سری جدیدی از عکسهای رنگشدۀ مربوط به سالِ آخرِ جنگِ جهانیِ دوم، آزادسازیِ اروپا و زمینگیر کردنِ ماشینِ جنگیِ نازی توسطِ سربازانِ متفقین را نشان میدهد.
این تصاویر پیشرویِ سربازانِ روسی، بریتانیایی و آمریکایی را از دو سمتِ شرق و غرب و بهعقبراندنِ نیروهای هیتلر با کمکِ گروههای مقاومت را که در خارج از قلمروهای اشغالی فعالیت میکردند، ثبت کردهاند.
عکسها را جولیوس یاسکلانینگ، دانشجوی ۲۱ساله باستانشناسی از سوئد رنگکرده تا ابعادِ مغفول مانده جنگِ جهانی دوم را بدین وسیله روشن سازد.
سربازِ آمریکایی روی یکی از عکسهای تبلیغاتیِ آدولف هیتلر راه میرود. این عکس در مارس ۱۹۴۵ و بعد از تسخیرِ شهرِ کوبلنز توسطِ نیروهای متفقین گرفته شده است. در زمانِ گرفته شدنِ این عکس، نیروهای هیتلر در حالِ عقبنشینیِ کامل از اروپا بودند. هیتلر نتوانست در نبردِ آردنن پیروز شود که منجر به پیشرویِ نیروهای متفقین به داخلِ
خاک آلمان شد.
تانک آلمانی در روستایی در آلمان در حالِ سوختن است. این تصویر در اواخرِ سال ۱۹۴۴ و بعد از شکستِ آلمان از نیروهای متفقین در عملیاتِ مارکت گاردن گرفته شده است. بعد از این عملیات بود که نخستین پیشرویِ متفقین به داخلِ خاک
آلمان صورت گرفت.
سربازِ اِساِس در میانِ ویرانههایی که سربازانِ آمریکایی در ۱۸ دسامبر سال ۱۹۴۴ در
بلژیک برجای گذاشتند، در مقابلِ
دوربین ژست گرفته است. این عکس در روزهای نخستین نبردِ آردنن ثبت شده است. این جنگ آخرین ضدحمله بزرگِ ارتشِ هیتلر در مقابلِ جبهه غربی بود و هدف آن قطعِ خطوطِ مقاومتِ متفقین، تسخیرِ بندرِ آنتوِرپ و برگردانِ سرنوشتِ
جنگ به نفعِ نازیها بود که شکست خورد.
پزشکِ آمریکایی در حالِ درمانِ یک نوجوانِ آلمانیِ زخمی در جنگ. این تصویر در سال ۱۹۴۴ در چربورگ در
فرانسه ثبت شده است. نازیها بعد از شکست در نبردِ استالینگراد در سال ۱۹۴۳، مجبور شدند اعضایِ سازمانِ جوانانِ حزب نازی را برای نبرد به خدمت بگیرند. بسیاری از این جوانان در نبرد نرماندی حضور داشتند.
سربازانِ هلندی در حالِ پیشروی به داخلِ خاکِ آلمان. این عکس در ۶نوامبر سال ۱۹۴۴ و به دنبالِ شکستِ آلمان در عملیاتِ گاردن مارکت ثبت شده است. این نبرد یک عملیات رعدآسا با هدفِ رساندنِ نیروهای متفقین به داخلِ برلین تا
کریسمس آن سال بود.
یک عضوِ مقاومتِ
هلند (چپ) سربازانِ آمریکایی را از داخلِ شهرِ نیکرات هدایت میکند. این عکس در نبردِ اُورلون در اکتبر سال ۱۹۴۴ ثبت شده است.
سربازِ مرده آلمان در کنارِ اسلحهاش جایی در شمالِ فرانسه در سال ۱۹۴۴. تا پایانِ جنگِ جهانیِ دوم آلمان ۴۰۰۰۰۰ نفر،
کانادا ۸۴۰۰۰ نفر و آمریکا ۱۲۵۰۰۰ نفر از سربازان خود را از دست داده بودند.
سربازِ روسی در حالِ شناسایی یکی از همقطاران خود در جایی در جبهه شرقی. در جبهه شرقی سربازانِ استالین در مقابلِ نیروهای هیتلر مبارزه میکردند. گفته میشود سربازانِ روسی از هر ۴ سربازِ نازی ۳ نفر را کشتهاند. تعداد سربازانِ روسی که در این منطقه کشته شدند نیز به قدری زیاد بوده که فرمانده ارتشِ روس اعلام کرده بود هرگز تعدادِ واقعیِ کشتهشدگان را نخواهیم فهمید.
یک سربازِ اِساِس که در جایی در جبهه غربی کشته شده است. این عکس در آخرین سالِ
جنگ جهانی دوم ثبت شده است. نیروهای اِساِس از نخبهترین سربازانِ هیتلر بودند.
سربازانِ مقاومتِ دانمارک از گروهِ BOPA که توسطی کهنهسربازانِ طرفدارِ کمونیسمِ جنگِ داخلیِ
اسپانیا که علیه فرانکو مبارزه کرده بودند، تشکیل شد. این عکس در ماه مه ۱۹۴۵ در کپنهاگ و بعد از تسلیم شدنِ نیروهای آلمانی ثبت شده است.
اعضای گروهِ مقاومت دانمارک که شاخه طرفدارِ حزبِ نازی در دانمارک را دستگیر کرده اند. این عکس در ماه مه ۱۹۴۵ به دنبالِ تسلیمِ نیروهای نازی در این کشور ثبت شده است.
اعضای شاخه جوانانِ حزبِ نازی که توسطِ ارتشِ
بریتانیا دستگیر شدهاند. این عکس در آوریل سال ۱۹۴۵ ثبت شده است. نوجوانانِ آلمانی از سالِ ۱۹۴۳ در جبههها به خدمت گرفته شدند. سربازانِ آمریکایی میگویند سربازانِ آلمانیِ ۸ساله را نیز به اسارت گرفتهاند.
دو عضوِ مسنِ نیروهای مردمیِ آلمان که تسلیمِ سربازانِ متفقین شدند. این عکس در ماه مارس سال ۱۹۴۵ ثبت شده است.
سربازِ ۱۷ساله آلمانی که به اسارتِ نیروهای متفقین درآمده است. مارس ۱۹۴۵.
سرباز سوئدی و سربازِ گروهِ مقاومت نروژ در حالِ دستدادن با هم در مرزِ نروژ و سوئد در ۷ ماه مه ۱۹۴۵. سوئد یکی از معدود کشورهای بود که در طول جنگ بیطرف ماند و کمک محدودی هم به نازیها و هم به متفقین کرد. نروژ - گرچه بیطرف بود – با پیشرفتِ جنگ در سال ۱۹۴۰ توسط آلمان نازی مورد حمله قرار گرفت و تا زمان تسلیم نیروهای هیتلر در ۸ مه ۱۹۴۵ اشغال ماند. ۲
منبع :
فرادید
دیدگاه تان را بنویسید