ارسال به دیگران پرینت

تخمدان | سرطان تخمدان

علائم سرطان تخمدان و راه های درمان آن

سرطان تخمدان نوعی سرطان است که از تخمدان شروع می‌شود. سیستم تولید مثل زنان شامل دو تخمدان در طرفین رحم است. تخمدان‌ها که هر کدام به اندازه یک بادام هستند؛ تخمک و همچنین هورمون‌های استروژن و پروژسترون تولید می‌کنند.

علائم سرطان تخمدان و راه های درمان آن

سرطان تخمدان نوعی سرطان است که از تخمدان شروع می‌شود. سیستم تولید مثل زنان شامل دو تخمدان در طرفین رحم است. تخمدان‌ها که هر کدام به اندازه یک بادام هستند؛ تخمک و همچنین هورمون‌های استروژن و پروژسترون تولید می‌کنند.

سرطان تخمدان اغلب تا زمانی که در لگن و شکم گسترش نیابد؛ قابل شناسایی نیست. در این مرحله، درمان سرطان تخمدان دشوارتر است. سرطان تخمدان در مراحل اولیه که در آن بیماری محدود به تخمدان است؛به احتمال زیاد توسط  دکتر متخصص زنان  با موفقیت درمان می‌شود.

علائم

سرطان تخمدان در مراحل اولیه به ندرت علائم ایجاد می‌کند. علائم و نشانه‌های این نوع سرطان، شامل موارد زیر می‌باشد:

• نفخ شکم یا تورم

• هنگام غذا خوردن به سرعت احساس سیری می‌کنید

• کاهش وزن

• ناراحتی در ناحیه لگن

• تغییر در رفتار روده، مانند یبوست

• نیاز مکرر به ادرار کردن

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر علائم و نشانه هایی دارید که شما را نگران می کند با  مشاوره آنلاین دکتر زنان  در زودترین زمان ممکن مشورت بگیرید.

اگر سابقه خانوادگی سرطان تخمدان یا سرطان پستان دارید؛ در مورد خطر ابتلا به سرطان تخمدان با پزشک صحبت کنید.  دکتر زنان تهران  و دیگر شهرها ممکن است شما را به یک مشاور ژنتیک معرفی کند تا آزمایش برخی جهش‌های ژنی که خطر ابتلا به سرطان‌های پستان و تخمدان را افزایش می‌دهد؛ بررسی کند.

علل

به طور کلی، سرطان از زمانی شروع می‌شود که سلول در DNA خود دچار خطا (جهش) شود. جهش‌ها به سلول دستور می‌دهند که به سرعت رشد و تکثیر یابد و اینگونه توده‌ای (تومور) از سلول‌های غیر طبیعی ایجاد می‌شود. سلول‌های غیرطبیعی در صورت مرگ سلول‌های سالم به زندگی خود ادامه می‌دهند. آنها می‌توانند به بافت‌های اطراف حمله کرده و از تومور اولیه جدا شده و در جاهای دیگر بدن پخش شوند (متاستاز کنند).

انواع سرطان تخمدان

نوع سلول شروع کننده سرطان، نوع سرطان تخمدان را تعیین می‌کند. انواع سرطان تخمدان شامل:

• تومورهای اپیتلیال؛ که از لایه نازک بافتی شروع می‌شود که قسمت بیرونی تخمدان‌ها را می‌پوشاند. حدود 90 درصد سرطان‌های تخمدان، از نوع تومورهای اپیتلیال هستند.

• تومورهای استرومایی؛ که از بافت تخمدانِ حاوی سلول‌های تولید کننده هورمون شروع می‌شوند. حدود 7 درصد از تومورهای تخمدان از نوع استروما هستند.

• تومور سلول‌های جوانه‌ای؛ که از سلول‌های تولیدکننده گامت شروع می‌شوند. این سرطان‌های نادر تخمدان، در زنان جوان‌تر اتفاق می‌افتد.

عوامل خطر

عواملی که می‌توانند خطر ابتلا به سرطان تخمدان را افزایش دهند عبارتند از:

• سن بالا: سرطان تخمدان می‌تواند در هر سنی رخ دهد اما بیشتر در زنان 50 الی 60 ساله دیده می‌شود.

• جهش‌های ژنی ارثی: درصد کمی از سرطان‌های تخمدان ناشی از جهش‌های ژنی است که از والدین خود به ارث می‌برید. ژن‌های شناخته شده برای افزایش خطر سرطان تخمدان ژن سرطان پستان 1 (BRCA1) و ژن سرطان پستان 2 (BRCA2) نامیده می‌شوند. جهش‌های ژنی دیگر، از جمله موارد مرتبط با سندرم لینچ، خطر ابتلا به سرطان تخمدان را افزایش می‌دهد.

• سابقه خانوادگی سرطان تخمدان: در افرادی که دارای دو یا چند خویشاوند نزدیک مبتلا به سرطان تخمدان هستند؛ خطر ابتلا به این بیماری افزایش می‌یابد.

بیشتر بخوانید:
 

راهی برای درمان سرطان تخمدان

اخیراً تعدادی از محققان بر اساس تحقیقات خود، شاید بزرگترین فایده کلم را که از بین بردن سرطان تخمدان است، شناسایی کرده اند.

 

به این نکات توجه کنید تا از سرطان دور بمانید | هفت نکته برای دوری از سرطان

باید تغییرات ساده‌ای را در سبک زندگی خود ایجاد کنید. در این مطلب به چند مورد برای کاهش خطر ابتلا به سرطان می‌پردازیم.

منبع : بیتوته
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه