گزارش ها حاکی از آن است سربازان روسیه در زمان تصرف نیروگاه چرنوبیل، با استقرار اردوگاه، تشعشعات اتمی این منطقه را که یکی از سمی ترین نقاط روی زمین است نادیده گرفتهاند.
به گزارش پایگاه خبری "بیزنس اینسایدر"، به نظر می رسد در مدت یک ماهی که سربازان روسیه در اطراف نیروگاه هسته ای چرنوبیل، به عنوان یکی از سمی ترین نقاط روی زمین مستقر بودند، چندان اهمیتی به قرار گرفتن درمعرض تشعشعات اتمی نمی دادند.
این پایگاه خبری نوشت: نیروگاه هسته ای چرنوبیل از زمان وقوع فاجعه اتمی در سال ۱۹۸۶ همچنان دارای سطوح بالایی از آلودگی های رادیواکتیو است. این نیروگاه در نخستین روز از حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه (۵ اسفند)، به تصرف نیروهای روسیه درآمد و به نگرانی های بین المللی دامن زد. هرچند کنترل این نیروگاه که در شهر چرنوبیل در استان کییف واقع شده، هفته گذشته پس از عقب نشینی روسیه از مناطق اطراف پایتخت، بار دیگر به دست اوکراین افتاد.
«والری سیمیونوف» یکی از کارشناسان ارشد این نیروگاه در گفتوگو با روزنامه نیویورک تایمز گفت که نیروهای روسی پس از تصرف چرنوبیل هر کاری خواستند در این منطقه ممنوعه و آلوده انجام دادند. وی افزود: هرچند ارتش روسیه کارشناسان هسته ای خود را به نیروگاه آورد، اما توصیه های آنها چندان مورد توجه قرار نگرفت.
وی تشریح کرد: به عنوان مثال، سربازان روسیه برای استقرار چادرهای خود خاکبرداری های انجام دادند و هفته ها در جنگل های رادیواکتیو اردو زدند. وی تاکید کرد اگرچه تاکنون موارد تایید شده ای از بیماری به دلیل قرار گرفتن در معرض تشعشعات رادیواکتیو گزارش نشده، اما برخی از اثرات ممکن است سال ها طول بکشد تا ظاهر شود.
مقامات اوکراینی نیز روز چهارشنبه با انتشار ویدئویی استقرار روس ها در «جنگل سرخ» رادیواکتیو چرنوبیل را بیتوجهی کامل به حیات انسان توصیف کرد.
شرکت برق دولتی اوکراین هم با اشاره به خاکبرداری های انجام شده از سوی روسیه در این منطقه اعلام کرد سربازان روس که در معرض تشعشعات رادیواکتیو این منطقه قرار گرفته بودند علائم بیماری را نشان داده اند و همین امر باعث تحقیقات آژانس بینالمللی انرژی اتمی شده است.
دیدگاه تان را بنویسید