بروز درد در ناحیه شکم امری رایج است که بسیاری از افراد در طول عمر خود آن را بارها تجربه میکنند. از آن جا که شکم محل قرار گرفتن احشام و اندامهای مختلفی است، تشخیص دلیل بروز درد بسیار دشوار بوده و حتی پزشکان نیز برای اعلام نظر تخصصی نیازمند انجام آزمایشات مختلف هستند.
در این مطلب به رایجترین دلایل بروز درد در ناحیه شکم میپردازیم:
۱- گاستریت:
معده مهمترین بخش در دستگاه گوارش و فرآیند هضم غذا محسوب میشود. با این حال، این اندام نیز میتواند به بیماریهای مختلف دچار شود. گاستریت یا ورم معده یکی از بیماریهای رایج دستگاه گوارش است که به دلیل نفوذ اسید معده به لایه داخلی جداره معده و تحریک آن بروز میکند. این موضوع میتواند به دلیل فعالیت باکتریها، استفاده مداوم از مسکنهایی همانند ایبوپروفن، مشروبات الکلی، و یا استرس بروز کند.
۲- زخم معده: در این حالت فرد دچار زخمهای مختلف در معده و یا بخش ابتدایی روده میشود. افرادی که استعمال دخانیات و مصرف مشروبات الکلی دارند، بیشتر دچار زخم معده میشوند. استفاده بلند مدت از مسکنهایی مانند ایبوپروفن، و نیز قرص آسپرین در این موضوع تاثیرگذار هستند.
۳- ویروس گوارشی:
این بیماری که به آنفلوانزای گوارشی نیز شهرت دارد، یک بیماری ویروسی است که روده را درگیر میکند. اسهال آبکی، حالت تهوع و استفراغ و نیز گرفتگی عضلات شکم از علائم این بیماری هستند. ویروس گوارشی غالباً به دلیل مصرف غذاهای آلوده بروز میکند.
۴- مسمومیت غذایی
۵- سندرم روده تحریک پذیر
۶- عدم تحمل لاکتوز (قند شیر)
۷- بیماری التهاب تخمدان
۸- آلرژی به مواد غذایی
۹- عود کردن آپاندیس
۱۰- سنگ صفرا
۱۱- بروز فتق
۱۲- یبوست
۱۳- التهاب پانکراس
۱۴- بیماری التهاب روده
۱۵- دیورتیکولیت (التهاب دیورتیکول)
همان گونه که بیان شد بروز درد در ناحیه شکم میتواند ناشی از طیف گستردهای از بیماریها و مشکلات باشد. بسیاری از دردهای شکم به صورت موقت بروز کرده و بدون نیاز به روندهای درمانی التیام مییابد. با این حال، در صورتی که این درد ادامه یافته و به مرور تشدید شود مراجعه به پزشک ضروری است.
دیدگاه تان را بنویسید