ارسال به دیگران پرینت

لیندا توماس گرینفیلد نماینده آمریکا در سازمان ملل:

چراغ سبز آمریکا برای لغو تحریم های ایران

لیندا توماس گرینفیلد نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت که واشنگتن به طور کامل آماده رفع تحریم های ناسازگار با برجام است.

چراغ سبز آمریکا برای لغو تحریم های ایران

لیندا توماس گرینفیلد نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت که واشنگتن به طور کامل آماده رفع تحریم های ناسازگار با برجام است.

 اسپوتنیک، لیندا توماس گرینفیلد نماینده آمریکا در سازمان ملل بامداد چهارشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره عدم اشاعه تاکید کرد که کشورش آماده رفع تحریم های ناسازگار با برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) است.

وی تصریح کرد: ایالات متحده به طور کامل آماده است تا تحریم هایی را که با تعهداتش در برجام ناسازگار است، بردارد تا ایران بتواند از منافع اقتصادی این توافق بهره مند شود.

 

 

وی در بخش دیگری از اظهارات خود بدون اشاره به خروج یکجانبه آمریکا از برجام و نقض تعهداتش ذیل این توافق تلاش کرد مسئولیت به موفقیت رسیدن مذاکرات وین را متوجه ایران بداند و افزود: در حقیقت ما متقاعد شده ایم که اگر ایران با رویکرد فوریت و سنجش گری با مذاکرات وین برخورد کند، آنگاه قادریم خیلی سریع به یک توافق بر سر بازگشت دوجانبه به برجام دست یابیم و آن را اجرا کنیم.

به گزارش ایسنا، مذاکرات ایران و ١+٤ در وین، پایتخت اتریش از روز پنجشنبه هفته گذشته تا کنون در جریان است و هیات آمریکایی نیز در ساعات پایانی روز یکشنبه برای حضور غیرمستقیم در این دور از رایزنی ها وارد وین شده است.

گفتنی است هیات های مذاکره کننده ایران و ۱+۴ در چند روز گذشته در حال مذاکره برای اعمال پیشنهادات ایران بر روی پیش‌نویس وین ۶ هستند.

علی باقری رییس تیم مذاکراتی ایران در پاسخ به اینکه آیا درباره پیشنهادات جدید ایران مذاکره شروع شده است؟ گفت: در چند روز گذشته چندین جلسه در سطح کارشناسی و مقامات ارشد مذاکره کننده داشتیم که اصلاحات، دیدگاه ها و پیشنهادات طرف ایرانی که بر روی متن پیش‌نویس‌های وین ۶ اعمال شده بود گفت‌وگو کردند و این گفت‌وگوها مثبت و رو به جلو بوده است.

باقری همچنین در گفت وگو با شبکه پرس تی وی با تاکید بر اینکه پیشرفت‌های خوبی در مذاکرات روزهای گذشته حاصل شده است، خاطر نشان کرد: در مذاکرات وین اولویت اصلی ما رفع همه تحریم‌های غیرقانونی و ظالمانه است که علیه ملت ایران طی سال‌های گذشته اعمال شده است.

معاون سیاسی وزیر امورخارجه کشورمان در بخش دیگری از این مصاحبه درخصوص مسئله اعتماد به آمریکایی‌ها نیز گفت: اختلاف نظرات زیاد و مشکلات مختلفی در متن پیش‌نویس ماه ژوئیه (وین ٦) وجود دارد. مشکل ضمانت و راستی‌آزمایی از آن دسته اختلافاتی هستند که تاکنون رفع نشده‌اند. این مشکلات باید طی پروسه مذاکرات حل شوند تا توافق حاصل شود.

المیادین از قول منابع غربی ادعا کرد:

دلایل اصرار کشورهای غربی برای بازگشت به برجام

این منابع با تشریح دلایل اصرار کشورهای غربی برای بازگشت به آنچه در شش دور گذشته بر سر آن توافق شده بود، گفتند: «ما در مورد اکثر نکات و بندهای توافق به تفاهمات بسیار مهم و پیشرویی دست یافته بودیم. یعنی از دیدگاه طرف های غربی، اگر دور هفتم از نقطه ای که بیست خرداد متوقف شد، از سر گرفته می شد، فرصت دستیابی مجدد به توافق بسیار سریع‌تر می‌شد، اما پیش‌نویس‌هایی که ایران با از سرگیری مذاکرات ارائه کرد، کل معادله را تغییر داد.»


دلایل اصرار کشورهای غربی برای بازگشت به برجام
 

این منابع با تشریح دلایل اصرار کشورهای غربی برای بازگشت به آنچه در شش دور گذشته بر سر آن توافق شده بود، گفتند: «ما در مورد اکثر نکات و بندهای توافق به تفاهمات بسیار مهم و پیشرویی دست یافته بودیم. یعنی از دیدگاه طرف های غربی، اگر دور هفتم از نقطه ای که بیست خرداد متوقف شد، از سر گرفته می شد، فرصت دستیابی مجدد به توافق بسیار سریع‌تر می‌شد، اما پیش‌نویس‌هایی که ایران با از سرگیری مذاکرات ارائه کرد، کل معادله را تغییر داد.»

محافل نزدیک به هیات های غربی در مذاکرات وین به المیادین گفتند که هر آنچه ایرانی ها مطرح می کنند قبل از هر چیز به لغو تحریم های آمریکا مربوط می شود.

 

محافل غربی نزدیک به مذاکره‌کنندگان غربی در وین تأیید کردند که مذاکره با ایران تاکنون تنها راه دستیابی به تفاهماتی است که می تواند برجام را احیا کند. آنها همچنین اظهار داشتند کردند که تصمیم غرب تا کنون ادامه روند مذاکرات است و اشاره کردند که «گزینه نظامی به جای مذاکره غیر قابل بحث است.»

 

این منابغ به المیادین گفتند که روند مذاکرات متوقف شده و طرف ایرانی «هنوز گامی مبنی بر تعهد خود برای بازگرداندن برنامه هسته ای خود به پارامترهای چهارچوب های تعیین شده توافق وین، برنداشته است».

 

همان منابع افزودند که تمام آنچه ایرانی ها مطرح می کنند، «پیش از هر چیز به لغو تحریم های آمریکا» مربوط می شود.

 

منابع غربی اضافه کردند که کشورهای غربی آماده بازگشت به توافق  «با تمام جزئیات و بندهای آن» هستند، به این معنی که «ایران سانتریفیوژهای پیشرفته اش و همچنین ذخایر اورانیوم غنی شده  بالای  3.67 درصدش را کنار بگذارد.»

با این حال، این منابع مشخص نکردند که آیا ایالات متحده آماده است تا همه تحریم‌ها را همانطور که ایران می‌خواهد لغو کند یا بخشی از آنها را حفظ می کند.

 

محافل غربی اشاره کردند که «چند سرنوشت برای سانتریفیوژهای پیشرفته و اورانیوم غنی شده بالای 3.67 درصد وجود دارد، از جمله انتقال آنها به خارج از ایران و قرار دادن آنها تحت نظارت دائمی آژانس بین المللی انرژی اتمی.

این محافل با تشریح دلایل اصرار کشورهای غربی برای بازگشت به آنچه در شش دور گذشته بر سر آن توافق شده بود، گفتند: «ما در مورد اکثر نکات و بندهای توافق به تفاهمات بسیار مهم و پیشرویی دست یافته بودیم. یعنی از دیدگاه طرف های غربی، اگر دور هفتم از نقطه ای که بیست خرداد متوقف شد، از سر گرفته می شد، فرصت دستیابی مجدد به توافق بسیار سریع‌تر می‌شد، اما پیش‌نویس‌هایی که ایران با از سرگیری مذاکرات ارائه کرد، کل معادله را تغییر داد.»

منبع : دنیای اقتصاد
به این خبر امتیاز دهید:
بر اساس رای ۰ نفر از بازدیدکنندگان
با دوستان خود به اشتراک بگذارید:
کپی شد

پیشنهاد ویژه

    • سلیمان ارسالی در

      مثل اینکه آمریکا متقاعد شده منافع ایران را چین وشوروی میبرد دعواوکدورتش نصیب آمریکا شده

    • مهدی ارسالی در

      جناب انلاین میدونی هر خط این خبر رو ۳بار تکرار کردی.این یعنی چه؟

    • علی ارسالی در

      آقای آمریکا از گزینه نظامی ملت ایران را نترسان آنرا امتحان کردی. صدام نبود باایران 8سال جنگیدآمریکا بود8سال باایران جنگید نتیجه را دیدید

    دیدگاه تان را بنویسید

     

    دیدگاه

    توسعه