رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت درباره عوارض احتمالی بیماری سرخک گفت: عوارض این بیماری میتواند خود را به شکل ذاتالریه، اسهال یا عفونت گوارشی نشان بدهد که منجر به بروز مشکلات جدی برای فرد خواهد شد و در موارد حاد نیز گاهی ممکن است عوارضی مانند عفونت مغزی یا حتی نابینایی و کوری ایجاد کند. این عوارض بهخصوص در افرادی که دچار سوءتغذیه و کمبود ویتامین آ هستند، بیشتر احتمال بروز خواهد داشت. البته همه این عوارض به راحتی و از طریق واکسیناسیون قابل پیشگیری است.
سید محسن زهرایی، رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با اشاره به ابتلای ۱۶۴ نفر به بیماری سرخک در کشور و در پاسخ به این سوال که آیا بین این تعداد مبتلا، مواردی از مرگ و میر هم وجود داشته است یا خیر؟ گفت: در نیمه اول سال گذشته دو مورد مرگ کودک زیر دو سال داشتهایم که مربوط به اتباع غیر ایرانی بوده است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا امکان دارد افرادی که قبلا واکسن زدهاند هم دوباره به این ویروس مبتلا شوند و در صورت انتشار آن، این بیماری کدام ردههای سنی را درگیر خواهد کرد، توضیح داد: واکسن سرخک از موثرترین واکسنهاست و اگر افراد دو نوبت واکسن خود را در سنین ۱۲ و ۱۸ ماهگی دریافت کنند، انتظار میرود که بیش از ۹۵ درصد ایمن شده باشند، بنابراین اگر ما بتوانیم همه افراد را دو نوبت واکسینه کنیم با اطمینان بسیار زیادی میتوانیم بگوییم که این افراد دیگر بیماری را نخواهند گرفت، زیرا ایمنی واکسن سرخک بسیار طولانی مدت است، اما به این معنا نیست که این واکسن ایمنی صد درصدی خواهد داشت، زیرا در علم پزشکی و طب ما هیچگونه قطعیت صد درصدی نداریم. در نتیجه وقتی از ایمنی ۹۵ درصدی جمعیت حرف میزنیم به این معناست که ممکن است ۵ درصد از جمعیت علیرغم اینکه واکسن را دریافت کردهاند، اما سطح ایمنیشان چندان بالا نباشد.
وی ادامه داد: پس وقتی احتمال بروز بیماری، چرخش ویروس و میزان تماس افراد با هم بالا باشد، آن دسته از افرادی که ایمن نشدهاند، میتوانند در صورت مواجهه با ویروس به آن مبتلا شوند. در حالت کلی بیشترین خطر متوجه افرادی است که یا اصلا واکسن نزدهاند و یا واکسیناسیون آنها کامل نبوده و به جای دو نوبت، تنها یک نوبت دریافت کردهاند. در هر حال برای کسانی که دو نوبت واکسن سرخک خود را در زمان مناسب دریافت کردهاند، هیچگونه خطر و نگرانی وجود ندارد.
بیشترین نگرانی مربوط به افراد واکسننزده است
زهرایی تصریح کرد: سرخک، بیماری است که عموما در بچهها بروز میکند، البته این به آن معنا نیست که بزرگترها هرگز به این بیماری مبتلا نمیشوند، زیرا درصورت ایمن نبودن در برابر این ویروس، افراد بزرگسال نیز در معرض ابتلا به آن قرار دارند.به طور مثال در کشوری مثل افغانستان که بیماری به میزان بسیار زیادی شایع است، بسیاری از افراد در دوران کودکی با این ویروس مواجهه پیدا کرده و به آن مبتلا شدند و در اثر این ابتلای طبیعی، سالهای طولانی در برابر این بیماری ایمنی خواهند داشت.
دیدگاه تان را بنویسید