ارسال به دیگران پرینت

پرسش و پاسخ با سید محمد غرضی

بخشی از کولبران از بازنشستگان کشورند

محمد غرضی گفت: متأسفانه می‌شنویم که بخشی از کولبران از بازنشستگان کشور هستند و این یعنی ورود آشکار طبقه متوسط به فرودست.

بخشی از کولبران از بازنشستگان کشورند

وجود اختلاف طبقاتی در جامعه به بی‌سابقه‌ترین حد خود رسیده‌ است؛ به‌نحوی که حتی به طور محسوس خشم طبقه فرودست علیه طبقات بالای جامعه دیده می‌شود و در این بین حتما از بین‌رفتن طبقه متوسط به عنوان کنترل‌کننده این خشم غیرقابل انکار است.

محمد غرضی، از فعالان سیاسی و از پیشگامان انقلاب اسلامی درباره این موضوع گفت: «من به تناسب سنم که اکنون در 80سالگی قرار دارم به شما می‌گویم که قبل از اصلاحات ارضی، طبقه متوسط در ایران به طور دقیق وجود داشت اما بعد از اصلاحات ارضی به تدریج طبقه متوسط از بین رفت تا امروز که دیگر عملا طبقه متوسطی نمی‌بینیم و هر روز بخشی از جامعه تا دیروز می‌توانست خود را اداره کند، به جرگه طبقه فرودست وارد می‌شود. متأسفانه می‌شنویم که بخشی از کولبران از بازنشستگان کشور هستند و این یعنی ورود آشکار طبقه متوسط به فرودست».

او ادامه داد: «شعارهای اول انقلاب سرجایش باقی مانده اما در واقعیت میان مردم و مسئولان فاصله از زمین است تا آسمان. قدرت سیاسی از مردم فاصله گرفت و اقتدار و ثروت مردم را مصادره کردند. چنین شرایطی باعث شده است که مشارکت مردم در انتخابات آن هم بنا به آمار رسمی زیر 50درصد باشد که حتما آمار واقعی کمتر از این است».

این فعال سیاسی بیان کرد: «پدیده رانت‌خواریِ صاحبان قدرت مردم را بی‌چاره کرد. ما نباید نگران انقلاب باشیم زیرا انقلاب سرجای خودش می‌ماند؛ ما باید نگران خود باشیم که روزی مردم ما را از عرش به فرش نیاورند؛ وگرنه مردم پای انقلاب ایستاده‌اند و این مردم که در تشییع شهید سلیمانی به صورت میلیونی به خیابان‌ها می‌آیند، همان مردمی هستند که در بدرقه شهید بهشتی شعار می‌دانند، آمریکا در چه فکریه، ایران پر از بهشتیه».

او در پاسخ به این پرسش که آیا دولت رئیسی تا اینجای کار توانسته فاصله طبقاتی را کاهش دهد، اظهار کرد: «آقای روحانی دلار سه‌هزار تومانی تحویل گرفت و دلار 25هزار تومانی تحویل داد اما تا اینجای کار آقای رئیسی کاری نکرده است و باید صبر کرد و عملکردش را دید و من امیدوارم وضعیت دلار بدتر از این نشود».

او درخصوص اعتراضات صنفی مردم تصریح کرد: «با ادامه اعتراضات برای انقلاب و اسلام خطری پیش نمی‌آید اما حتما برای قدرتمندان سیاسی و رانت‌خواران مشکل به وجود می‌آید».

غرضی در پایان درباره وضعیت اداره کشور در دهه60 و قیاس آن دوران با روزگار کنونی، گفت: «آن موقع رانت‌خواری به هیچ وجه وجود نداشت و اصلا رانت‌خواران توان نفوذ در دولت را نداشتند؛ پدیده‌ای که این روزها کاملا مشهود است».

 

 
 

 

منبع : نامه نیوز
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • ناشناس ارسالی در

      باز خدا را شکر این مصاحبه ها هستن که جوانترها را از گیجی، فضای مه آلود و کاذب ساخته شده، خارج بکنه.

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه