سازمان هواشناسی با صدور هشدار قرمز با اشاره به تشدید و تداوم فعالیت سامانه بارشی آورده است: فردا (۱۲ دی ماه) بارش شدید باران و تداوم آن همراه با وقوع رعد و برق و ریزش تگرگ و وزش باد شدید در استانهای بوشهر، هرمزگان، جنوب کرمان و فارس پیشبینی میشود.
سازمان هواشناسی نسبت به بارش شدید باران در چهار استان جنوب کشور و سیلابی شدن مسیلها و طغیان رودخانهها هشدار داد.
سازمان هواشناسی با صدور هشدار قرمز با اشاره به تشدید و تداوم فعالیت سامانه بارشی آورده است: فردا (۱۲ دی ماه) بارش شدید باران و تداوم آن همراه با وقوع رعد و برق و ریزش تگرگ و وزش باد شدید در استانهای بوشهر، هرمزگان، جنوب کرمان و فارس پیشبینی میشود.
از مخاطرات حاکمیت این شرایط جوی به سیلابی شدن مسیلها و طغیان رودخانهها، آبگرفتگی گسترده معابر شهری، امکان آبگرفتگی منازل در مناطق مستعد، جاری شدن رواناب، اختلال درتردد، لغزندگی و کاهش دید در جادهها، احتمال تخریب پل و مسدود شدن جاده و وارد شدن خسارت به محصولات کشاورزی میتوان اشاره کرد.
سامان هواشناسی نسبت به اجتناب از توقف، تردد و جمعآوری تجهیزات در حاشیه رودخانهها و مسیلها، اجتناب از سفر و تردد در جادهها، عدم تردد در خیابانهای واقع شده در مسیلها، پاکسازی کانالها و آبراههها، بازگشایی دهانه پلها، پاکسازی آبروهای منازل، عدم جابجایی عشایر کوچرو، جمع آوری دامها از حاشیه رودخانهها و مسیلها، آمادگی راهداریها، فرمانداریها و سایر دستگاههای امدادی برای مقابله با رخداد خسارات احتمالی سیل و آبگرفتگی توصیه میکند.
سازمان هواشناسی با صدور هشدار قرمز رنگ دیگری با اشاره به احتمال وارد شدن خسارت به محصولات وادوات کشاورزی آورده است: به صاحبان مزارع و باغات پاکسازی انهار در مزارع و باغات بهویژه سبزی و صیفیجاتی که در مرحله داشت هستند در استانهای بوشهر، هرمزگان و سیستان و بلوچستان، تسریع در برداشت ذرت سیلویی و دانهای در استان هرمزگان و پنبه شهرستان حاجی آباد، تسریع در برداشت صیفی جات و گوجه فرنگی در جنوب استان فارس، تسریع در برداشت مرکبات، ذرت و پنبه استان فارس، در نظر گرفتن تمهیدات لازم در مزارع سیب زمینی و پیاز استان کرمان جهت جلوگیری از آبگرفتگی بهخصوص در شهرستان ارزوئیه و تسریع در انتقال محصولات برداشت شده به انبارها مانند ذرت در استان سیستان و بلوچستان توصیه میکند.
صاحبان سالنهای پرورش قارچ، گلخانه و انبار کنترل رطوبت انبارها با توجه به افزایش رطوبت، جهت جلوگیری از خسارت بیماریهای قارچی و بسته نگهداشتن دریچههای گلخانهها و سالنها، صاحبان سالنهای مرغداری و دامداری جلوگیری از نفوذ رواناب به داخل سالنها و انتقال علوفه دامداریها به مکان مسقف را مد نظر قرار دهند.
سازمان هواشناسی به صاحبان استخرهای پرورش ماهی کنترل دریچههای ورودی و خروجی آب استخرها و تنظیم ارتفاع آب، خودداری از انجام عملیات صید ماهی به دلیل گل آلودی مسیر استخرها و به عشایر و زنبورداران تغذیه کمکی کلونیها جهت زمستانگذرانی، عدم تردد دامها در ارتفاعات و انتقال آنها به مکان مسقف و به صاحبان ماشین آلات و ادوات کشاورزی انتقال کلیه ماشین آلات کشاورزی به مکان مناسب و عدم تردد در مزارع را توصیه میکند.
هشدار قرمز رنگ بالاترین سطح هشدار است که در آن پیشبینی میشود که یک پدیده جوی خسارتهای وسیعی به دنبال داشته باشد. از اینرو سازمان هواشناسی با صدور هشدار قرمز به دستگاههای مختلف اعلام میکند که وارد عمل شوند و اقداماتی را برای کاهش خسارات وقوع پدیدههای جوی انجام دهند.
هواشناسی | برف و باران | وزش باد | کاهش دما | آلودگی هوا
وضعیت قرمز در ۱۲ ایستگاه کیفیت هوای تهران
در حالی کیفیت هماکنون هوای پایتخت ۱۲۰ و در شرایط ناسالم برای گروههای حساس است که کیفیت هوا در ۱۲ ایستگاه در شرایط قرمز و ناسالم برای همه گروهها قرار دارد.
بر اساس آخرین اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، کیفیت هوا در ایستگاههای سوهانک( منطقه ۱)، شریف( منطقه ۲)، شهرداری منطقه ۲، تربیت مدرس( منطقه ۶)، شهرداری منطقه ۱۰، شهرداری منطقه ۱۱، پیروزی( منطقه ۱۳)، پارک شکوفه( منطقه ۱۴)، شهرداری منطقه ۱۵، پارک سلامت( منطقه ۱۷)، شادآباد( منطقه ۱۸) و شهرداری منطقه ۲۱ در شرایط ناسالم برای همه گروهها قرار دارد.
کیفیت هوا در ایستگاههای اقدسیه( منطقه ۱)، پاسداران( منطقه ۳)، پونک، شهرداری منطقه ۴، دانشگاه تهران( منطقه ۶)، ستاد بحران( منطقه ۷)، پارک رازی( منطقه ۱۱)، میدان امام خمینی( منطقه ۱۲)، مسعودیه( منطقه ۱۵)، فرمانداری شهرری( منطقه ۲۰)، شهرداری منطقه ۲۲ و شهرک چشمه( منطقه ۲۲) در شرایط ناسالم برای گروههای حساس قرار دارد.
امروز شهرداری منطقه ۱۵ با شاخص ۱۶۶ آلوده ترین ایستگاه سنجش کیفیت هوای تهران بوده است.
کیفیت هوا در ایستگاههای دانشگاه شهید بهشتی( منطقه ۱)، ژئوفیزیک( منطقه ۶) و گلبرگ( منطقه ۸) قابل قبول گزارش شدهاست.
در ایستگاههای دانشگاه شهید بهشتی( منطقه ۱)، میدان فتح( منطقه ۹)، اتوبان محلاتی( منطقه ۱۴)، شهرداری منطقه ۱۶ و شهرک چشمه( منطقه ۲۲) ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون به عنوان آلاینده شاخص ثبت نشده است.
آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایطی در ایستگاه قائم( منطقه ۱۸) امروز ثبت نشده است که این شاخص شب گذشته برای دقایقی روی عدد عجیب ۵۰۰ قرار داشت.
در ایستگاههای دانشگاه شهید بهشتی( منطقه ۱) و شهرک چشمه( منطقه ۲۲) نیتروژن دیاکسید آلاینده شاخص است. نیتروژن دیاکسید (NO۲) از آلایندههای ناشی از احتراق سوخت در وسایل نقلیه موتوری، نیروگاههای زغال سنگ، نفت و گاز، بویلرهای صنعتی و سوزاندن زباله است.
سازمان هواشناسی در این شرایط جوی توصیه میکند پرهیز از ترددهای غیر ضروری به مناطق پرتردد بهویژه برای سالمندان، کودکان و افراد با سابقه بیماری، اجتناب از فعالیتهای فیزیکی و ورزشی در فضای باز، مدیریت مصرف سوختهای فسیلی و زمان فعالیت واحدهای صنعتی در سطح و حومه کلان شهرها در دستور کار قرار گیرد.
گفتنی است که شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیمبندی میشود. بر اساس این تقسیمبندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا "پاک"، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا "قابل قبول(سالم) یا متوسط"، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا "ناسالم برای گروههای حساس"، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا "ناسالم برای همه گروهها"، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا "بسیار ناسالم" و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا "خطرناک" است.
دیدگاه تان را بنویسید