امدادگران مراکشی روز جمعه ۴ فوریه (۱۵ بهمن) برای چهارمین روز متوالی تلاش کردند تا پسربچهای را که در چاه عمیقی در یکی از روستاهای مراکش سقوط کرده، نجات بدهند.
این پسر ۵ ساله که ریان نام دارد، چهار روز پیش در روستایی نزدیک «باب برد» واقع در استان «شفشاون» در شمال مراکش درون چاه افتاد و از همان زمان موجی از همبستگی در کل کشور برای او شکل گرفت.
خبرگزاری فرانسه گزارش داد که بولدوزرها و بیلهای مکانیکی سرتاسر شب بیوقفه مشغول کندن زمین در اطراف چاه بودهاند. به گفته مقامات محلی، این ماشینهای سنگین در حال حاضر تا عمق ۲۸ متری زمین را حفاری کردهاند و آمادهسازی برای حفر شکاف افقی چند متری به سمت چاه برای رسیدن به ریان کوچولو در حال انجام است.
آنها در عین حال گفتهاند که به دلیل ماهیت خاک و با توجه به خطر لغزش و ریزش زمین، این مرحله از کار بسیار حساس و پیچیده است. برخی از لایههای زمین در محل عملیات، شنی و برخی دیگر سنگی هستند.
پسری که سرنوشتش سراسر مراکش و فراتر از مرزهای این کشور تحت تأثیر قرار داده، بعد از ظهر سهشنبه به طور تصادفی در این چاه خشک، باریک و صعب العبور افتاد، چاهی که در نزدیکی محل سکونت خانوادهاش در روستای «اغران» حفر شده است.
هنوز معلوم نیست که این پسر زنده است یا نه، اما آب، غذا و اکسیژن برای او به ته چاه فرستاده میشود.
مادر کودک در حالی که اشک میریخت، به خبرنگار یک رسانه محلی گفت: «ریان روز سه شنبه همین اطراف مشغول بازی بود اما حدود ساعت ۲ بعدازظهر ناپدید شد. تمام خانواده برای جستجوی او بسیج شدند تا این که فهمیدیم که درون چاه افتاده است. من هنوز امید دارم که پسرم را زنده برگردانند.»
یک تیم پزشکی برای انجام معاینات اولیه و عملیات احیا کودک پس از نجات به محل حادثه اعزام شده است.
یک بالگرد آمبولانس نیز در محل آماده است.
مصطفی بیتاس، سخنگوی دولت مراکش گفت: «دل ما با خانواده است و از خدا میخواهیم که عزیز آنها را هر چه زودتر پیدا کند.»
چندین سناریو برای نجات ریان بررسی شده است. در ابتدا تیمهای نجات سعی کردند مستقیماً به داخل چاه بروند، عملیاتی که به دلیل تنگی این چاه با قطر ۴۵ سانتیمتر متوقف شد.
سپس آنها به فکر تعریض قطر چاه افتادند که باز هم به دلیل ماهیت خاک که میتواند منجر به رانش زمین شود، این تصمیم عملی نشد. در نهایت تنها راه حل باقی مانده آن بود که اطراف چاه را بکنند.
یک تیم توپوگرافی نیز امدادگران را پشتیبانی میکنند.
این رویداد همدلی و همدردی گستردهای را نیز در شبکههای اجتماعی برانگیخته است. هشتگ «ریان را نجات دهید» به زبان عربی برای دومین روز متوالی به داغترین هشتگهای توییتر در مراکش تبدیل شده است. برخی کاربران نیز با نوشتن «زنده بمان»، امید خود به نجات جان پسربچه مراکشی را ابراز کردهاند.
علاوه بر این، شمار زیادی از ساکنان روستا و منطقه نیز در محل حادثه حضور دارند که همین مسئله گاهی مانع کار تیمهای امدادی میشود.
در اوایل سال ۲۰۱۹ در اسپانیا نظیر چنین حادثهای رخ داد. در استان اندلس در جنوب اسپانیا یک کودک ۲ ساله به نام خولن پس از سقوط در چاه متروکهای به قطر ۲۵ سانتی متر و عمق بیش از ۱۰۰ متر که برای یافتن آب حفر شده بود، جان خود را از دست داد.
جسد خولن کوچولو پس از سیزده روز جستجوی گسترده، پیدا شد.
دیدگاه تان را بنویسید