ارسال به دیگران پرینت

قیمت خودرو | کاهش قیمت خودرو

سقوط دوباره قیمت خودرو | تیبا اولین خودرو | چند میلیون قیمت خودرو کاهش می یابد؟

قیمت خودرو اعلام شد.

سقوط دوباره قیمت خودرو | تیبا اولین خودرو | چند میلیون قیمت خودرو کاهش می یابد؟

ریزش قیمت خودرو در بازار امروز هم ادامه پیدا کرد. بررسی نرخ‌های ارائه‌شده در بازار از سقوط ۴۰ میلیون تومانی قیمت سمند ال.ایکس حکایت دارد. همچنین تیبا و پراید به زیر ۲۰۰ میلیون تومان بازگشتند. اما دلایل رکود قیمتی خودرو در هفته‌های گذشته چیست؟

بازار خودرو از اواسط اردیبهشت سال جاری وارد فاز نزولی شد. امروز نیز این روند ادامه پیدا کرد و قیمت خودرو در بازار با سرعت بیشتری به سقوط خود ادامه داد.

بررسی بازار معاملات تهران نشان می‌دهد قیمت تیبا صفر ۱۴۰۱ به ۱۹۴ میلیون تومان رسید. تیبا هاچ‌بک سال نیز ۲۰۴ میلیون تومان قیمت‌گذاری شد. در بازار هاچ‌بک صفر کیلومتر مدل ۱۳۹۹ با قیمت ۱۹۰ میلیون تومان موجود بود.

همچنین قیمت پراید ۱۳۱ SE مدل ۱۳۹۹ تا ۱۸۲ میلیون تومان کاهش یافت. پراید ۱۱۱ اما همچنان مقاومت بیشتری نسبت به سایر مدل‌ها از خود نشان می‌دهد و بالاتر از ۲۰۰ میلیون تومان معامله می‌شود.

در بین مدل‌های داخلی این سمند است که رکورددار افت قیمت خودرو در روزهای گرم خرداد به حساب می‌آید. سمند ال.ایکس که تا اواخر اردیبهشت رکورددار رشد قیمت بود و تا ۳۴۰ میلیون تومان هم پیش رفت، در نیمه خرداد با سقوط ۴۰ میلیون تومانی مواجه شد. اما برای ال.ایکس ۳۰۰ میلیون تومانی هم مشتری خاصی پیدا نمی‌شود.

سمند سورن نیز در ۱۵ روز اخیر ۳۸ میلیون تومان از ارزش خود را از دست داد تا در نیمه خرداد سال جاری ۳۵۵ میلیون تومان قیمت بخورد. اما چرا قیمت خودرو در بازار ایران وارد فاز نزولی شد؟

بیشتر بخوانید:

 

با شروع خرداد ۱۴۰۱ عوامل مهمی دست به دست‌ هم دادند تا قیمت خودرو داخلی وارد سراشیبی شود. گرچه مسئولان کشور سعی دارند این روند را به افزایش تولید و عرضه خودرو ارتباط دهند، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد در پایان سال ۱۴۰۰، خودروسازان با افت حدود سه درصدی تولید مواجه شدند. این در حالی است که تعداد شرکت‌کنندگان در طرح‌های پیش‌فروش خودروسازان خود گواهی بر افزایش میزان تقاضا در هر دوره است. از این رو، از منظر عرضه و تقاضا فشار روی افزایش نرخ است تا کاهش قیمت خودرو.

طی هفته‌های اخیر رکود قیمت خودرو با رکود معاملات همراه شد. گویا نبود مشتری در بازار فروشندگان را بر آن داشت تا نرخ‌های خود را در محدوده پایین‌تری اعلام کنند. اما کاهش قیمت هم منجر به تغییر نقش مشتریان از متقاضی صرف به خریدار نشد.

در حال حاضر متغیرهای مختلفی برای دست‌ نگه‌داشتن از خرید خودرو وجود دارند. متغیرهایی که وجود هر یک به‌تنهایی کافی است تا بازار دچار رکود شود، اما اکنون با همدیگر ظهور کرده‌اند.

ازجمله این عوامل می‌توان با شروع رشد قیمت دلار در بازار ارز اشاره کرد. این بازار همواره نقشی بی‌بدیل بر سایر بازارها دارد و کوچک‌ترین نوسانی در آن در سایر بازارها هم نمود پیدا می‌کند. گرچه ارز و خودرو  در ذات خود کالای سرمایه‌ای نیستند، اما در ایران همواره به آن‌ها به چشم بازار سرمایه‌گذاری نگاه می‌شود. از این رو، با هدایت سرمایه به سمت بازار ارز و متعاقب آن طلا و سکه، طبیعی است که بخشی از سرمایه از بازار خودرو خارج شود. به عبارت دقیق‌تر، سرمایه‌گذاران فعلاً بازار ارز و طلا را جذاب‌تر از بازار خودرو می‌بینند.

اما متقاضیان واقعی خودرو هم فعلاً برای ورود به بازار با موانعی مواجه هستند. به‌ویژه آنکه با تغییر شرایط و سامانه قرعه‌کشی خودروهای داخلی، گویا آن‌ها به برنده‌شدن در لاتاری خودروسازان امیدوار شده‌اند. به نظر می‌رسد این آخرین بارقه امید آن‌ها برای خودرودارشدن است. اکنون فاصله قیمت خودرو از کارخانه تا بازار به اندازه‌ای است که ارزش صبوری بیشتر برای خرید خودرو از کارخانه داشته باشد.

آزادسازی واردات خودرو نیز دیگر عاملی است که از ابتدای ماه جاری بازار را تحت تاثیر قرار داد. به نظر می‌رسد عزم دولت این بار جزم است تا چشم بازار ایران را به مدل‌های خارجی خودرو هم باز کند. با توجه به آنکه دولت وعده واردات خودروهای ارزان و متوسط‌قیمت را داد احتمال دارد که عده‌ای منتظر اجرای این طرح باشند.

برجام نیز دیگر عاملی است که شرایط انتظاری در بازار خودرو به وجود آورد. مذاکرات وین در دولت سیزدهم عمری به اندازه دولت دارد. حالا فعالان بازارهای مختلف در انتظار نتیجه این مذاکرات نشسته‌اند تا شاید با توافق احتمالی قیمت‌ها ریزش دیگری را تجربه کند.

درنهایت اینکه گروهی از متقاضیان هم می‌گویند با توجه به افزایش قیمت کالاهای اساسی دیگری قدرت خرید نیازهای ثانویه نظیر خودرو را از دست داده‌اند. به‌ویژه آنکه در دو سال اخیر قیمت بسیاری از مدل‌های خودرو رشد سه تا چهار برابری را تجربه و شکاف قابل‌توجهی را با دستمزدها پیدا کرد.

ریزش قیمت‌ها ادامه دارد؟

در این میان بسیاری از کارشناسان بر این عقیده‌اند که تولید و عرضه بیش از هر عامل دیگری بر بازار موثر است. شاید متغیرهایی در بازار اثر بگذارند، اما تمام این نوسانات مقطعی است و تا زمانی که عرضه متناسب با تقاضا نباشد، بازار خودرو به ثبات و آرامش نمی‌رسد.

منبع : تجارت نیوز
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • حسین ارسالی در

      نزدیک است به ارامش خواهد رسید.تاازشراین .....خلاص شویم.

    • ناشناس ارسالی در

      آلفاته....

    • امیر ارسالی در

      پراید ۱۰ تومنی شد ۲۰۰ تومن. حقوق ۴ تومنی من شره ۸ تومن. حالا از ۲۰۰ بشه ۱۷۰ اسمش ارزون و ریزش نیست. کل دنیا آدم با حقوقش و بصورت اقساط مدلهای مختلفی از ماشینهای با کیفیت و به روز میتونه خرید کنه. داخل ایران هرکی از قبل نداشته دیگه عمرا بتونهپایین ترین مدل ماشین های بنجل داخلی هم بگیره. چون همش دلال بازی و باند بازی هست و چپاول. هیچ کسی همحریف مافیا نمیشه. گروه ناظر زید دست و به انتخاب خودشون هست یا قدرت و ثبات کافی نداره. هرکس شریک بخور بخورها بشه پیشرفت میکنه. هرکی دنبال حق مردم باشه از گردونه خارج میشه.

    • مرسده ارسالی در

      خودتون از این قیمتهایی کذایی و مزخرف بابت خودرو بی کیفیت ، خجالت نمیکشید؟؟!!!!!!

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه