نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: در بازار لوازم خانگی با رکود شدیدی مواجه هستیم، قیمت کالاها در سالهای اخیر افزایش و قدرت خرید مردم کم شده است.
محمدحسن اسلامیان درباره قیمت لوازم خانگی در بازار گفت: تغییر قیمت در لوازم خانگی باید با هماهنگی سازمان صمت انجام شود که در این سوی سال ما هنوز با افزایش قیمتی مواجه نبوده و تغییری نداشتهایم. با این وجود در بازار لوازم خانگی با رکود شدیدی مواجه هستیم، قیمت کالاها در سالهای اخیر افزایش و قدرت خرید مردم کم شده است.
وی افزود: با توجه به اینکه کارخانههای ما افزایش قیمت حاملهای انرژی، مواد اولیه و حقوق و دستمزد را در سال جدید داشتند ولی عدم تقاضا از سوی مردم و ندادن مجوز افزایش قیمت از سوی وزارت صمت باعث شده تا این لحظه افزایش قیمت در لوازم اساسی و مطرح خود نداشته باشیم.
نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی در ادامه درباره کیفیت لوازم خانگی داخلی اظهار کرد: 3 الی 4 سال است، کالای لوازم خانگی وارد نشده و در این چهارسال برندهای به نام ما توانستهاند، زیرساختهای لازم را انجام دهند و به حد مطلوبی از تولید برسند. اکنون با تولید در سطح کیفیت جهانی فاصله داریم اما نیاز بازار تامین شده و تا حدودی کیفیت و خدمات پس از فروش مطلوب وجود دارد. سهم بسزایی از بازار را تولیدات ایرانی پوشش داده و میتوان گفت در حد 70 درصد به خودکفایی در لوازم خانگی رسیدهایم.
وی در ادامه افزود: قدرت خرید مردم کاهش یافته و افزایش قیمت را هم در 3 سال اخیر شاهد بودهایم که این موضوع تاثیر مستقیم در توزیع و خرید مردم دارد. ولی به نسبت کالاهای خارجی قیمت کالای داخلی مناسبتر است.
اسلامیان درباره حق انتخاب مردم برای انتخاب کالای خانگی مورد نیاز خود تصریح کرد: قدرت مقایسه و انتخاب برای مردم زمانی شکل میگیرد که کالای خارجی هم در بازار وجود داشته باشد، در حالیکه 4 سال است که کالایی به صورت قانونی وارد نشده و این قدرت انتخاب را از مردم میگیرد.
وی افزود: در قسمت بعدی، قیمت کالا مطرح میشود که متاسفانه قدرت خرید انقدر پایین آمده که حتی خرید کالای ایرانی هم برای مردم سخت شده است. برای مثال پایینترین قیمت یک یخچال و فریز ایرانی معمولی حدود 10 میلیون تومان است. یخچال و فریزر ایرانی هم داریم که در حدود 35میلیون تومان قیمت دارد، اما وقتی قدرت خرید مردم برای خرید این کالاها هم پایین آمده و برای همین هم تقاضا در بازار وجود ندارد.
اسلامیان درباره نیاز کشور به واردات کالای خانگی گفت: آن قسمتی که ما توانمندی تولیدش را نداریم و در بازار نیاز آن احساس میشود قطعا باید وارداتش انجام شود، چون واردات هدفمند ایجاد رقابت و تا حدودی از قاچاق کالا جلوگیری میکند.
وی افزود: وقتی ورودی کالایی را ببندیم و نخواهیم به صورت قانونی وارد شود اما نیازش در بازار وجود داشته باشد، این کالا به صورت قاچاق تامین میشود و وقتی کالای قاچاق خدمات پس از فروش ندارد، در نهایت این مصرف کننده است که ضرر میکند.
اسلامیان در ادامه تاکید کرد: کالاهای خارجی که اکنون در بازار مشاهده میکنید، خدمات پس از فروش ندارند چون به صورت قانونی وارد نشدهاند. در 3 یا چهار سال اخیر روی برندهای خوب ایرانی و خدمات پس از فروش آن هم کار شده و زیرساختهای لازم را در سراسر کشور برای آن ایجاد کردهایم ولی با خدمات مطلوب جهانی فعلا فاصله داریم.
نایب رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی با بیان اینکه با ادامه این وضع در آینده هم تقاضا برای کالای خانگی همین طور کم خواهد بود، افزود: افزایش قیمتها، حقوق و دستمزد و غیره باعث میشود که تولید کالای خانگی کاهش یابد. اگر کالایی را که به صورت قاچاق عرضه میشود را بتوانیم به صورت هدفمند و قانونی وارد کنیم، وقتی توانمندی تولید آن را نداریم یا صرفه اقتصادی برای تولید آن وجود ندارد، میتوان از ورود کالای قاچاق در سطح عرضه جلوگیری کرد که در نهایت مصرفکننده نفع آن را خواهد برد.
ای بابا مردم تو خرج سفرشون موندن کی دنبال لوازم خانگی...
شما که ۹۵ درصد کالاها را به قیمت جهانی و بالاتر به ما میدید تا قاچاق معکوس نشه ، پس این ۵ درصد باقیمانده هم به قیمت جهانی بدید البته به شرطی که حقوق دلاری هم به مردم بدید .
حداقل حقوق تو دنیا ۳۰۰۰ دلاره یعنی حدود ۸۵ مبلیون .
یا قیمت دلار و حقوق دستمزد را به سال ۹۶ برگردونید ، تا بتونیم لااقل اگه لباسشویی خراب شد یکی بجاش بخریم .
الان نصف ۹۶ هم حقوق نمی گیریم .، در صورتی که با افزایش ۷ برابری قیمت دلار ، قیمت محصولات کارخانجات ۱۰ یا ۱۲ برابر شده و سود کارخانه دار هم ۱۰ برابر ۹۶ شده .و درامد دولت هم از فروش دلار ۵ تا ۷ برابر شده
من با همین توصیه ها ماشین لباسشویی اسنوا و یخچال دوو مونتاژ اصفهان خریدم اصلا راضی نیستم ماشین لباسشویی بعد ۲ سال خراب شد یخچال هم کیفیت نداره و بو میگیره ولی یخچال کلویناتور مال ۴۰ سال قبل داریم مثل ساعت کار میکنه
غصه نخورید امروز فردا آنقدر قیمت ها را بالا می بر ند که شما برای اشغال های کار خانه نیز
سود کنید
مردم نخرید اگ نخرید مجبورن کم تر کنن قیمتا رو
این هم مثل ماشین های داخلی یک بار مصرف در جاده که تصادف میکنه کیسه بادکش وارد نمیشه
لعنت به تولید کننده داخلی واردات آزاد بشه آی میخندیم
اگه عاقلانه فک کنیم نمیخریم بلاخره قیمت رو کاهش میدن
چی میشه اگه مثل گذشته ها با دست لباس بشوریم با جارو معمولی خونه رو جارو بکشیم قدیما غذا ساز داشتن؟آبمیوه گیر چند کاره داشتن؟ مادربزرگ های ما ماکروفر و سولادوم داشتن؟بدون اینا هم میشه زندگی کرد اگه همه دیدگاه من رو داشته باشن و فعلا نخرن ارزون میشه و میتونیم بخریم
بنده یخچال وفریزر دوقلو هیمالیا گرفتم نوار دور درش بعداز دو ماه پاره شد.باهزار مصیبت درحالی که گارانتی داشت
اومدن عوض کردن اون هم بعداز دو ماه پاره شد بعداز یک سال هم دستگیرش شکست کل کرج رو گشتم پیدا نکردم به شرکت مراجعه کردم گفتند باید داغی دستگیره رو بیارید تا بهتون بدیم.بااین خدمات پس از فروش مناسب مردم باید هم جنس ایرانی بخرند.