طبق بیانیه منتشر شده توسط این دانشگاه، محققان با انجام تحقیقات خود متوجه شدند که انجام کارها به شیوه دورکاری به ویژه در هنگام وقوع بلایای طبیعی یا سایر اتفاقات، برخلاف باور بسیاری از افراد، باعث افزایش انعطافپذیری آنها میشود. آنها در تحقیق خود، دادههای فناوری 264 کارمند یک شرکت بزرگ نفت و گاز در هیوستون، تگزاس را قبل، بعد و همزمان با «طوفان هاروی» بررسی کردند.
نکته قابل توجه محققان در این تحقیق، میزان استفاده کارمندان از رایانه بوده که در طول طوفان کاهش پیدا کرده و پس از یک دوره هفت ماهه، به زمان پیش از وقوع طوفان بازگشته است. به طور کلی، یافتههای آنها نشان میدهد که دورکاری تاثیر منفی روی بهرهوری کارمندان ندارد.
«مارک بندن»، یکی از محققان این پژوهش میگوید:
«تقریبا تمام کارمندان این مطالعه، دقیقا به همان سطحی از بازدهی رسیدهاند که پیش از طوفان هاروی ارائه کردهاند. این یک پیام بزرگ برای کارفرمایان محسوب میشود، زیرا هم اکنون بحثهای ملی در مورد اینکه آیا کارمندان باید بتوانند از خانه یا در یک برنامه ترکیبی کارهای خود را انجام دهند، وجود دارد.»
تاثیر دورکاری روی سلامت کارمندان
این مطالعه که توسط دانشمندان مرکز ارگونومی انجام شده، در واقع قصد بررسی سلامت کارکنان اطلاعاتی این شرکت را داشته است. گفته میشود آنها مستعد دریافت آسیبهایی از جمله «سندرم تونل کارپال» (مشکل عصبی در ناحیه مچ دست) هستند. بندن در این رابطه توضیح داده:
«تحقیق ما نشان میدهد که اگر به روش خاصی با سرعت معین، در مدت زمان معین کار کنید، احتمال آسیب دیدن شما بیشتر است. اما اگر زمان کمتری به کار اختصاص دهید یا مدت زمان آن را کم کنید، احتمال اینکه در انجام کارهای خود با مشکل مواجه شوید، کمتر است.»
محققان تگزاس A&M اعتقاد دارند که از این اطلاعات میتوان برای ترویج رفتارهای سالم کارکنان، از جمله افرادی که به دورکاری مشغول هستند و همچنین برای کمک به سیاست شرکتها استفاده کرد. آنها همچنین به دنبال بررسی محیط ارگونومیک خانگی کارمندان هستند تا از وقوع برخی مشکلات آنها مانند افسردگی جلوگیری کنند.
دیدگاه تان را بنویسید