رئیس جمهور جمهوری آذربایجان اعلام کرد که ارمنستان سند پنج بندی برای عادی سازی روابط دوجانبه ارائه شده از سوی باکو را پذیرفته است.
«الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان گفت که ارمنستان سند پنج بندی برای عادی سازی روابط دوجانبه ارائه شده از سوی باکو در زمینه مناقشه قره باغ کوهستانی را پذیرفته است.
به نوشته خبرگزاری «آناتولی» دفتر ریاست جمهوری جمهوری آذربایجان روز یکشنبه در بیانیهای اعلام کرد که علیاف این سخنان را در جریان یک تماس تلفنی با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه بیان کرد.
در این بیانیه آمده است: «الهام علی اف، سند ارائه شده از سوی پنج بندی آذربایجان برای برقراری روابط با ارمنستان و اینکه طرف ارمنستانی این اصول را پذیرفته است، یادآور شد. رهبران درباره ایجاد یک کارگروه برای تهیه توافقنامه صلح، تشکیل کمیسیون تحدید حدود مرزها و فعالیت کارگروه در مورد مسائل حمل و نقل با مشارکت جمهوری آذربایجان، روسیه و ارمنستان گفتوگو کردند.»
ارمنستان و جمهوری آذربایجان هفته گذشته اعلام کردند که پس از دهها سال درگیری که هزاران کشته برجای گذاشته و به جنگی همهجانبه در سال ۲۰۲۰ منجر شده، خود را برای گفتوگوهای صلح آماده میکنند.دو کشور از دهه ۱۹۹۰ بر سر منطقه قره باغ کوهستانی درگیر مناقشه ارضی بودند.
این منطقه کوهستانی در مرکز یک جنگ 6 هفتهای در سال ۲۰۲۰ قرار داشت که پیش از پایان یافتن آن با توافق آتش بس با میانجیگری روسیه، بیش از ۶۵۰۰ قربانی گرفت.
این پیمان باعث شد که جمهوری آذربایجان بخشهایی از اراضی اشغالی قبلی خود را از ارمنستان پس بگیرد.
«نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان و علی اف هفته گذشته در شهر «بروکسل» در بلژیک با میانجیگری «چارلز میشل» رئیس شورای اروپا دیدار کردند. این دیدار پس از شعله ور شدن آتش در قره باغ کوهستانی در ماه مارس بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان صورت گرفت. در این دیدار، سران دو کشور به وزرای خارجه خود دستور دادند تا مقدمات گفتگوهای صلح میان دو کشور را آغاز کنند.
وزارت امور خارجه ارمنستان نیزاعلام کرد: «در این دیدار توافق شد تا کمیسیونی دوجانبه در مورد مسائل تحدید حدود مرز ارمنستان و آذربایجان تشکیل شود که مسئولیت تامین امنیت و ثبات در طول مرز را بر عهده خواهد داشت.»
وزارت خارجه جمهوری آذربایجان اعلام کرده که کار برای آغاز گفتوگوهای صلح در حال انجام است
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین نیز در این زمینه گفت: «پیشرفت در انعقاد چنین سندی یک واقعیت بسیار مثبت است و مورد استقبال قرار میگیرد.»
دیدگاه تان را بنویسید