مرکز فناوری اطلاعات دانشگاه تهران از جمله سایبری به سامانه یادگیری الکترونیکی این دانشگاه خبر داد.
مرکز فناوری اطلاعات دانشگاه تهران در ایمیلی به دانشجویان و اساتید این دانشگاه کندی و اختلال سامانه یادگیری الکترونیکی دانشگاه تهران در هفته گذشته را به دلیل حمله سایبری اعلام کرد.
در متن این ایمیل اینطور آمده است؛ متاسفانه در این هفته به دلیل کمبود منابع پردازش و حملات سایبری هم زمان در سامانه elern (یادگیری الکترونیکی) با کندی و اختلال رو به رو بودیم.
همین جا از تمامی دانشجویان و اساتید از این بابت عذرخواهی کرده و تلاش میکنیم در هفته آتی مشکلات را به تدریج کاهش دهیم.
«مرکز فناوری اطلاعات» دانشگاه تهران با ارسال ایمیلی به دانشجویان و اساتید این دانشگاه، علت کندی و اختلال در «سامانه یادگیری الکترونیکی» این دانشگاه در هفته گذشته را «حمله سایبری» اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری «مهر» سامانه «ایلرن» دانشگاه تهران، از هفته پیش شاهد کندی و اختلال بوده که مرکز فناوری اطلاعات این دانشگاه با ارسال ایمیلی ضمن عذرخواهی از کاربران، دلیل آن را «کمبود منابع پردازش و حملات سایبری» عنوان کرد.
ساعاتی پس از این حمله، سعید روحانی، رئیس مرکز فناوری اطلاعات دانشگاه تهران به «مهر»گفت، یک «آیپی» در هفته گذشته، درخواستهای مکرری برای دسترسی به سرورهای مرکز یادگیری الکترونیکی این دانشگاه ارسال کرده است.
به گفته روحانی، یکی از اهداف این درخواستهای مکرر، انجام حمله نوع اول (دیداس) است.
او در ادامه گفت که مرکز فناوری اطلاعات این «آیپی»ها را حذف کرده و این حمله «ناکام» مانده است.
از سوی دیگر بابک سهرابی، رئیس «مرکز فناوریهای دیجیتالی» و سرپرست «مرکز یادگیری الکترونیکی» دانشگاه تهران، به خبرگزاری «صداوسیما» گفته است که حملهای در کار نبوده است.
سهرابی در این زمینه ادعا میکند که در سایت این دانشگاه «اختلالی» به وجود آمده که «سریع برطرف شده و مسأله مهمی نبوده است.»
این در حالی است که سعید روحانی خبر داد «عملیات خنثیسازی، جلوگیری از نفوذ به سامانه و عملیات ویژه برای جلوگیری از حملههای سطح بالا» منجر به کندی این سامانه در یک هفته گذشته شده است.
ایران در سالهای اخیر بهطور پیوسته مورد حملات سایبری قرار گرفته است.
جایگاههای سوخت و سامانه هوشمند سوخت ایران، 26 اکتبر سال جاری مورد هدف حملهی سایبری قرار گرفته بود.
«صداوسیما» نیز چندی پیش به نقل از یک منبع آگاه خبر داده بود که سیستمهای مربوط به جمع آوری و ارزیابی میزان ذخایر سدهای ایران بهطور کامل برای مدتی قطع بوده است.
«صداوسیما» مدعی شده بود که یک منبع آگاه در گفتوگوی تلفنی با این خبرگزاری گفته است: «اگرچه مسئولین بخش انفورماتیک شرکت مدیریت منابع آب خبر حمله سایبری را تایید نمیکنند اما شرایط بوجود آمده نشان دهنده قوت گرفتن حمله سایبری است.»
در هفتههای گذشته نیز کاربران رسانههای اجتماعی از دریافت پیامکی مبنی بر حمله سایبری و هکشدن سامانه باشگاه مشتریان و وبسایت شرکت هواپیمایی ماهان خبر داده بودند.
خطوط متروی تهران نیز در اوایل ماه نوامبر برای مدتی دچار اختلال شده بود. بر اساس گزارشها، برخی از مسافران در داخل قطارهای مترو گیر افتادند و بهدلیل توقف مترو در تونل، قادر به بازکردن درهای اضطراری نبودند.
بیکار بودن به دانشگاه تهران حمله سایبری کردن