بررسی وضعیت سدهای کشور نشان میدهد، میزان کل ورودی به سدهای کشور طی سال آبی جاری حدود ۱.۵۷ میلیارد مترمکعب است که کاهشی معادل ۲۶ درصد نسبت به سال آبی گذشته در مدت مشابه را تبیین میکند.
میزان کل حجم خروجی از سدهای کشور از ابتدای مهرماه تا ۱۴ آبان نیز معادل ۲.۸۸ میلیارد مترمکعب است که کاهشی معادل ۴۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته نشان میدهد.
در شرایط کنونی، سدهای کشور قابلیت ذخیره حداکثر حجم آبی در حدود ۵۰.۵ میلیارد مترمکعب را داراست که تنها حدود ۳۵ درصد ظرفیت مخازن سدهای کشور، حجم آب ذخیره شده وجود داشته و این میزان برای برخی از سدهای مهم کشور بسیار کمتر است. در استانهای خوزستان و تهران، میزان پرشدگی متوسط مخازن طی سال آبی جاری به ترتیب در حدود ۴۱ درصد و ۲۳ درصد است.
بر این اساس، کاهش میزان حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور از یکسو و نیز تداوم کاهش ۲۶ درصدی آب ورودی به سدها از یکم مهر تاکنون نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته از سوی دیگر و نیز پیشبینی تداوم بروز بارش کمتر از نرمال در پاییز و احتمالا زمستان پیشرو، ضرورت مدیریت مصارف در بخشهای شرب و بهخصوص کشاورزی را اثبات میکند.
این گزارش میافزاید، سال آبی در ادبیات حاکم بر مدیریت منابع آبی به یک دوره دوازده ماهه اطلاق میشود که شروع آن ابتدای مهرماه و خاتمه آن شهریور است.
دیدگاه تان را بنویسید