برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور خانگی، نکات زیر را در نظر بگیرید:
۱. استفاده از آب جوشیده
برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور خانگی در مراحل تهیه خیارشور حتما از آب جوشیده در تهیه خیارشورها استفاده کنید. همچنین سعی کنید خیارها و سبزیهای معطر را پس از شستن، کاملا خشک کنید؛ وجود آب نجوشیده (همان آب شیر) در شورها و ترشیها، باعث ایجاد کپک خواهد شد.
۲. جلوگیری از ورود هوا به داخل ظرف
بهتر است دور ظرف خیارشور خود را بهگونهای محکم ببندید تا مانع داخل شدن هوا به ظرف شود؛ زیرا اگر هوا وارد ظرف شیشهای یا دبه خیارشور شما شود، به زودی کپک میزند.
۳. مقدار سرکه خیارشور
برای جلوگیری از کپک زدن خیارشور خانگی سرکهای که برای تهیه خیارشور استفاده میشود، باید صاف و زلال باشد. با توجه به روشهای مختلف برای تهیه خیارشور، مقدار سرکه استفاده شده در آن متفاوت بوده و حتی ممکن است خیارشور بدون سرکه درست کنید؛ اما به صورت کلی مقدار سرکه خیارشور به این صورت است که شما به ازای هر ۱۴ لیوان آب به ۱ لیوان سرکه نیاز خواهید داشت. وجود سرکه در خیارشور باعث ماندگاری بالاتر آن خواهد شد.
۴. مقدار نمک خیارشور
در تهیه خیارشور، به ازای هر لیتر آب جوشیده، باید ۲ قاشق غذاخوری نمک استفاده شود؛ البته سعی کنید در مراحل تهیه خیارشور، همواره مقدار نمک آن را بچشید و اگر به نمک بیشتری احتیاج بود، حتما به ظرف خیارشور خود اضافه کنید. استفاده از مقدار مناسبی از نمک در تهیه خیارشورها، علاوه بر طعم مناسب آن، باعث بالا رفتن ماندگاری خیارشور میشود.
۵. نسبت آب به نمک در خیارشور
بهترین روش برای تعیین صحیح نسبت نمک به آب در خیارشور، استفاده از روش زیر است.
• آبنمک خیارشور را در یک ظرف جداگانه درست کنید.
• سپس یک عدد تخم مرغ را خوب شسته و درون ظرف حاوی آبنمک، بیاندازید.
• اگر تخم مرغ به ته ظرف رفت، مقدار نمک خیارشور شما کم است؛ اگر تخم مرغ روی سطح آب ظرف قرار گرفت، مقدار نمک زیاد است و اگر تخم وسط محلول شناور شد، نمک کاملا اندازه است و میتوانید که مطمئن شوید که طعم خیارشور شما عالی خواهد شد.
نکته: برای ترد شدن خیارشور، چند عدد نخود خام به ظرف خیارشور خود اضافه کنید.
دیدگاه تان را بنویسید