عضو هیات مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق اظهار داشت: عراقیها با بهانههای مختلف مانند تحریم بودن بانکهای ایرانی سعی کردند که از پرداخت پول به ایران اجتناب کنند.
یحیی آل اسحاق در مورد وضعیت تجاری ایران و عراق اظهار کرد: با وضعیت تجارت ایران و عراق در سال آتی قطعا بهتر از سال گذشته خواهد بود. علی رغم اینکه رقبای جدیدی مانند عربستان، اردن ترکیه، چین و غیره ممکن است وارد بازار این کشور شوند ولی در مجموع برآورد ما این است که با توجه به مقدماتی که فراهم شده مانند رفع موانع بروکراسی، امکانات عملی برای حمل و نقل، بیمه، تعداد گذرگاههای مرزی و غیره که در در دست ساماندهی است، توافقات بین دولتها، نقل و انتقالات بانکی و دیگر عوامل وضعیت تجاری دو کشور بهتر خواهد شد.
رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق خاطرنشان کرد: سعی عربستانیها بر این است که در حوزه اقتصاد عراق نفوذ کنند، دیداری نیز با آقای الکاظمی، نخست وزیر عراق داشتند و در مورد سرمایهگذاریهای مشترک صحبتهایی کردند اما در این مورد جای نگرانی نیست. مزیتهای ما در بازار عراق به گونهای است که علیرغم عزم عربستان برای حضور بیشتر در عراق جای نگرانی برای ایران وجود ندارد.
سید حمید حسینی نیزدر مورد آخرین وضعیت پولهای بلوکه شده ایران در عراق اظهار کرد: وقتی آمریکاییها به یک کشور معافیت میدهند، مشکلی برای پرداخت پول ندارند. یعنی با اعطای معافیت حتما باید سازوکار پولی را نیز هماهنگ کنند و اجازه دهند تا پول پرداخت شود. اما عراقیها با بهانههای مختلف مانند تحریم بودن بانکهای ایرانی سعی کردند که از پرداخت پول اجتناب کنند. پول برق را چون میتوانیم در قبال آن دینار دریافت کنیم بهتر پرداخت کردهاند اما برای پول گاز هنوز اتفاق خاصی رخ نداده است.
وی افزود: برای آزادسازی این پولها پیگیریهایی در حال انجام است، اما هنوز اتفاق خاصی رخ نداده است. آمریکاییها مجبور شدند صراحتا اعلام کنند که وقتی ما معافیت دادهایم اجازه پرداخت نیز دادهایم. امیدواریم دیگر عراقیها بهانهای نداشته باشند.
عضو هیات مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در مورد حضور عربستان در بازار عراق گفت: عربستان رقیب تجاری ما در عراق نیست بلکه رقیب سیاسی ماست. عربستان چندان سهم عمدهای از بازار عراق ندارد. علاوه بر این این دو کشور با اینکه با هم همکاری میکنند اما رقیب یکدیگر هستند. بنابراین چندان نباید نگران حضور عربستان در عراق بود. البته عربستان این قدرت را دارد که در عراق تامین مالی و سرمایهگذاری کند. یعنی میتواند برای ما مشکلسازی کند اما رقیب تجاری ما نیست.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: سال گذشته صادرات ما به عراق 14 تا 15 درصد کاهش پیدا کرد و در کنار آن قاچاق به شدت افزایش پیدا کرد. بخشی از آن نیز به خاطر بیثباتی قوانین و مقررات ما بود که صادرات بسیاری از کالاها ممنوع شد و تبع آن بخش زیادی از کالاها به صورت قاچاق وارد عراق شد. امیدواریم که با حل شدن موضوع برجام، مساله پیمان ارزی هم حل شود تا دیگر شاهد روشهای غیرقانونی برای صادرات نباشیم.
ایران باید به عراق بگوید اگر پولم را ندهی ؛ مامانمو ( روسیه ) میارم .
سلام .چه اشکالی داره که عراق پول بدهی برق را نمی دهد! شما که خسارت جنگ را که اکثرا مردم خسارت دیدند را بخشیدید خب پول برق هم بزار بخوره!
من بخاطر ۱۰سال اسارت وشکنجه های نا جوانمردانه هیچوقت عراقیها را نمی بخشم
شماها عراق را دوست حساب میکنید آنها هم از این موضوع استقبال میکنند وایران را میدوشندمدیران ارشد نظام بایستی متوجه این موضوع باشند
نتیجه این همه خدمات در عراق و شهید برای ازبین بردن داعش اینه.......دستشون درد نکنه