حلیم یکی از پرطرفدارترین غذاها در سفره های افطار است. این غذا طرز تهیه و ترفندهای خاصی دارد که می توانید با استفاده از آن ها خوشمزه ترین حلیم را بپزید.
همچنین بخوانید:
یه شگرد عالی واسه خوشمزه شدن حلیم افطاری
8 پیشنهاد شگفت انگیز برای یک افطار خوشمزه و سریع
رازهای ساده اما جادویی برای خوشمزه شدن حلیم گندم
حلیم یکی از محبوب ترین غذاها به خصوص در ماه مبارک رمضان است. طرز تهیه این غذا که از ترکیب گندم و گوشت تهیه می شود، بسیار آسان است اما برای خوشمزه شدن آن باید نکاتی را رعایت نمایید. اگر قصد دارید برای افطارتان یک حلیم خوشمزه بپزید
تهیه حلیم با گوشت مناسب
برای تهیه یک حلیم خوشمزه و کشدار باید به نوع گوشت آن توجه کنید. گوشت قرمز با استخوان(گردن، سرسینه یا دنده گوسفندی) مناسبترین گوشت برای طبخ حلیم است. همچنین برای تهیه حلیم خوشمزه باید به مقدار گوشت نیز توجه نمایید و نسبت گوشت به سایر مواد را 1 به 2 در نظر بگیرید مثلا برای به ازای 1 کیلوگرم گندم، 500 گرم گوشت استفاده کنید.
اگر گوشت قرمز دوست ندارید، می توانید حلیم را با مرغ و گوشت بوقلمون نیز تهیه کنید اما خوش طعمی آن به نسبت کمتر می باشد.
جدا پختن گندم و گوشت
برای خوشمزه تر شدن حلیم بهتر است گندم و گوشت را باهم نپزید بلکه هر کدام را به صورت جداگانه پخته و پس از پخت کامل با هم مخلوط کنید.
از بین بردن بوی زهم گوشت
یکی از رازهای خوشمزه شدن حلیم و گرفتن بوی زهم گوشت استفاده از کمی دارچین یا چوب آن، در هنگام پخت گوشت قرمز خواهد بود.
کوبیدن گوشت
برای تهیه حلیمی کشدار و خوشمزه، گوشت مورد استفاده برای حلیم را پس از پختن باید از استخوان جدا کرده و سپس با گوشت کوب بکوبید. به هیچ وجه برای له کردن گوشت حلیم نباید از روش چرخ کردن یا میکس کردن در غذاساز استفاده کنید.
استفاده از بلغور گندم
شما میتوانید حلیم را با بلغور یا گندم پوست کنده هم درست کنید اما نتیجه کار با بلغور بهتر میشود. بلغور گندم را یک شب قبل خیس کنید و آب آن را چند بار عوض کنید.
جدا کردن پوست گندم
برای تهیه حلیم با گندم پوست دار بعد از پخت گندم و لعابدار شدن آن، به کمک یک صافی، پوستهها را جدا کنید. سپس گندم صاف شده را کمکم به گوشت کوبیده اضافه کنید و با گوشت کوب بکوبید تا گوشت از هم باز شده و با گندم کاملا یکدست شود.
هم زدن گندم
هنگام پخت حلیم باید دائم گندم را هم بزنید تا ته نگیرد. بهتر است از ظروف تفلون و نچسب استفاده کنید. در زمان پخت گندم کف روی آن را بردارید و حرارت را روی حالت ملایم قرار دهید. موقعی که گوشت را به گندم اضافه میکنید، از یک قاشق غذا خوری روغن استفاده کنید.
استفاده از نخود در حلیم
برخی افراد برای از بین بردن بوی زهم گوشت حلیم و لعابدار شدن، در تهیه حلیم گندم از نخود هم استفاده می کنند.
سفت نکردن حلیم
برای اینکه حلیم شما سفت نشود، نگذارید تمام آب حلیم تبخیر شود، بلکه بعد از اینکه آب اضافه حلیم تبخیر شد، حرارت را ملایم و پس از جا افتادن، شعله را خاموش کنید.
افزودن شیر به حلیم
در اصفهان برای تهیه حلیم خوشمزه بعد از پخت گندم و صاف کردن و پوره نمودن آن، به آرامی به آن شیر اضافه میکنند روی حرارت قرار میدهند تا کاملا با شیر بپزد و طعم آن را بگیرد و بافتی کشدار پیدا کند. سپس مخلوط به دست آمده را با گوشت پخته شده مخلوط میکنند.
شعله کم و پخت خوب حلیم
یکی از رازهای خوشمزه شدن حلیم پخت خوب و جا افتادن این غذا است. معمولا برای پخت حلیم، به 8 تا 10 ساعت زمان نیاز است.هر چقدر حلیم بیشتر روی شعله با حرارت کم چند ساعت بپزد، خوشمزهتر میشود.
ماه رمضان |طب ایرانی
توصیههای مهم طب ایرانی برای ماه رمضان
حلیم و آش رشته در تابستان؛ هرگز. اصولا حلیم و آش رشته و امثال آن غذاهای سنگینی محسوب میشوند و غذای تابستان نیستند. پس آنها را از سفره افطار تابستانی خط بزنید و در صورت تمایل زیاد، به مقدار کم قانع شوید.
روزه داری علاوه بر تعالی روح، به لحاظ پزشکی برای جسم فواید بسیار ارزشمندی دارد، اثر روزه داری بر سلامت دستگاه گوارش، قلب، کاهش وزن، سلامت مغز، کاهش فشار خون، سم زدایی و سلامت کبد، کاهش فرایندهای التهابی و افزایش ایمنی بدن اثبات شده است اما، روشهای غلط خورد و خوراک در این ماه باعث میشود که بسیاری افراد نه تنها به پاکی و سلامت جسم دست نیابند، بلکه چند روزی از این ماه نگذشته دچار انواع مشکلات گوارشی از جمله نفخ، ترش معده، یبوست و... شوند.
تغذیه صحیح در ماه مبارک رمضان یکی از موارد مهمی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا از عوارض جسمی و یا عصبی جلوگیری شود بنابراین رعایت راهکارهای ساده تغذیه ای در افطار و سحری می تواند روزه داران را به منظور دریافت منافع جسمی و بهره مندی از مزایای روحانی این ماه مبارک یاری کند.
طب ایرانی برای پیشگیری از این معضلات راهکارهایی ارائه میدهد:
_ اگر از هر نوع بیماری گوارشی رنج میبرید حتما قبل از شروع ماه مبارک با یک پزشک در مورد امکان روزه گرفتن مشورت کنید. در برخی بیماریها از جمله زخم اثنی عشر گرفتن روزه صحیح نیست و منجر به تشدید بیماری میشود.
_ مواد غذایی مختلف از نظر کیفیت و ویژگیها با هم متفاوت هستند و در نتیجه هضم آنها یکسان نخواهد بود. وقتی دو یا چند غذای مختلف با هم خورده شود، معده و دستگاه گوارش نمیتواند همه آنها را به حد نهایی هضم کند و در نتیجه فساد هضم رخ میدهد.
_ از مصرف غذاهای مختلف و سفرههای رنگین افطار و سحر خودداری کنید.
_ به سالاد و مخلفات افطار "نه" بگویید.
_ این مواد مخصوصا اگر با حجم زیاد در کنار افطار یا با وعده اصلی مصرف شود باعث عدم هضم، نفخ، ترش کردن یا درد شکم میشوند.
_ حلیم و آش رشته در تابستان؛ هرگز. اصولا حلیم و آش رشته و امثال آن غذاهای سنگینی محسوب میشوند و غذای تابستان نیستند. پس آنها را از سفره افطار تابستانی خط بزنید و در صورت تمایل زیاد، به مقدار کم قانع شوید.
_ وعده افطار و شام را جدا کنید.
_ از آنجایی که معده مدت طولانی خالی بوده است، توان هضم حجم بالای مواد را ندارد، لذا توصیه میشود در زمان افطار یک ماده غذایی میل شود و در صورت تمایل و نیاز حدود یک ساعت بعد شام میل شود.
_ از مصرف آب و نوشیدنی با غذا خودداری کنید؛ این اصل همیشه صادق است اما در ماه رمضان که معده در طول روز کمی ضعیف میشود نمود بیشتری دارد و به شدت باعث اختلال هضم، رفلاکس، نفخ و...میشود.
_ برخی غذاها را فراموش کنید؛ مصرف برخی غذاها مانند ماکارانی، آش رشته، ماهی، سالاد الویه، به ویژه در وعده سحر در این ماه علاوه بر احساس سنگینی، امکان افزایش تشنگی در طول روز را به دنبال دارد. همچنین مواد غذایی پر ادویه و نمک حرارت بدن را بالا برده و موجب تشدید تشنگی میشود.
بنابر اعلام دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، برای جلوگیری از یبوست به جای مصرف میوههای بسیار آبدار و خام که باعث درد شکم میشوند میتوان خیسانده برگه هلو، زردآلو، انجیر و آلوی بخارا استفاده کرد. این خشکبار باید در آب جوش یا گلاب داغ یکساعت خیسانده و سپس میل شود. بهتر است مصرف این ترکیب یک تا دو ساعت بعد از شام باشد.
دیدگاه تان را بنویسید