علائم اولیه اتیسم در کودکان چیست؟
اختلال اتیسم طیفی از اختلالات رشدی عصبی است که عمدتا با علائم نقص در مهارتهای اجتماعی، مهارتهای کلامی و غیر کلامی، اصرار بر یکنواختی و علایق محدود، حرکتهای تکراری و کلیشهای، عدم همدلی و ارتباط چشمی شناخته میشود. این علائم اولیه اوتیسم در کودکان به شکل و شدت متفاوتی مشاهده میگردد.
کودکانی که در طیف اختلال اتیسم قرار میگیرند، واکنشهای عجیب و غریب و خاص از خودشان نشان میدهند. هرچه زمان تشخیص زودتر باشد، بهتر است چرا که شما میتوانید برای زندگی خود و فرزندتان برنامهریزی کنید و او را تا آنجایی که امکان دارد به زندگی عادی هدایت کنید.
بسیاری از افراد از علائم اولیه اتیسم در نوزادان خبر ندارند. بنا بر تحقیقات دانشمندان کانادایی که در سالهای اخیر انجام شده، میتوان مشخص کرد که آیا کودک 12 ماهه به اتیسم مبتلا است یا خیر.
در اینجا برخی از علائم اولیه اتیسم در نوزادان را بررسی میکنیم.
• هنگام غذا دادن به آنها از تماس چشمی خودداری میکنند.
• هنگامی که به کودک خود لبخند میزنید، او لبخند نمیزند و حالات چهره زیادی از خود نشان نمیدهد.
• به اسم خودشان، صدای آشنا و احتمال زیاد در برابر صداهای بلند از خودشان واکنش نشان نمیدهند.
• از دست دادن و اشاره کردن امتناع میکنند.
• به دیگران علاقه ندارند.
• قادر به دنبال کردن اشیا به صورت بصری نیستند.
اگر به اتیسم مشکوک هستید چه کاری باید انجام دهید؟
شناخت رفتار کودک در هر سنی بسیار به تشخیص اتیسم کمک میکند و بهتر است بیش از حد هشیار باشید و اگر در مراحل اولیه بیماری تشخیص داده شود، بسیار مفید است.
در مرحله اول خودتان را سرزنش نکنید و بدانید که این موضوع هیچ ارتباطی با میزان خوب بودن والدین با فرزندان ندارد. در مرحله دوم اگر این علائم هشدار دهنده را در کودک خود مشاهده کردید، برای تایید شک خود در یک مرکز ارزیابی رشد از یک متخصص پزشکی مشاوره بگیرید و یادتان باشد که اعلام رفتار غیر طبیعی به پزشک برای تشخیص هرگونه بیماری مشکوک، امری کلیدی است.
(استفاده از مطالب اختصاصی ۵۵آنلاین بدون ذکر منبع ممنوع است.)
دیدگاه تان را بنویسید