چین رستورانها، شرکتهای فعال در عرصه تجارت الکترونیک و خدمات ارسال و تحویل کالا را مجبور کرده تا در باره استفاده از پلاستیک یکبار مصرف شرکتشان گزارش دهند.
به گزارش عصرایران، وزارت بازرگانی چین اعلام کرده یک سیستم گسترده سراسری را برای گزارش مصرف پلاستیک در اختیار خرده فروشان قرار میدهد.
پیشنهاد وزارت بازرگانی بخشی از تلاش گسترده این کشور برای مقابله با مشکل زباله است.
افزایش تحویل غذای خانگی باعث افزایش استفاده از محصولات پلاستیکی یک بار مصرف شده است.
وزارت بازرگانی چین از سه ماهه پیش اعلام کرد که استفاده از کیسه و ظروف غذای یکبار مصرف را تا پایان سال جاری میلادی در شهرهای بزرگ و اصلی ممنوع میکند. این در حالی است که استفاده از نیهای پلاستیکی در سراسر این کشور ممنوع خواهد شد.
قانون "مدیریت پسماندهای جامد" نیز از 3 ماه گذشته اجرایی شده است. این قانون جریمه افراد متخلف را در 10 برابر میکند.
قانون جدید، احداث زیرساختهای جدید بازیافت را الزامی میکند و به کنترل و پیشگیری از تولید زبالههای صنعتی، خانگی، ساختمانی، کشاورزی، سمی و خطرناک میپردازد.
براساس قانون ممنوعیت کامل واردات پسماندهای جامد، واردات هر گونه پسماند جامد از سال 2021 در چین متوقف خواهد شد. همچنین نگهداری و بازیافت هرگونه پسماند جامد خارجی در کشور ممنوع خواهد شد.
آلودگی پلاستیکی
"وانگ وانگ" رئیس "اتحادیه پلاستیک دورریز چین" در باره ممنوعیتهای جدید به رویترز گفت: این قانون ملموسترین راه مقابله با آلودگی پلاستیک است.
وی افزود: این بخش تنها بخشی از تلاشهای کشور برای مقابله با زباله است.
یک کارگر چینی در میان زبالههای پلاستیکی
در اوایل ماه سال جاری میلادی "کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین" یک نقشه راه 5 ساله برای کاهش زباله این کشور تدوین وتصویب کرد.
در این طرح ممنوعیت استفاده از کیسههای پلاستیکی تا سال 2022 و کاهش 30 درصدی استفاده از وسایل پلاستیکی یکبار مصرف در رستورانها در نظر گرفته شده است.
به هتلها نیز اعلام شده که از سال 2025 دیگر نباید اقلام پلاستیکی یکبار مصرف را به صورت رایگان ارائه دهند.
مشکل زباله انبوه چین- چین سالها است که برای مقابله با تولید زباله 1.4 میلیارد شهروند خود، تلاش میکند.
میزان تولید زباله چین معادل 100 زمین فوتبال برآورد شده است.
چین بزرگترین تولید کننده پلاستیک در جهان است. با این وجود سرانه مصرف پلاستیک در این کشور از بسیاری از کشورهای غربی کمتر است.
"اتحادیه بازیافت منابع ملی چین" اعلام کرده که این کشور در سال 2019 حدود 63 میلیون تن پلاستیک تولید کرده و حدود 30 درصد آن بازیافت شده است.
بقیه زبالهها در زمین دفن شده یا سوختهاند. بخش اعظم دیگری نیز رها شدهاند.
این کشور سالانه حدود 20 میلیون تن یک بار مصرف غیرقابل تجزیه و 3 میلیون تن کیسه خرید تولید میکنند.
منبع : عصرایران
دیدگاه تان را بنویسید