ارسال به دیگران پرینت

گمرک چین :

چین چهار میلیون بشکه نفت ایران را به ذخیره دولتی اضافه کرد

چین طی چند هفته گذشته نزدیک به چهار میلیون بشکه نفت خام ایران را در مخازن ذخیره دولتی در شهر بندری ژان جیانگ در جنوب این کشور تخلیه کرده است. یک مقام ارشد وزارت نفت ایران نیز به رویترز گفت که تهران علنا اعلام کرده صادرات نفت این کشور به شدت افزایش یافته است.

 چین چهار میلیون بشکه نفت ایران را به ذخیره دولتی اضافه کرد

چین طی چند هفته گذشته نزدیک به چهار میلیون بشکه نفت خام ایران را در مخازن ذخیره دولتی در شهر بندری ژان جیانگ در جنوب این کشور تخلیه کرده است. یک مقام ارشد وزارت نفت ایران نیز به رویترز گفت که تهران علنا اعلام کرده صادرات نفت این کشور به شدت افزایش یافته است.

گمرک چین برای اولین بار به طور رسمی از واردات محموله نفت خام ایران در یک سال گذشته به رغم ادامه تحریم ها خبر داده است.

بر اساس داده‌های اداره کل گمرک، چین در ماه دسامبر ۲۶۰ هزار و ۳۱۲ تن نفت خام از ایران خریداری کرده است.

یک منبع با اطلاع از این محموله به رویترز گفت که این محموله خاص در اواخر دسامبر به یک مرکز ذخیره دولتی در ژان جیانگ بارگیری شد.

تیلاک دوشی مدیر عامل شرکت دوشی در سنگاپور گفت: گزارش هایی مبنی بر واردات نفت خام از ایران قبلاً وجود داشته است اما در سکوت انجام می گرفت، اکنون فکر می کنم چینی ها آشکارا به دنبال آن هستند تا پاسخ ایالات متحده را ببینند.

یک مقام ارشد وزارت نفت ایران نیز به رویترز گفت که تهران علنا اعلام کرده صادرات نفت این کشور به شدت افزایش یافته است.

ایران اعلام کرد که به دلیل تحریم‌های آمریکا اعلام نمی کنیم که صادرات نفت به کدام کشورها صورت می گیرد اما چین یکی از کشورهایی است که نفت ایران را می‌خرد و این نشان می‌دهد که تحریم‌ها بی‌اثر شده است.

یکی مقام دیگر ایرانی به رویترز گفت: سیاست ما بهبود تجارت خود از جمله نفت با کشورهای غیر غربی است.

 

تولید نفت ونزوئلا با کمک ایران 2 برابر شد

منابع آگاه در صنعت نفت می گویند، تولید نفت ونزوئلا در ماه‌های اخیر با کمک‌ ایران که به این کشور کمک می کنند تا تحریم های آمریکا را دور بزند، 2 برابر شده است.

تولید نفت ونزوئلا با کمک ایران 2 برابر شد
 

تحلیلگران صنعت نفت می گویند، تولید نفت ونزوئلا در ماه‌های اخیر با کمک فنی ایران و سایر بازیگران که به این کشور کمک می‌کنند تا تحریم های آمریکا را دور بزند، 2 برابر شده است اما صنعت نفت این کشور در حال حاضر در نزدیکی بالاترین ظرفیت خود کار می‌کند و بعید است که بتواند بیشتر از سطح کنونی تولید نفت داشته باشد.

منابع آگاه در صنعت نفت به «میامی هرالد» گفته‌اند تولید نفت ونزوئلا  در ماه دسامبر 2020 (ماه گذشته میلادی) به‌طور متوسط به 900 هزار بشکه در روز رسیده است و می‌تواند در ماه ژانوه (ماه جاری میلادی) به 850 هزار بشکه در روز برسد که این امر بیشتر به لطف محموله‌های منظم تینر از ایران رخ داده است که به ونزوئلا اجازه داد تا کاهش تولید داخلی را جبران کند.

 

این تینرها، معمولاً مشتقات نفتی معروف به نفتا هستند که برای کاهش ویسکوزیته (چسبندگی) نفت خام فوق سنگین ونزوئلا ضروری‌اند.

 

این ارقام و آمار جدید که در تضاد با رقم 450 هزار بشکه در روز تولید در ابتدای سال 2020 است، تردیدها در مورد اعلام نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا که چند هفته گذشته گفته بود تولید نفت ونزوئلا به یک میلیون بشکه در روز رسیده است، از بین می‌برد.

 

به گفته کارشناسان، هرچند این سطح (تولید) هنوز یک مقدار نسبت به اعداد واقعی اغراق دارد، اما واقعیت این است که کاراکاس، در حال حاضر از بهبود قابل توجهی در درآمدهای نفتی برخوردار شده است.

 

خوان فرناندز، مدیر ارشد اجرایی برنامه ‌ریزی سابق شرکت دولتی دولتی نفت ونزوئلا (PDVSA) گفت: «در واقع، آنها میزان تولید را افزایش داده‌اند و چندین عامل وجود دارد که این موضوع را نشان می‌دهد.»

«دلیل اصلی این امر، این است که آنها تینر ایرانی دریافت کردنده‌اند و آن را مستقیما در تولید نفت سنگین اورینوکو استفاده می‌کنند.»

 

فرناندز افزود: افزایش تولید به همراه افزایش شدید قیمت نفت، درآمد اضافی قابل توجهی را برای دولت مادورو فراهم می‌کند و این امر به تقویت پیش‌بینی‌ها کمک می‌کند که ونزوئلا در سال 2022، نخستین تولید ناخالص داخلی خود (GDP) در شش سال آینده را ثبت خواهد کرد.

تولید نفت خام ونزوئلا به تدریج طی چند سال از 3.2 میلیون بشکه در روز (در زمان روی کار آمدن هوگو چاوز، رئیس جمهور قبلی این کشور) کاهش یافت. در زمان روی کار آمدن مادورو در سال 2013، تولید نفت این کشور به 2.5 میلیون بشکه در روز رسید و به علت عدم سرمایه‌گذاری در این صنعت، سطح تولید تا سال 2018 به روزانه 1.34 میلیون بشکه در روز کاهش یافت. پس از اینکه آمریکا، شرکت دولتی نفت ونزوئلا را در سال 2019 تحریم کرد، سطح تولید نفت خام این کشور به زیر یک میلیون بشکه کاهش یافت.

 

نفتای ایران که برای دور زدن تحریم‌ها از مسیرهای مبهم به دست ونزوئلا می‌رسد، برای فروش نفت خام میدان نفتی اورینوکو ضروری است؛ نفت این میدان برای فروش در بازارهای جهانی نیاز به رقیق شدن دارد.

شرکت‌‌های کشورهای ثالث هنگام معامله با ونزوئلا در معرض خطر بزرگی قرار می‌‌گیرند، چراکه امکان دارد به‌دلیل انجام این کار تحریم شوند و این تحریم می‌تواند دسترسی آنها به سیستم مالی بین‌المللی که بیشتر با دلار آمریکا صورت می‌گیرد را پایان دهد. شرکت روسی «روس نِفت» در مارس 2020 به دلیل همین نگرانی‌ها سهم خود واگذار کرد.

 

اما ایران که قبلا تحریم شده بود، نگرانی و ترس «روس نِفت» را ندارد و به تامین تینر برای ونزوئلا ادامه داد.

خوان فرناندز توضیح داد، هر بشکه تینر به ونزوئلا اجازه می‌دهد تا 3 بشکه از میدان نفتی اورینوکو تولید داشته باشد. وی افزود: «تخمین زده می‌شود از این میدان نفتی روزانه 450 تا 500 هزار بشکه نفت تولید شود که بیشتر به کمک ایران انجام شده است.»

 

 

منبع : انتخاب
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • ناشناس ارسالی در

      کشورچین بایدازفرصت خوب استفاده کندوازاین آشفته بازاروضعیت ایران هرچه قدرکه می تواندنفت بخردوذخیره کندچون نفت ایران رابایک دوم قیمت واقعی آن داردمی خردتامی تواندایران راغارت خواهدکردکه البته معادن رابایداضافه کرد...

      • ناشناس ارسالی در

        دمشگرم که ازامریکانمیترسه ومثل مرد نفت ایران رو میخره. خب اسکل اگه چین نفت ایران رو نخره کسی دیگه جرأت خرید از ایران رو داره. قطعأ خیر. چون مثل سگ از اربابشون امریکا حساب میبرند. گرچه اسکل چه به سیاست نفتی

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه