برای پیش بینی بورس امروز –یکشنبه 18 مهر- به روند بازار سهام در روز گذشته نگاه میکنیم. در روز شنبه شاخص کل بورس 22 هزار و 280 واحد سقوط کرد و به رقم یک میلیون و 465 هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز 6 هزار و 705 واحد افت کرد و در رقم 420 هزار و 580 واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس 351 واحد پائین آمد و به رقم 20 هزار و 980 واحد رسید.
در پایان معاملات روز شنبه، 97 نماد رشد قیمت و 393 نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، 19 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 80 درصد بازار افت قیمت داشتند.
بیشترین افزایش قیمت
روز شنبه در بورس شرکتهای داروسازی روزدارو (دروز)، کاشی سعدی (کسعدی) و شرکت ملی سرب و روی ایران (فسرب) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز نمادهای نطرین (شرکت عطرین نخ قم)، قاسم (شرکت قاسم ایران) و شپاس (شرکت نفت پاسارگاد) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت
در بورس شرکتهای سیمان تهران (ستران)، دارویی لقمان (دلقما) و زر ماکارون (غزر) در روز شنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت توسعه فناوری اطلاعات خوارزمی (مفاخر)، کشت و صنعت شریف آباد (زشریف) و سیمان لار سبزوار (سبزوا) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز شنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز یکشنبه است. در پایان معاملات روز شنبه بازار با مازاد عرضه 251 میلیارد تومانی بسته شد.
افزایش ارزش صفهای فروش
در پایان معاملات شنبه 110 نماد صف فروش و 19 نماد صف خرید داشتند. ارزش صفهای خرید نسبت به پایان روز کاری گذشته 55 درصد افت کرد و در رقم 147 میلیارد تومان ایستاد. ارزش صفهای فروش نیز 368 درصد افزایش یافت و 398 میلیارد تومان شد.
بیشترین تقاضاها
در روز شنبه شرکت صنایع شیمیایی کیمیاگران امروز (شکام) با صف خرید 85 میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از شکام، نمادهای ولیز (شرکت لیزینگ ایران) و قشیر (شرکت قند شیروان) بیشترین صف خرید را داشتند.
بیشترین عرضهها
روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به برکت (شرکت دارویی برکت) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش 61 میلیارد تومانی داشت. پس از برکت، شبندر (شرکت پالایش نفت بندرعباس) و وسرضوی (شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت استان خراسان رضوی) بیشترین صف فروش داشتند.
پیش بینی بورس امروز
در اولین روز کاری هفته شاخص بورس پس از 8 روز نزول کرد و اولین روز نزولی پائیز را پشت سر گذاشت.
دیروز شاخص کل بورس و شاخص کل فرابورس سقوط کردند. 80 درصد نمادهای بازار قرمزپوش شدند و شاخص هم وزن نیز بیش از 6 هزار واحد افت کرد. علاوه بر این برای چهارمین روز پیاپی شاهد خروج پول حقیقی از بازار بودیم. ارزش تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار 940 میلیارد تومان شد و نمادهای بزرگ و شاخصساز بورس در صدر جدول نمادهایی قرار گرفتند که خروج پول حقیقی داشتند. آریان، فملی، شپنا، شبریز، پالایش، تاپیکو، فسبزوار، سمگا، وغدیر، شغدیر، فولاد، کیمیاتک، خبهمن، فجهان، پارسان، شبندر، خساپا، وبملت، ذوب و همراه بیشترین خروج پول حقیقی را داشتند.
همچنین بزرگان صنعتی و کامودیتیمحور بازار بیشترین تاثیر را در افت شاخص کل بورس و فرابورس داشتند. در بورس فولاد، تاپیکو، پارسان، فملی، شبندر، وغدیر، شپنا، ومعادن، نوری، کچاد، فخوز، خودرو، همراه، وبملت، وتجارت و شبریز بیشترین تاثیر را در رشد شاخص داشتند و در فرابورس آریا، بپاس، زاگرس، فجهان، ذوب، وسپهر، صبا، هرمز، شاوان، شگویا، غصینو، دی، فرابورس، وهور، کزغال، بنو، کگهر و ارفع بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.
در پایان معاملات دیروز ارزش صفهای فروش به 398 میلیارد تومان رسید که بیشترین رقم در 6 روز کاری گذشته است و نسبت به روز چهارشنبه افزایش 368 درصدی را نشان میدهد. بدین ترتیب دیروز بازار سهام پس از 5 روز با مازاد عرضه بسته شد. ارزش مازاد عرضه بازار 251 میلیارد تومان بود.
به علاوه روز شنبه سرانه فروس حقیقی از سرانه خرید حقیقی پیشی گرفت و سرانه فروش حقیقیها 2.7 میلیارد تومان بیشتر بود.
بنابراین روندهای درونی بازار نشان از قدرتمندی روندهای نزولی بورس دارد. تحلیلگران تکنیکی علت افت شاخص را اثر سقف مقاومت 1.5 میلیون واحدی میدانند. اما دیروز شاخص سطح حمایت یک میلیون و 480 هزار واحد را نیز از دست داد. بنابراین دو سناریو در انتظار شاخص است. سناریو اول حمایت سطح یک میلیون و 460 هزار واحد است که میتواند مانع ریزش شاخص در معاملات امروز شود. حال که شاخص به فاصله 5 هزار واحدی این سطح رسیده است، برخی از تحلیلگران تکنیکی معتقدند شاخص با حمایت مواجه خواهد بود.
اما برخی از تحلیلگران با استناد به از دست رفتن سطح حمایت یک میلیون و 480 هزار واحد و روند نزولی قیمت دلار در روز شنبه، سناریو دوم را سقوط بیشتر شاخص میدانند. این گروه معتقدند که نیروی نزولی قیمت دلار موجب از دست رفتن سطح حمایت یک میلیون و 460 هزار واحد خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید