پس از حملات موشکی و پهپادی ارتش یمن به امارات، سخنگوی پنتاگون فاش کرد که محل استقرار نظامیان آمریکا در امارات دو بار هدف حمله قرار گرفته است.
پس از حملات موشکی و پهپادی ارتش یمن به امارات، سخنگوی پنتاگون فاش کرد که محل استقرار نظامیان آمریکا در امارات دو بار هدف حمله قرار گرفته است.
«جان کربی» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، امروز (چهارشنبه)، در مصاحبه با شبکه «الحره» درباره برخی مسائل از جمله حملات اخیر ارتش یمن به پایگاه اماراتی «الظفره» جزئیاتی ارائه کرد.
یمن
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در بخشی از این مصاحبه به حملات صنعاء علیه ابوظبی پرداخت و در این خصوص گفت که آمریکا عملا «گامهایی برای بهبود وضعیت دفاعی در برابر حملات فرامرزی حوثیها» اتخاذ میکند. جان کربی همچنین در ادامه با اشاره به اینکه ارتش یمن تاکنون ۴۰۰ حمله انجام داده، فاش کرد که نیروهای صنعاء «پایگاه الظفره در امارات را که افرادی آمریکایی در آن مستقرند، دو بار هدف حمله قرار دادهاند».
ارتش یمن همواره اعلام کرده است که تا زمان تداوم تجاوزات ائتلاف سعودی علیه یمن، مواضع راهبردی و حساس کشورهای عضو ائتلاف را هدف قرار خواهد داد.
کربی در ادامه اظهارات خود ضمن اشاره به اظهارات اخیر «کنت مککنزی» فرمانده تروریستهای آمریکایی «سنتکام»، درباره کمک نظامی به امارات، افزود که «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا اعلام کرده است که ناوشکن «یو اس اس کول» و یک اسکادران از جنگندههای جدید اف-۲۲ را برای کار در کنار نیروهای هوایی امارات به ابوظبی ارسال میکند.
سخنگوی پنتاگون اضافه کرد: «ما همچنین با اماراتیها درباره توانمندیهای دفاعی دیگر که میتوانیم در زمینه هوایی و موشکی به آنها ارائه کنیم، در ارتباط هستیم. شراکت خود را در منطقه خلیج [فارس] جدی میگیریم». این مقام آمریکایی همچنین در بخش دیگری از سخنانش ادعای ائتلاف سعودی و واشنگتن درباره کمک تسلیحاتی ایران به صنعاء را تکرار کرد.
مواضع امارات پس از هشدارهای مکرر صنعاء به ابوظبی درباره مداخله در امور داخلی یمن و تلاش برای تنشزایی در این کشور، -تا پیش از حمله گروه عراقی ناشناس موسوم به «الویه الوعدالحق»- در سه مرحله هدف حمله موشکی و پهپادی ارتش یمن قرار گرفته بود.
«محمد البخیتی» عضو دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن در گفتوگو با شبکه «العربی» خبر داده بود: «معاملهای میان عربستان سعودی و امارات وجود دارد که به موجب آن، عربستان سعودی تمام استانهای جنوبی یمن از جمله شبوه را به امارات تحویل میدهد و به ازای آن، امارات تمام ظرفیتهای نظامی خود را همچون گذشته [در یمن] به کار خواهد گرفت».
البخیتی هشدار داده بود: «ما از اینجا به امارات توصیه میکنیم که به اقدامات تنشزای خود ادامه ندهد چراکه اگر این تنش ادامه پیدا کند، یمن مجبور به حمله به عمق خاک این کشور خواهد شد. ما در وضعیت جنگی قرار داریم». پس از این هشدار، خاک امارات سه بار هدف حمله قرار گرفت. پس از اولین حمله «یائیر لاپید» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر نوشت: «حمله پهپادی امروز در ابوظبی را شدیدا محکوم میکنم و به خانوادههای کشتهشدگان تسلیت میگویم و برای زخمیها آرزوی بهبودی عاجل دارم. اسرائیل در کنار امارات است».
اوکراین
جان کربی در ادامه به بحران اوکراین پرداخت و در این خصوص اظهار داشت: «ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه تا این لحظه قادر به انجام اقدام نظامی در خاک اوکراین بوده است؛ البته چنانچه این تصمیم را اتخاذ کند». کربی افزود که پوتین «بیش از ۱۰۰ هزار سرباز در طول مرزهای شرقی اوکراین تا جنوب آن دارد» و «توانمندی دریایی در دریای سیاه را نیز تقویت میکند».
وی همچنین گفت که رئیسجمهور روسیه «هر روز به خودش گزینههای نظامی بیشتری میدهد»؛ اما واشنگتن «نمیداند که آیا او تصمیم نهایی را گرفته است یا خیر. بنابراین من نمیتوانم کاملا دقیق پاسخ دهم ولی آنچه میتوانم بگویم این است که او به اندازه کافی توانمندی برای اقدام دارد». جان کربی همچنین بیان کرد: «اوکراین یک کشور مستقل است و یکی از شهرستانهای روسیه نیست. تهدیدات روسیه قواعد نظام بینالملل را تضعیف میکند».
این مقام آمریکایی همچنین گفت: «چیز دیگری که در معرض محک قرار دارد، وحدت و اثرگذاری پیمان ناتو است. ما بهشدت به تعهدات امنیتی خود در قبال پیمان ناتو باور داریم بهویژه ماده پنجم آن که مربوط به دفاع جمعی است». کربی در ارتباط حضور نظامیان آمریکا در اروپا نیز اشاره کرد: «ما با تعداد نیروهای بیشتری در اروپا حضور پیدا میکنیم و عملا حدود ۸۰ هزار سرباز برای اطمینانبخشی به همپیمانانمان داریم».
مقامات و رسانههای غربی طی ماههای اخیر ادعای حمله قریبالوقوع روسیه به اوکراین را مطرح کرده و به همین بهانه فشارها علیه مسکو را افزایش دادهاند. آمریکا و متحدانش با دستاویز قرار دادن این حمله خیالی، تحریمهای سنگینی علیه روسیه آماده کرده و شمار نیروها و تجهیزات نظامی خود را در شرق اروپا افزایش دادهاند.
پس از آنکه مقامات دولت اوکراین از جمله «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور این کشور، آلمانیها و حتی رژیم صهیونیستی اعلام کردند باور ندارند حمله قریبالوقوعی از سوی روسیه رخ دهد، آمریکاییها ادعای جدید تدوین فیلم جعلی از سوی روسها درباره درگیری در شرق اوکراین را مطرح کردهاند تا بلکه بتوانند مشروعیت فشار علیه مسکو را بازیابی کنند.
داعش
سخنگوی پنتاگون همچنین در بخش دیگری از این مصاحبه به کشته شدن «عبدالله القرداش» سرکرده سازمان تروریستی داعش پرداخت و گفت: «سرکرده داعش بسیار علاقهمند به تشکیل مجدد این گروه بود». جان کربی مدعی شد که از جمله اقداماتی که عناصر داعش به دنبال آن بودهاند، حمله به اهداف غربی و از جمله آمریکا بوده است. او ادامه داد: «خلاص شدن از شر او برای همه خوب بود؛ اما این گروه همچنان خطرناک است».
بنابر این گزارش، این مقام آمریکایی همچنین با این ادعای اینکه تنها نیروهای آمریکایی عملیات کشتار سرکرده داعش را اجرا کردهاند، گفت که درباره نقش دیگر کشورها صحبتی نخواهد کرد.
اظهارات سخنگوی پینتاگون در حالی مطرح میشود که بغداد پس از انجام عملیات اعلام کرده بود که نیروهای این کشور در کشتن سرکرده داعش نقشی محوری داشتند. «یحیی رسول» سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر در این خصوص گفته بود: «عملیات کشتن تروریست "امیر محمد سعید" با کنیه "ابی عبدالله قرداش" پس از آن اجرا شد که دستگاه اطلاعات ملی عراق اطلاعات دقیقی در اختیار ائتلاف بینالمللی قرار داد و این اطلاعات [آنها را] به سوی محل [اختفای] سرکرده داعش و در نتیجه کشتنش هدایت کرد».
این عملیات در حالی انجام شد که رسانههای منطقهای و جهانی خبر داده بودند که در پی هلیبرن نیروهای آمریکایی و حمله به محل استقرار سرکرده داعش، ۱۳ نفر از جمله چند زن و کودک کشته و چند تن دیگر مجروح شدهاند.
دیدگاه تان را بنویسید