ارسال به دیگران پرینت

پوکی استخوان و ضعف اعصاب

خوردن برخی از مواد غذایی در شب ممنوع!

خوردن ترشیجات در شب عوارض زیادی دارد و باعث دفع بیشتر کلسیم از بدن شده و موجب پوکی استخوان و ضعف اعصاب و حتی سکته‌های مغزی و قلبی می‌شود.

خوردن برخی از مواد غذایی در شب ممنوع!

خوردن ترشیجات در شب عوارض زیادی دارد و باعث دفع بیشتر کلسیم از بدن شده و موجب پوکی استخوان و ضعف اعصاب و حتی سکته‌های مغزی و قلبی می‌شود.

یکی از خوردنیهای موجود در سفره ایرانیان از زمانهای دور تاکنون که جزو جدانشدنی سفره کدبانوهای ایرانی بوده‌، انواع و اقسام ترشیجات (هفتابیجار‌، سیرترشی‌، ترشی لیته‌، ترشک، لواشک و...) است.

مصرف ترشیجات به‌نوبه خود از اصولی برخوردار است که خواندن این مطلب‌، می‌تواند نگرش خوانندگان را تغییر دهد؛ ترشیجاتی از قبیل هفت‌بیجار‌، سیرترشی‌، ترشی لیته و سایر اقلام دیگر از ترشیجات از نظر تقسیم‌بندی نه جزو غذا محسوب می‌شوند و نه تأثیر دارویی دارند بلکه باید به‌عنوان چاشنی غذاهای مختلف همراه با غذا به‌مقدار کم مصرف شوند.

مصرف زیاده از حد و غیراصولی ترشیجات نه‌تنها مفید نیست بلکه می‌تواند منبعث بیماریها و امراض مختلف در مصرف‌کنندگان آن شود؛ مصرف غیراصولی ترشیجات اگر در دوران جوانی مشکلی ایجاد نکند قطعاً در دوران میانسالی و پیری گریبانگیر خواهد بود.

 
 

 

نکته مهمی که همگان باید به آن اهتمام داشته باشند این است که مصرف ترشیجات از اصول مهمی برخوردار است؛ برای هر غذایی باید ترشیجات متناسب با آن غذا را انتخاب کرد چون ترشیجات اگر به‌درستی انتخاب نشوند، نه‌تنها مفید واقع نمی‌شوند بلکه می‌توانند تأثیرات منفی روی خوراکیها داشته باشند.

از نظر موقعیت زمانی‌، زمان مصرف ترشیجات، سه‌ماهه زمستان و ماه اول بهار است؛ از خوردن ترشیجات در فصل تابستان و پاییز باید پرهیز کرد چون از نظر طب سنتی ایران، غذاهای فصل زمستان باید دارای طبع گرم باشند لذا توصیه می‌شود کنار غذاهای با طبع گرم و خشک‌، مصرف ترشیجات را برنامه‌ریزی کرد.

 
 

از خوردن ترشی کلم و گل کلم و هفتا‌بیجار که همه این موارد به‌خودی خود نفخ ایجاد می‌کنند‌، همراه با غذاهای نفاخ از جمله خوراک لوبیا و دیزی آبگوشت پرهیز کنید چون همراهی این ترشیجات با این‌گونه غذاها مراتب نفخ معده و روده را فراهم می‌آورند.

از خوردن ترشی بادنجان (لیته) همراه با غذاهای بطیءالهضم و دیرهضم باید پرهیز کرد؛ از جمله این غذاها می‌توان کباب جگر سیاه، ماهی، تخم‌مرغ نیمرو و سایر غذاهای دیرهضم و کثیف صالح الکیموس یا ردی الکیموس را نام برد.

توصیه و تأکید می‌شود در خورشت فسنجان از اضافه کردن شکر سفید به آن که واقعاً یک اشتباه آشپزی است، پرهیز کرده و از رب انار به‌عنوان مصلحش استفاده کنید؛ در چنین حالتی هضم و جذب و گوارش فسنجان بیشتر و بیشتر خواهد شد.

از خوردن هر نوع ترشی به‌جز رب نارنج یا آب نارنج همراه با ماهی پرهیز شود؛ خوردن ترشیجات با ماهی باعث ضعف کبد و سوء مزاج کبدی شده و شرایط را برای بیماریهای سیستم ایمنی از جمله MS، ویتیلیگو (برص)، گیلن باره و... فراهم می‌آورد.

از خوردن ترشیجات در شب پرهیز کنید؛ خوردن سرکه و ترشیجات در شب باعث دفع بیشتر کلسیم از بدن شده و موجب پوکی استخوان و ضعف اعصاب و حتی سکته‌های مغزی و قلبی می‌شود.

خوردن زیاده از حد ترشیجات در مردان باعث کاهش توان جنسی و ضعیف شدن اسپرمها و در زنان باعث دردهای شدید ایام پریود و قاعدگیهای نامنظم و دردناک می‌شود و در سنین بالا باعث تشدید آرتروز می‌شود.

یکی از مهمترین عوامل حواس‌پرتی و کندی حافظه و حتی آلزایمر در ایران‌، مصرف زیاده از حد ترشیجات است چون ترشیجات طبعشان سرد و خشک است و باعث سردی مغز می‌شوند؛ از قدیم گفتند "ترشی نخوری یه چیزی میشی‌" پس اگر نگران کندذهنی و حواس‌پرتی خودتان هستید دور ترشی و ترشیجات را قلم قرمز بکشید.a

 
 

برای تهیه سیرترشی به‌ازای هر لیتر سرکه ۳ قاشق مصلح آن‌، تخم سیاهدانه اضافه کنید؛ برای تهیه ترشی هفتابیجار به‌ازای هر کیلو ترکیب آن‌، یک قاشق غذاخوری مصلح آن یعنی پودر گلپر اضافه کنید.

 

زمان مناسب غذا خوردن

به هیچ وجه در این ساعت غذا نخورید!

تحقیقات نشان می دهد که خوردن وعده‌های غذایی در شب می‌تواند باعث افزایش وزن و ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی شود.

به هیچ وجه در این ساعت غذا نخورید!
 

هلث لاین اعلام کرد، به گفته محققان، غذاخوردن در شب می‌تواند سطح  قند  خون را مختل کرده و خطر ابتلاء به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.

متخصصان می‌گویند افرادی که در شیفت‌های شب کار می‌کنند باید سعی کنند تا حد امکان وعده‌های غذایی خود را در زمان‌های عادی صبح، ظهر و عصر بخورند.

 

به گفته محققان  بیمارستان  بریگهام و  زنان  در بوستون، غذاخوردن در شب، ناهماهنگ با ریتم‌های شبانه‌روزی طبیعی بدن، می‌تواند فرد را در معرض خطر ابتلاء به دیابت قرار دهد.

 

در این مطالعه، محققان ۱۹ جوان سالم را در محیطی قرار دادند که هدف آن تقلید از کار شیفت شب بود.

 

در حالی که همه شرکت‌کنندگان در مطالعه، شب کار بودند، تنها کسانی که وعده‌های غذایی خود را در شیفت شب می‌خوردند، با افزایش عدم تحمل گلوکز خون و کاهش عملکرد سلول‌های بتا پانکراس که هر دو پیش‌ساز بالقوه دیابت نوع ۲ هستند، روبرو بودند.

 

محققان گزارش کردند شرکت کنندگانی که برنامه غذایی روزانه خود را رعایت کرده بودند، علیرغم بیدار بودن تمام شب، هیچ یک از این تغییرات نامطلوب را مشاهده نکردند.

«فرانک شیر»،  سرپرست تیم  تحقیق، در این باره می‌گوید: «این نتایج نشان می‌دهد که زمان وعده غذایی در درجه اول مسئول اثرات گزارش شده بر تحمل گلوکز و عملکرد سلول‌های بتا است و احتمالاً به دلیل ناهماهنگی ساعت مرکزی و محیطی در سراسر بدن روی می‌دهد.»

منبع : اقتصاد نیوز
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه