عباس تقدسی نژاد روز یکشنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی درباره احیای شهر آفتاب در دوره جدید مدیریت شهری سخن گفت و اظهارداشت: ایجاد ناحیه تجاری تهران مبتنی بر ایجاد زنجیره های ارزش اقتصادی با هدف تبدیل ایران به هاب بازاریابی منطقه ای با کشورهای همسایه و کشورهای عضو پیمان شانگهای یکی از مسیرهای جذب سرمایه گذار خارجی و تعریف مسیرهای همکاری تجاری و اقتصادی در سطح بین الملل است.
ایجاد ناحیه تجاری تهران با رویکرد استقرار زنجیرههای اقتصاد شهری
وی افزود: در دهه گذشته اقتصاد ما بنا به آمار اقتصاددانان از نظر رشد اقتصادی و سرمایه گذاری وضعیت بسیار نامطلوبی را تجربه کرده و در حال حاضر باید تدبیر جدیدی از نظر چینش ساختاری، رویهای و برنامهای صورت دهیم.در دانش مدیریت نوین شهری، شهرداری ها وظیفه پیکربندی نواحی مختلف را برای استقرار زنجیره های مختلف تجاری و اقتصادی برعهده دارند و از این رو اقتصاد ما کشش بین المللی شدن را در زنجیره های پسا تولید انبوه نظیر بازاریابی، خدمات پشتیبان تجارت (نظیر برندینگ، بیمه، صندوقهای خطر پذیر جهت تامین مالی و سامانه های هوشمند مد یریت تجارت)، لجستیک و توزیع را دارد.
مدیرعامل شهر آفتاب تهران ادامه داد: با این نگاه پتانسیل های تجاری و اقتصادی شهر تهران ظرفیت بین المللی شدن در حوزه لجستیک فرامرزی، بازاریابی منطقه ای، بسط زنجیره های توز یع منطقه ای(نظیر مرکز سورتینگ کالا و بندر خشک) و دیگر زنجیره ها را دارد. بنابراین شهرداری تهران این ظرفیت را دارد تا با پیکربندی فضاهای مختلف شهری و برنامه ریزی برای استقرار زنجیره های مختلف اقتصاد شهری زمینه را برای شکوفایی اقتصاد تهران فراهم آورد.
تقدسی نژاد گفت: یکی از این مناطق پیکربندی شده می تواند ناحیه تجاری جنوب شهر تهران باشد که در آن بر ایجاد زنجیره های ارزش اقتصادی با هدف تبدیل ایران به هاب بازاریابی منطقه ای با کشورهای همسایه و کشورها ی عضو پیمان شانگهای تمرکز شده است.
وی اظهارداشت: امروز تعریف ناحیه های تجاری با هدف گسترش تجارت خارجی و حضور کشورها ی دیگر به تناسب ظرفیت های اقتصادی کشور میزبان صورت میگیرد. شهر تهران نیز به دلیل موقعیت استراتژیک، وجود شرکت های دانش بنیان و نوآور و همچنین ظرفیت های عظیم عرضه خدمات در عرصه تجارت نظیر بازار یابی حرفه ای کالا و خدمات در سطح کشور و منطقه دارای بنیه ها ی قدرتمند به جهت بسط همکاری های اقتصادی با کشورهای چین، روسیه و دیگر کشورهاست. اما به دلیل عدم وجود یکپارچگی و همراستا نبودن این استعدادها در جهت شکوفایی اقتصاد کشور هنوز زمینه های همکاری بین الملل شکل نگرفته است.
تقدسی نژاد تصریح کرد: کشور می تواند با ایجاد ناحیه تجاری تهران زمینه را برا ی سامان دادن کسب و کارهای موثر در شکل گیری زنجیره های ارزش اقتصادی و حضور برندها و صاحبان کسب و کار کشورهای مورد اشاره در این ناحیه فراهم کند.
وی گفت: در این ناحیه تجاری شهرآفتاب مرکز بازاریابی منطقه ای ویژه حضور کشورهای عضو شانگهای، فرودگاه امام مرکز ترانزیت و توزیع منطقه ای و منطقه ویژه اقتصادی ری مرکز شرکتهای دانش بنیان و فناور در نظر گرفته شده است.
تقدسی نژاد با بیان اینکه تهران برای توسعه نیاز به شوکهای اقتصادزا دارد، این شوکها دیگر با تراکم فروشی محقق نمیشود، تاکید کرد که ایجاد بندر خشک در مثلث شهر آفتاب، فرودگاهامام(ره) و منطقه ویژه اقتصادی ری برای تکمیل زنجیره ارزش کالا و هاب صادراتی کشور یکی از راههای شوک درآمدی تهران و توسعه متوازن شهر خواهد بود.
وی با بیان اینکه طرح توسعه ای برای جنوب شهر تهران داریم که این مثلث از زمان تحقیق و توسعه تا طراحی، تولیدکالا، بازاریابی، فروش، توزیع و خدمات پشتیبانی هفت مرحله زنجیره عرضه کالا در این مثلث سه گانه همکاری خواهند داشت.
تقدسی نژاد با بیان اینکه بیشترین توزیع بین المللی کشور از فرودگاه شهر آفتاب خواهد بود که میتوان از این امکان به عنوان یکی از سه ضلع طرح توسعه ای بهره گرفت، عنوان کرد: در نزدیکی این مثلث اقتصادی، ریل قطار و ریل مترو نیز وجود دارد که میتوان از آن بهره گرفت.
به گفته وی، در منطقه ویژه اقتصادی ری، در حال حاضر سوله های صنعتی وجود دارد که در حال حاضر بیکار هستند و می توان از آنها برای تحقیق و توسعه، طراحی و ارائه خدمات پشتیبانی بهره گرفت و بسیاری از شرکتها نیز تولیدات خود را در منطقه اقتصادی انجام و به راحتی از طریق فرودگاه امام منتقل کنند.
وی ادامه داد: در این طرح توسعه همچنین میتوان از مترو برای توزیع شبانه کالاها استفاده کرد و با استفاده از چند قطار باری توزیع کالا از این سه ضلع مثلث انجام و در ایستگاه های مترو برای محله های پایتخت توزیع کالا انجام داد.
به گفته وی این طرح توسعه موجب میشود ورود کامیونها و کامیونتها نیز در شهر کاهش یابد.
مدیرعامل شهر آفتاب تهران با اشاره به ایجاد بندر خشک نیز اظهار داشت: با ایجاد بندر خشک همه انبارها نیز تجهیز میشود و میتوان انبار مکانیزه ایجاد کرد که تولید کننده جنس خود را تحویل این انبار داده و در شرایط نگهداری مناسب کالای خود را به شکل سالم از انبار تحویل گیرد.
دیدگاه تان را بنویسید