محدثه واعظیپور در بخشی از یادداشتش درباره ویدیوی پرحاشیه منتشر شده از گفت و گو با تعدادی از طرفداران محمدرضا گلزار نوشته:
«چند دختر و پسر نوجوان و جوان مقابل دوربین نشستهاند و در پاسخ به سوالهای عجیب مجری ناشناس، درباره محبت خود به محمدرضا گلزار صحبت میکنند.
تحمل این ویدیو تا آخر، آسان نیست. نمیدانم این تصاویر، ساختگی است یا با هدف تبلیغ برای محمدرضا گلزار ساخته شده، هر چه باشد تماشای آن، نه تنها تاثیرگذار و متقاعدکننده نیست که منزجرکننده است.
چند سال است نسل تازهای از بازیگران، حتی در جذب مخاطب از او پیشی گرفتهاند، اما گلزار همچنان محبوب است.
بیش از همه اینها، گلزار، به شهادت آنهایی که او را میشناسند و مراودهای داشتهاند، هنرمندی محترم و مردمی است. اما به نظر میرسد مثل اغلب بازیگرها، مشاوران خوبی ندارد.
چرا این ویدئو دیده شد؟
هیچ بررسی علمی درباره موفقیت این ویدیوها، وجود ندارد اما نمیشود از تاثیر مخرب آنها غافل شد. باور این که نسل امروز و دختران دبیرستانی، این روزها آنقدر شیفته گلزار باشند که دنیا را بدون او تصور نکنند، کمی سخت است.
دریغآور است که بخشی از نوجوانان و جوانان این سرزمین، تا این حد سطحینگر و احساساتی هستند. سن بلوغ، سن احساسات افسارگسیخته و تجربهگری است، اما سوق دادن نوجوانان به چنین دیدگاه و عواطفی، خطای بزرگی است.
اگر پشت انتشار این تصاویر، محمدرضا گلزار باشد، تاسفآور است که بازیگر سینمای ایران، برای نمایش محبوبیت خود دست به چنین خودویرانگری زده و با تحریک احساسات نوجوان و جوانان کم سن و سال، به دنبال نمایش محبوبیت است.
سالها پیش گزارشی از حضور میشل اوباما در یک دبیرستان دخترانه در آمریکا دیدم. بانوی اول، در گفتوگوی بیواسطه با دختران نوجوان با اشاره به نقشی که آنها در آینده باید به عنوان یک زن- مادر بازی کنند، از آنها خواست درس بخوانند، تجربه کنند و برای مبارزه برای عدالت و برابری بکوشند.
زنان مقتدر و شجاع
به آنها امید داد، اما تاکید کرد برای ساختن فردای بهتر، نیازمند دختران و زنانی شجاع و مقتدر هستند که با دشواریهای زندگی مقابله و جایگاه واقعی زن در جامعه را تعریف کنند.
در مستند تماشایی «جایی برای فرشتهها نیست» (سام کلانتری)، مربی فرانسوی تیم هاکی دختران، از آنها میخواهد مهربانی ذاتیشان را کنار گذاشته، جنگنده و مبارز باشند و مربی ایرانی به دختران جوان گوشزد میکند داخل زمین برای رویایشان بجنگند.
ما و دختران و زنان ایرانی، به چنین تصور و دیدگاهی نیاز داریم؛ تصور دنیای بدون محمدرضا گلزار و اشک ریختن برای آن، دردی از دخترانی که در کودکی و نوجوانی به خانه بخت میروند.
دخترانی که توسط پدر یا همسرشان کشته میشوند یا انبوه دختران نوجوانی که بدون درک واقعیت زندگی، قربانی تصور مردسالار از زن زیبا، زن دلفریب و زن دوست داشتنی میشوند و این روزها اغلب آنها را در خیابان، پارک و فضاهای عمومی میبینیم، درمان نمیکند.»
دیدگاه تان را بنویسید