: در افراد خیلی مسن،افرادی با تومورهای کوچک هورمون مثبت و درگیر نبودن غدد لنفاوی، امکان کنار گذاشتن شیمی درمانی وجود دارد.
دیدگاه تان را بنویسید