مردی که در تصادف رانندگی جان باخته و به سردخانه منتقل شده بود، بعد از یک شب حضور در سردخانه زنده شد.
به گزارش سرویس خواندنیهای انتخاب به نقل از نیویورک پست، یک مرد هندی در پی تصادف با موتورسیکلت مرده اعلام شد و در سردخانه قرار داده شد -، اما روز بعد با زنده شدن و نفس کشیدن، خانواده اش را شوکه کرد.
سریکش کومار، ۴۵ ساله، روز جمعه پس از برخورد با موتور سیکلت در مرادآباد، در شرق دهلی نو، در وضعیت وخیمی قرار داشت.
او در بدو ورود به یک مرکز پزشکی خصوصی مرده اعلام شد و سپس به بیمارستان دولتی منتقل شد. افسر فوریتهای پزشکی او را معاینه کرد. راجندرا کومار، سرپرست پزشکی بیمارستان روز یکشنبه به خبرگزاری گفت: او هیچ نشانهای از زندگی نشان نمیداد و از این رو، مرده تشخیص داده شد.
سپس جسد را داخل فریزر گذاشتند تا اینکه شش ساعت بعد بستگانش به آنجا رسیدند. زمانی که یک تیم پلیس و خانواده اش برای انجام مراحل کالبد شکافی به آنجا آمدند، او زنده پیدا شد.
خانواده این مرد به خبرنگاران گفتند: "ما از پزشکان به دلیل سهل انگاری شکایت خواهیم کرد، زیرا نزدیک بود سریکش را با گذاشتن او در فریزر بکشند. ".
اما رئیس بیمارستان گفت: "مامور فوریتهای پزشکی بیمار را در ساعت ۳ صبح دیده بود و هیچ ضربان قلب نداشت. او چندین بار این مرد را معاینه کرده بود.
پس از آن اعلام شد که او مرده است، اما صبح یک تیم پلیس و خانواده اش او را زنده پیدا کردند. دستور کاوشگر در این خصوص داده شده، اما الویت ما اکنون نجات جان اوست. این حادثه نادرترین نوع اتفاقی است که میتوانست رخ دهد و ما نمیتوانیم آن را سهل انگاری بنامیم. "
البته این اتفاق جالب بارها در داخل و خارج از کشور رخ داده؛ اما گاهی حول آن اغراقهای جالبی هم وجود دارد. روزگاری که شبکههای اجتماعی نبود، در هر خانواده یا جمع دوستانهای، یک نفر بود که مدعی میشد آشنای دورشان در غسالخانه یا سردخانه یا قبرستان کار میکند و یک شب توفانی که رعد و برق آسمان را تسخیر کرده بود، صدای نالهای میشنود و متوجه میشود یکی از مُردهها زنده شده است البته این ماجراهای اغراق آمیز و جالب هیچ وقت بهآن شکل رُخ نمیداد.
در اصل، ماجرا زنده شدن نیست بلکه یک نفر که علایم حیاتیاش از کار افتاده؛ دوباره علایم زندگی را نشان داده یا گاهی اشتباهی تصور شده یک نفر علایم حیاتی ندارد. در خیلی از موارد هم اصلاً متوفی زنده نشده و بهخاطر تکانخوردنهای جسد که توضیح علمیاش را در ادامه و از زبان یک متخصص میخوانید اطرافیان تصور میکنند مرده زنده شده است. در این پرونده با کمک یک متخصص قلب با جنبههای علمی ماجرا آشنا میشویم.
اشتباه گرفتن «جمود نعشی» با زندهشدن
یک متخصص قلب و عروق درباره احتمال برگشت علایم حیاتی بعد از قطع شدنشان از منظر پزشکی میگوید:
خبر زنده شدن یک فرد در سردخانه یا برگشت او به زندگی چند ساعت بعد از قطع شدن همه علایم حیاتیاش، هر از چندگاهی خبرساز میشود. احتمالا برای شما هم این سوال پیش آمده است که آیا از منظر پزشکی، امکان زنده شدن در سردخانه وجود دارد یا نه؟
در ادامه، دکتر غلامرضا دهستانی، متخصص بیماریهای قلب و عروق به سوالاتی در همین باره پاسخ میدهد.
تکان خوردن جسد طبیعی است
این متخصص قلب و عروق درباره امکان زنده شدن بعد از صدور گواهی فوت، میگوید: «این اتفاق برای من هم پیش آمده که همراه بیمار بعد از صدور گواهی فوتش آمده و گفته است او چشمهایش باز شد، دستش تکان خورد یا ... بنابراین زنده است. در این مواقع، آنها احساس میکنند که متوفی، زنده شده است در صورتی که این اتفاق، «جمود نعشی» است. به همین دلیل است که تکان خوردن فرد بعد از فوت، یک اتفاق طبیعی است. مثلا در همین مورد زنده شدن مردی از اهالی اسلامشهر که خانوادهاش با گرفتن ویدئویی مدعی شده بودند متوفی زنده شده و بعدش هم تکذیب شد، احتمالا چنین مسئلهای روی داده است.»
این تصور همراهان متوفی اشتباه است
«وقتی چند ساعت از فوت بیمار بگذرد، او دچار جمود نعشی میشود»، دکتر دهستانی با این مقدمه ادامه میدهد: «مثلا شاید شنیده یا حتی ویدئویی دیده باشید که در لحظه دفن، جسد کمی تکان میخورد. این فرد زنده نیست بلکه به خاطر تغییراتی که در بافت عضلاتش رخ داده، دچار جمود نعشی شده است. مثلا اگر چشمهایش باز میشود، به خاطر تغییرات آنزیمی است که در بدنش اتفاق افتاده است. این تکان خوردنها اتفاق میافتد و همراهان فرد فوت شده اشتباها تصور میکنند که آن فرد زنده شده در صورتی که اینطور نیست.»
«جمودنعشی» یعنی سفت شدن ماهیچهها
از این متخصص قلب و عروق میخواهم تعریف جمودنعشی را هم برای ما بگوید: «جمود نعشی یا مرگاخُشکی یا ریگورمورتیس حالتی است که پس از مرگ در ماهیچههای جانداران رخ میدهد و در جریان آن بافتهای ماهیچهای به مرور سفت و سخت میشود. این حالت در آدم ۳ ساعت پس از زمان مرگ آغازمی شود و ۱۲ ساعت پس از آن به اوج میرسد و شاید تا ۳۶ ساعت پس از مرگ هم این حالت دنباله داشته باشد. مرگاخُشکی نخست از ماهیچههای چانه و گردن آغاز و سپس این فرایند از سوی سر به سوی پاها گسترش مییابد. در همین حین، ممکن است بدن فرد تکانهای کوچکی بخورد که به آنها اشاره شد.»
احتمال خطای نوار قلب خیلی کم است
دکتر دهستانی در کنار همه این توضیحات، درباره احتمال زنده شدن متوفی در سردخانه یا بعد از دفن، میگوید: «الان مثل قدیم نیست که برای دفن بیمار، فقط نبض او را بگیرند. در حال حاضر زمانی گواهی فوت صادر میشود که ضربان قلب فرد متوقف میشود و روی مانتیور هیچ موجی دیده نمیشود بنابراین خیلی بعید است چنین اتفاقی بیفتد.
همانطور که گفتم من هم موردی داشتم که همراهان فرد فوت شده قسم میخوردند که دستش تکان خورده و زنده است، اما وقتی دوباره علایم حیاتی او را با دستگاه بررسی کردم، دیدم که فوت کرده است. درباره بچه ایلامی (آبدانانی) هم که زنده شده بود، من اطلاعات دقیقی ندارم. یک احتمال این اتفاق که فردی در سردخانه زنده شود، قصور پزشک و پرستار است وگرنه نوار قلب کوچکترین امواج قلب را نشان میدهد. تا زمانی که آن خط کاملا صاف نشود، دستگاههای وصل شده به بیمار قطع نمیشود.
با توجه به عمل احیا، معمولا تا یک ربع یا ۲۰ دقیقه، نوار خط قلب کاملا صاف نمیشود و ما هم صبر میکنیم و بعدش، پزشک گواهی فوت صادر خواهد کرد. باید مطمئن شویم که مریض از لحاظ پزشکی فوت کرده و دیگر برنمیگردد بنابراین، این اتفاق خیلی بعید است.»
دیدگاه تان را بنویسید