ارسال به دیگران پرینت

شیوع ویروس کرونا

تجربه ضد اپیدمی چین | تلاش‌های ضداپیدمی موثر چین

در کشوری با جمعیت 1.4 میلیارد نفر هر گونه مشکل مربوط به بهداشت و درمان از اهمیت قابل توجهی برخوردار است و به همین دلیل شیوع ویروس کرونا نیز نمی‌تواند استثنا باشد.

تجربه ضد اپیدمی چین | تلاش‌های ضداپیدمی موثر چین

در کشوری با جمعیت 1.4 میلیارد نفر هر گونه مشکل مربوط به بهداشت و درمان از اهمیت قابل توجهی برخوردار است و به همین دلیل شیوع ویروس کرونا نیز نمی‌تواند استثنا باشد.

از مبارزه با شیوع ابتدایی کووید-19 در استان «هوبئی» که بیش از دو سال قبل رخ داد گرفته تا نبرد کنونی با سویه به‌شدت مسریِ اومیکرون، چین همواره به یک رویکرد قاطعانه پایبند مانده تا کرونا را ریشه کن کند.

تجربه ضد اپیدمی چین نشان داده که سیاست «کووید صفر پویا» نه تنها بهترین گزینه بلکه رویکرد اصلی است که باید برای اقدامات پیشگیری و کنترل اپیدمی کنونی کشور حفظ شود.

با این حال، تلاش‌های ضداپیدمی موثر چین مانند قرنطینه موقت، تعطیلی کوتاه‌مدت کارخانه‌ها و فروشگاه‌ها و تعلیق کلاس‌های حضوری مدارس مکررا توسط برخی رسانه‌های غربی به عنوان رویکرد «بشدت سختگیرانه» زیر سوال رفته است.

در حالیکه نمی‌توان این واقعیت را انکار کرد که توقف روند تولید می‌تواند هزینه‌زا باشد اما این امر نیز حقیقت دارد که ویروس کرونا کشنده است.

ویروس کرونا تاکنون در سطح جهان جان بیش از 6 میلیون انسان را گرفته است. در کمال تعجب اگر نگاهی به آمار فوتی‌ها در سرزمین اصلی چین بیاندازیم می‌بینیم این رقم حدود پنج هزار نفر است.

چین با اجرای رویکرد کووید صفر موفق به حفظ جان و آسایش مردم شده و تاثیر منفی اپیدمی بر توسعه اقتصادی و اجتماعی را تا حد بسیار زیادی کاهش داده است.

چین با جمعیت بسیار زیاد به مواجهه با توسعه منطقه‌ای غیرمتوازن و همچنین توزیع منابع پزشکی پراکنده و نامتوازن ادامه ‌می‌دهد. علاوه بر این، نرخ واکسیناسیون برای سالمندان و کودکان هنوز به اندازه کافی بالا نیست.

شمار افراد 60 سال و مسن‌تر که گروه بشدت حساس در برابر کووید-19 محسوب می‌شوند در چین حدود 267 میلیون نفر است. اگر دولت چین تلاش‌های جدی و شبانه‌روزی برای مباره با کرونا انجام نمی‌داد ممکن بود شمار بسیار زیادی از سالمندان جان خود را از  دست بدهند.

اقدامات قاطعانه ضداپیدمی حتما درد اقتصادی کوتاه مدتی به همراه دارد اما سیاست کووید صفر یک سیاست ضد اپیدمی جامع است که توسعه اقتصادی را تضمین می‌کند.

تولید ناخالص داخلی چین در سه ماهه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 4.8 درصد رشد داشت. قیمت‌ها در چین بر خلاف روند تورم جهانی ثابت مانده‌اند. ارزش تجارت کالا در سه ماهه اول 2022 شاهد رشد 10.7 درصدی بود. شرکت‌های بزرگ صنعتی چین افزایش 8.5 درصدی سود خود را تجربه کردند.

به طور خلاصه، رسیدن به این نتیجه گیری که سیاست کووید صفر چین عملکرد عادی اقتصاد و جامعه چین را تقویت کرده، دشوار نیست. این سیاست یک سپر دفاعی ایمنی بسیار مستحکم برای سلامتی و رفاه 1.4 میلیارد چینی ایجاد کرده است.

 

منبع : فارسی
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه