در پی اجرای طرح برق امید تعداد مشترکان پر مصرف کاهش یافته و آنطور که معاون هماهنگی توزیع برق شرکت توانیر اعلام کرده تاکنون تخفیف ۱۰۰ درصدی طرح برق امید در صورتحساب پنج میلیون مشترک اعمال شده است.
بهگزارش ایسنا، طرح برق امید که اجرای آن از ابتدای آبان ماه امسال در کشور آغاز شده، راهی برای مدیریت انرژی برق و پرداخت تخفیف صددرصدی به صورتحساب مشترکانی بوده که سهم غیر متعارفی از مصرف برق را مطالبه نمیکنند. بررسیها نشان میدهد در دو ماه گذشته هفت میلیون و ۲۰۰ هزار مشترک کم مصرف برق در کشور شناسایی شده که در واقع مشترکان پرمصرف ۹ درصد کاهش داشته است.
آنطور که غلامعلی رخشانیمهر - معاون هماهنگی توزیع برق شرکت توانیر گفته به در همین مدت چهار درصد به تعداد مشترکان کم مصرف، ۵.۸ درصد به تعداد مشترکان خوش مصرف اضافه شده و ۹.۸ درصد از تعداد مشترکان پر مصرف کاسته شده است. هم اکنون شرایط اطلاع مشترکان از وضعیت مصرف و نحوه بهرهمندی آنان از تخفیف اعمال شده در قبوض برق در سامانه برق ایران و اپلیکیشن برق من فراهم شده است.
وی با بیان اینکه مشترکان برق با مراجعه به درگاههای فوق علاوه بر اطلاع از وضعیت خود، به راههای مدیریت مصرف نیز دسترسی خواهند داشت، گفت: مدیریت مصرف انرژی مهمترین اقدام مشترکان برق در شرایط کنونی است، صرفهجویی در مصرف گاز و برق شرایط تأمین سوخت کافی برای نیروگاهها را فراهم کرده و تأمین برق مطمئن و پایدار به ویژه برای مشترکان ساکن در مناطق سردسیر را به دنبال دارد.
معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر ایران با تاکید بر اینکه تاکنون در زمینه اطلاع رسانی و آگاه سازی به مشترکان برق در کشور خیلی توسعه یافته عمل نکردهایم و باید در این زمینه تدبیری اندیشیده شود، عنوان کرد: نیروی انسانی بهترین سرمایه بوده و باید از این نیرو به خوبی استفاده شود، زیرا نیروی انسانی مهمترین امکان برای توسعه است.
طبق آنچه پیش تر مسوولان اعلام کردند در حال حاضر ۳۰ میلیون مشترک خانگی در کشور وجود دارد که در دو دسته "زیرالگو" و "بیش ازالگو" تقسیم بندی شده اند که برای هرکدام تعرفه خاصی تعریف شده است. در این بین ۸۵ درصد از مشترکان زیرالگو برق مصرف میکنند و تنها ۱۵ درصد بالاتر از الگوهای تعیین شده مصرف دارند، در طرح برق امید مشترکان زیرالگو هم به دو دسته خوش مصرف و کم مصرف تقسیم بندی میشوند.
۳۰ میلیون نفر مشترک در طرح برق امید از تخفیف صد درصدی بهای برق بهرهمند خواهند شد که حدود ۸ و نیم میلیون مشترک در این محدوده هستند و تا زمانی که کم مصرف باقی بمانند، از تخفیف صد درصدی بهرهمند خواهند شد. البته مشترکان خوش مصرف هم میتوانند با رعایت نکاتی ساده، خود را به جرگه کم مصرفها رسانده و از تخفیف صد درصدی بهای برق مصرفی بهرهمند شوند چراکه تعرفههای برق پلکانی است و هرچه از میزان مصرف برق مشترکان کاسته شود، مزایای اقتصادی برای خانوارها دارد، به طور مثال اگر مشترکان ۱۰ درصد مصرف برق خود را کم کنند، ۲۰ درصد از هزینه برقشان کم میشود و اگر ۲۰ درصد مصرف را کاهش دهند، شاهد کاهش ۴۰ درصدی هزینه برق مصرفی خواهند بود.
فقط ۱۰ درصد صرفهجویی کنید
مدیرعامل توانیر گفت: در صورتی که هموطنان تنها ۱۰ درصد در مصرف انرژی (برق و گاز) صرفهجویی کنند، ۷۰ میلیون مترمکعب از مصرف گاز طبیعی کشور کاهش مییابد.
محمدحسن متولی زاده در گفت و گویی تلویزیونی با بیان اینکه تنها با کاهش یک درجهای دمای هوای منزل یا محیط کار، ۶ درصد از مصرف انرژی کاهش مییاب، اظهار کرد: روزانه ۶۰۰ میلیون متر مکعب گاز در بخش خانگی و تجاری مصرف میشود، همچنین در کنار این میزان مصرف گاز، روزانه ۳۰۰ میلیون کیلووات ساعت مصرف برق در بخشهای خانگی و تجاری است.
وی با اشاره به تاثیر مستقیم مصرف برق بر روند مصرفی گاز، تاکید کرد: در صورتی که هموطنان تنها ۱۰ درصد در مصرف انرژی (برق و گاز) صرفه جویی کنند، ۷۰ میلیون مترمکعب از مصرف گاز طبیعی کشور کاهش مییابد.
متولی زاده یادآور شد: هم اکنون به لحاظ ظرفیت نیروگاهی، محدودیتی در تولید برق نداریم، اما تنها به دلیل روند فزاینده مصرف گاز، دچار محدودیتهایی در تامین سوخت نیروگاههای برق هستیم.
متولی زاده گفت: در حال حاضر صنعت برق از خود شروع کرده و با کاهش روشنایی معابر، بزرگراهها، پارکها و ... سعی در کاهش مصرف برق و تاثیرگذاری در مصرف گاز دارد.
مدیرعامل توانیر درعین حال تصریح کرد: با این حال مشترکان خانگی و تجاری به عنوان مهمترین گروه مصرف کنندگان انرژی در کشور، تنها با کاهش اندک شعله بخاری یا کم کردن یک درجهای دما هوا و یا خاموش کردن روشنایی اضافی، میتوانند در کاهش مصرف انرژی کشور نقش بسزایی داشته باشند.
مدیرعامل توانیر در پاسخ به این که آیا دچار التهاب و افزایش شدید مصرف برق هستیم، تاکید کرد: هیچ التهابی در مصرف برق نداریم و همانطور که عنوان شد تنها به دلیل مشکل کمبود سوخت، دچار محدودیت هستیم.
متولی زاده با اشاره به این که در تابستان امسال صنعت برق پیک ۶۰ هزار مگاواتی را تامین کرد، افزود: در حال حاضر مصرف برق کشور در حدود ۴۰ مگاوات است که فاصله بسیاری با ظرفیت قابل تامین برق دارد.
وی ادامه داد: افزایش مصرف برق و گاز به دلیل گرما یا سرمای شدید، روندی است که در همه کشورها قابل مشاهده است و تنها مختص ایران نیست.
در این برنامه همچنین محمدرضا جولایی - مدیر دیسپاچینگ شرکت ملی گاز ایران با اشاره به افزایش شدید مصرف گاز در کشور گفت: در حال حاضر شاهد افزایش ۳۰ درصدی مصرف گاز نسبت به پارسال هستیم.
جولایی خاطرنشان کرد: ۸۰ تا ۸۵ درصد گاز تولیدی کشور از میادین جنوبی تامین و حدود ۷۰ درصد از گاز تولیدی در شمال کشور مصرف میشود.
مدیر دیسپاچینگ شرکت ملی گاز نیز با تاکید بر این که تنها با ۱۰ درصد صرفه جویی، مشکل تامین گاز حل میشود، یادآور شد: دمای آسایش در زمستان بین ۱۸ تا ۲۱ درجه است و در صورتی که دما را در همین محدوده نگه داریم یا یک درجه دما را کاهش دهیم، شاهد رفع مشکل تامین سوخت خواهیم بود.
دیدگاه تان را بنویسید