سیدناصر موسوی لارگانی در نشست بررسی سند آمایش سرزمین استان اصفهان با اشاره به اینکه با یک جلسه نمیشود موضوع آمایش را که کار بسیار مهمی بوده توضیح داد، اظهار داشت: از گزارش خوب ولی به صورت گذرا که آقای دکتر اکبری ارائه کردند، تشکر میکنم.
وی افزود: زمان مدرسه موقع نوشتن تکالیف به صورت یک خط در میان مینوشتیم تا زودتر تمام شود و حالا آقای دکتر هم به صورت پرشی این گزارش را دادند و شاید خلاصه خیلی جزئی از کل گزارش بود.
رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان با بیان اینکه زمان محدود است، گفت: برای جلسه فرصت کوتاهی بود و ارائه کامل گزارش وجود نداشت و حتی اگر قرار است جلسه فوقالعاده توسط آقای فلاطونزاده که مسئولیت جلسه را به عهده دارند برگزار شود به نظر من بهتر است جلسه بگذارند تا بهتر روی این موضوع بررسی بیشتری شود و همچنین برای استان اصفهان اجرایی شود.
وی ادامه داد: به گفته آقای دکتر از سال 62 ولی به طور رسمی از سال 76 بحث آمایش مطرح شده و متاسفانه بعد از 24 سال ما هنوز اندر خم یک کوچه هستیم اما هنوز بعضی از استانها از ما خیلی عقبترند و در آمایش در روستاها یا خیلی موارد دیگر آنها نتوانستند کاری از پیش ببرند.
موسوی لارگانی تصریح کرد: گزارش را به صورت گذرا نگاه کردم، استان اصفهان یک استان ویژه و استراتژیک است استانی که به نظر من از حالت حتی اولویت کشوری خارج است با اینکه در ایران است ولی باید در سطح جهانی به آن نگاه شود.
وی با اشاره به اینکه هر مسئولی از هر کشوری که وارد ایران میشود بعد از تهران به استان اصفهان سفر میکند، اظهار داشت: این به علت داشتههای استان اصفهان است که متاسفانه نادیده گرفته شده، به نظر من در همین بسته آمایش سرزمین بحث گردشگری پررنگ دیده نشده است.
رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان افزود: آن طور که باید و شاید برای گردشگری کاری نکردیم، باید کاری کرد که از این امکانات بسیار ارزشمندی که در استان ما وجود دارد بتوانیم استفاده بهینه کنیم، در حال حاضر یکی از معضلات بزرگ استان اصفهان سرمایهگریزی است. ما سرمایهگذارانی را در استان داریم که نه یک صنعت آلوده بلکه گلخانه میخواستند راه بیندازند که مورد حمایت واقع نشدند.
وی خاطرنشان کرد: در تیران و کرون در زمینه گلخانه پیشرفت داشتند و صادرات خوبی هم دارند، وقتی سرمایهگذار در اصفهان کاری میخواست انجام بدهد او را فراری دادند ولی در استان اردبیل برای سرمایه گذار فرش قرمز پهن کردند امکاناتی در اختیارش قرار دادند که سرمایه گذاری کند ولی سختگیریهایی که در استان اصفهان میشود بسیار زیاد است به عنوان مثال برای راهاندازی یک گلخانه که مصرف آب آن یک دهم گلخانههای معمولی بود استقبال نشد.
موسوی لارگانی با بیان اینکه این حرف کارشناسان است، گفت: سرمایهگذاران توانمند خودمان را از دست میدهیم، درست است که آقای طغیانی گفتند دیگر نباید توسعه داشته باشیم اما توسعه در بخشهایی که برای ما آلایندگی ندارد و توسعه در بخشهای پساب ایرادی ندارد.
وی افزود: اگر در بخش صنعت که شورای عالی آب مصوبه دارد که صنایع ظرف 5 سال باید از پساب استفاده کنند، نمیتوانند از آب استفاده کنند این مقدار برای صنعتگر برای شرکت آب و فاضلاب زمینه را فراهم کنیم آسانتر بکنیم تا این کار پیشرفت داشته باشیم ما که بحران آب داریم و یک لیتر آب هم اهمیت دارد حمایت از این کار کمک کننده است.
رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان تصریح کرد: گزارشی که آقای دکتر ارائه کردند در حقیقت توازنی برای شهرستانهای 24 گانه ندیدم، جاهایی خیلی پر رنگ و جاهایی کم رنگ دیده شده که باعث ایجاد اعتراض و نگرانیهایی میشود، اشاره شد بیش از 70 درصد صنایع ما در 7 درصد استان اصفهان قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه این یک عیب است که در همان محدوده صنعتهای دیگر هم بیاوریم، اظهار داشت: آب لجستیک هم همانجا میرود همان جایی که این صنعت وجود دارد و اشباع شده باز هم آنجا ببینیم درست نیست اگر بشود جای دیگری دیده شود بهتر خواهد بود.
موسوی لارگانی افزود: نباید جمعیت استان اصفهان به یک سمت گسیل شود، باید جلسات دیگری به صورت دقیقتر و کارشناسیتر داشته باشیم، بعضی اوقات این گزارشات یک مقدار برای ما مشکل ایجاد میکند اینکه ما اول هستیم در صورتی که بعضی جاها آخر هم نیستیم ولی میگوییم اول هستیم بعد در کشور میخواهیم صحبت کنیم، میگویند شما همه چیز را بردهاید همه چیز در اصفهان است چگونه اصفهان چنین مشکلی دارد.
وی تصریح کرد: به طور یقین این طرز حکومتداری نیست که هر جا آمدند سر و صدا کردند به نظام فحش دادند و برای نظام هزینه تراشیدند آنها را به صورت ویژه ببینیم.
عضو هیئت رئیسه مجلس با بیان اینکه این درد است که در خوزستان 13 میلیارد متر مکعب آب داشته باشیم آب را ببندیم، هور را بخشکانیم و مردم بیایند فریاد بزنند و نظام را زیر سوال ببرند هزینه ایجاد کنند، گفت: بعد به وفور آب را باز کنند، اگر آب نبود چرا باز کردید اگر هست چرا برای نظام هزینه ایجاد کردید؟
وی ادامه داد: با این وضعیتی که من میبینم حتی سامانه دوم را زیر سوال میبرند که آب آشامیدنی در محدوده استان اصفهان است یک راه بیشتر برای ما نیست اینکه آبی که از سمت سمیرم خارج میشود. چراکه این آب حق مسلم مردم اصفهان است چرا برای کارون یک، دو، سه، چهار سد زدند ما هم برای مصرف استان خودمان سد ایجاد کنیم مصرف استان را برداریم طبق گفته آب منطقهای آبی که قرار بوده به ما تخصیص بدهند 7 میلیارد متر مکعب آب طلب داریم یعنی سالهای گذشته به ما دادند ولی ندادند.
موسوی لارگانی خاطرنشان کرد: کارشناسان پیش بینی کرده بودند ظرف 25 سال آینده اصفهان خالی از سکنه میشود اما اگر این وضعیت ادامه پیدا کند به 10 سال هم نمیرسد و اگر راه چارهای برای این کار پیدا نکنیم با مشکل مواجه میشویم.
دیدگاه تان را بنویسید